প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ওক্তোবর 2দা পি.এম. ঝার্খন্দদা চৎকনি
পি.এম.না পুন্না লুপা করোর 79150গী শেনফম থাদগদবা ধর্তি অব্বা জঞ্জাতিয় উতকর্শ অভিয়ান হৌদোক্কনি
পি.এম.না এক্লাব্যা স্কুল 40 শঙ্গাবগা লোয়ননা এক্লাব্যা স্কুল 25কী উরেপ উয়ুংশু তমগনি
পি.এম.না PM-JANMANগী মখাদা প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংশু তমগনি
30 SEP 2024 2:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী ওক্তোবর 2, 2024দা ঝার্খন্দদা চৎকনি। নুমিত্তুগী নুংথিলগী পুং 2 তারকপা মতমদা মহাক্না লুপা করোর 83,000গী শেনফমগী মখল কয়াগী প্রোজেক্ত কয়া ঝার্খন্দগী হজারিবাঘতা শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংশু তমগনি।
লৈবাক পুম্বগী ত্রাইবেল খুন্নাইবু অমত্তা ওইনা চাউখৎহনবা হায়বা পান্দমগা মরী লৈননা, প্রধান মন্ত্রীনা অপুনবা লুপা করোর 79,150 থাদগদবা ধর্তী অব্বা জঞ্জাতিয় গ্রাম উতকর্শ অভিয়ান হৌদোক্কনি। অভিয়ান অসিনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. 30গী চাউরাকপা খুঙ্গং 63,000 কোন্দুনা লমদমসিগী জিলা 549 অমসুং ব্লোক 2740দা লৈরিবা ত্রাইবেল মীয়াম করোর 5 হেনবদা কান্নবা পীগনি। থৌওং অসিনা সোসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর, হকশেল, মহৈ-মশিং, পুন্সি মহিংগী হীরমদা লৈরিবা অৱাৎপা কয়াবু ভারত সরকারগী মন্ত্রালয় অমসুং বিভাগ 17না চলায়বা খোঙথাং 25গী খুত্থাংদা মেনশিন্নবা হোৎনগনি।
ত্রাইবেল খুন্নাইগী মহৈ-মশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহন্নবা হায়দুনা প্রধান মন্ত্রীনা অপুনবা লুপা করোর 2800 ওইগদবা এক্লাব্যা মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুল (EMRS) 40 শঙ্গাবগা লোয়ননা EMRS 25কী উরেপ উয়ুংশু তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর 1360 হেনগদবা শেনফমগী ওইবা প্রধান মন্ত্রী জঞ্জাতী আদিবাসী ন্যাই মহা অভিয়ান (PM-JANMAN)গী মখাদা প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংশু তমগনি। প্রোজেক্তশিং অসিগী মনুংদা কিমি. 1380গী শোরোক, আঙ্গনৱারী 120, মলতি পর্পজ সেন্তর 250 অমসুং স্কুল হোস্তেল 10 য়াওরি। মখা তারকপদা, চাউরাকপা খুঙ্গং 3000গী পার্তিক্যুলর্লী ভলনরেবল ত্রাইবেল গ্রুপ (PVTG) ইমুং 75800 হেনবদা মৈ পুশিলহনখিবা, মোবাইল মেদিকেল য়ুনিত 275 মথৌ পাংথোকপা হৌহনখিবা, আঙ্গনৱারী সেন্তর 500 হাংদোক্তুনা মথৌ তৌহনখিবা, বন ধন কেন্দ্র 250 লিংখৎখিবা অমসুং ‘নল সে জল’গী খুত্থাংদা PVTG খুঙ্গং 5550 হেন কোলহনখিবা PM-JANMANগী মখাদা ফংখিবা মশক থোক্লবা মায় পাকপগী থৌওং কয়া অমগী মায়খুমশু হাংদোক্কনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Jharkhand on 2nd October
PM to launch Dharti Aaba Janjatiya Gram Utkarsh Abhiyan with a total outlay of over Rs 79,150 crore
PM to inaugurate 40 Eklavya Schools and also lay foundation stone for 25 Eklavya Schools
PM to inaugurate and lay the foundation stone for multiple projects under PM-JANMAN
30 SEP 2024 2:39PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi will visit Jharkhand on 2 October 2024. At around 2 PM, he will lay the foundation stone, launch and inaugurate various projects worth over Rs. 83,300 crore in Hazaribag, Jharkhand.
In line with his commitment to ensure comprehensive and holistic development of the tribal communities across the country, Prime Minister will launch Dharti Aaba Janjatiya Gram Utkarsh Abhiyan with a total outlay of over Rs 79,150 crore. The Abhiyan will cover around 63,000 villages benefitting more than 5 crore tribal people in 549 districts and 2,740 blocks across 30 States and UTs. It aims to attain saturation of critical gaps in social infrastructure, health, education, livelihood, through 25 interventions implemented by various 17 Ministries and Department of Government of India.
In order to boost the educational infrastructure for the tribal communities, Prime Minister will inaugurate 40 Eklavya Model Residential Schools (EMRS) and lay the foundation stone for 25 EMRS worth over Rs 2,800 crore.
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone for multiple projects under Pradhan Mantri Janjati Adivasi Nyaya Maha Abhiyan (PM-JANMAN) worth over Rs 1360 crore. It includes more than 1380 kms of road, 120 Anganwadis, 250 multi purpose centres and 10 school hostels. Further, he will also unveil a series of landmark achievements under PM JANMAN, which include, electrification of more than 75,800 Particularly Vulnerable Tribal Groups (PVTG) households in around 3,000 Villages, operationalization of 275 Mobile medical units, operationalization of 500 Anganwadi centres, establishment of 250 Van Dhan Vikas Kendras and saturation of more than 5,550 PVTG Villages with ‘Nal se Jal’.