লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
কেন্দ্র মন্ত্রী দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা জুলাই ২০২৪গী EPFO গী প্রোভিস্নেল পেরোল দেতা ফোঙখ্রে
EPFO না জুলাই ২০২৪ মনুংদা নেত মেম্বর ১৯.৯৪ হাপচিন্দুনা রেকোর্দ ওইনা হৌজিক ফাওবগী খ্বায়দগী ৱাংবা হাপচিল্লকপা ওইরি; অনৌবা মেম্বর লাখ ১০.৫২ EPFO দা এনরোল তৌরকখ্রে
জুলাই ২০২৪দা চহি ১৮-২৫ কাঙলুপ্না মাঙজিল থাদুনা পুন্না লাখ ৮.৭৭ হাপচিল্লক্তুনা অনৌবা মেম্বর পুম্নমক্কী ৫৯.৪১% ওইরি
EPFO না জুলাই ২০২৪দা রেকোর্দ ওইনা অপুন্বা নুপী মেম্বর লাখ ৪.৪১ হাপচিনখি; নুপী হাপচিল্লকপা থাগী ওইনা খ্বায়দগী ওইরে
23 SEP 2024 3:08PM by PIB Imphal
লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত অমসুং য়ুথ এফ্যার্স এন্দ স্পোর্তসকী কেন্দ্র মন্ত্রীনা ঙসি নই দিল্লীদা জুলাই ২০২৪গী EPFO’s প্রোভিজনেল পেরোল দেতা ফোঙখ্রে‍। EPFOনা জুলাই ২০২৪দা অপুন্বা মেম্বর লাখ ১৯.৯৪ হাপচিন্দুনা এপ্রিল ২০১৮দগী পেরোল দেতা ত্রেক তৌবা হৌরকখিবদগী হৌরগা হৌজিক ফাওবদা খ্বায়দগী ৱাংনা রেকোর্দ ওইনা হেনগৎলকপা ওইরি হায়না মহাক্না হায়খি‍।
EPFO পেরোল দেতা (জুলাই ২০০২৪)গী মরুওইবা ৱাফমশিং মখাদা পীরি:
ওভরওল মেম্বরসিপ গ্রোথ:
EPFOনা জুলাই ২০২৪দা অনৌবা মেম্বর লাখ ১০.৫২ হাপচিন্দুনা জুন ২০২৪দগী ২.৬৬% হেনগৎলকপা অমসুং জুলাই ২০২৩গা চাংদম্নবদা ২.৪৩% হেনগৎলকপা উৎলি‍। অনৌবা মেম্বরসিপ হেনগৎলক্লিবা অসিগী মরম এমপ্লোইমেন্তকী খুদোংচাবা হেনগৎলকপা, শিন্মীশিংগী বেনিফিতকী মরমদা খঙবা হেনগৎলকপা, অমসুং EPFOগী মায় পাক্না পাঙথোকখিবা আউতরীচ প্রোগ্রামশিংননি হায়বা য়াই‍।
অমুক হন্না য়াওশিল্লকপা মেম্বরশিং:
সিস্তেম অসিদগী থোক্লুরবা চাউরাক্না মেম্বর লাখ ১৪.৬৫না জুলাই থাদা EPFO দা অমুক য়াওশিল্লকখি‍। ফিগর অসিনা চহি-চহিগী ওইনা ১৫.২৫% হেনগৎলকপা উৎলি‍। হায়রিবা মেম্বরশিং অসিনা মখোয়গী প্রোভিদেন্ত ফন্দ একুমুলেসন অদু লৌথোকপগী মহুত্তা ত্রান্সফর তৌরক্তুনা মখোয়গী লোং-তর্ম ফাইনেন্সিএল সিক্যুরিতী মেন্তেন তৌদুনা থম্লি‍।
চহি ১৮-২৫গী কাঙলুপ্না অনৌবা মেম্বরসিপ্তা মাঙজিল থারি:
জুলাই ২০২৪ মনুংদা পুন্না মীওই লাখ ৮.৭৭ হাপচিল্লক্তুনা খ্বায়দগী ৱাংবা গ্রোথ চহি ১৮-২৫গী কাঙলুপ্না ওইরি‍। মসিনা রেকোর্দ অসি থম্বা হৌরকপদগী হৌজিক ফাওবদা চহি কাঙলুপ অসিগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি অমসুং নহা ওইরিবা, অয়াম্বনা অহান্বা ওইনা থবক থিরিবা, মীওইশিংনা ওর্গনাইজ ৱর্কফোর্সতা চঙশিল্লকপগী ত্রেন্দ মখা চত্থরকপগী মমি তাবা উরি‍। চহি কাঙলুপ অসিনা থা অসিদা হাপচিল্লকখিবা মেম্বরশিংগী ৫৯.৪১% ওইরি‍।
নুপী মেম্বরসিপ্তা হেনগৎলকপা:
জুলাই ২০২৪ মনুংদা অনৌবা নুপী মেম্বর লাখ ৩.০৫ রোম্না EPFO য়াওরক্তুনা চহি-চহিগী ওইবা গ্রোথ ১০.৯৪% উবা ফংখি‍। পুন্না নুপী মেম্বর লাখ ৪.৪১ হাপচিল্লক্তুনা, জুলাই ২০২৩গা চাংদম্নবদা ১৪.৪১% হেনগৎলক্তুনা পেরোল ত্রেক্কিং তৌবা হৌখিবদগী হৌরগা খ্বায়দগী ৱাংনা থাগী ওইনা হাপচিল্লকপা ওইরি‍। মসিনা নুপীনা শরুক য়াবগী চাং হেনগৎলক্তুনা হেন্না ইনক্লুজিব ওইবা ৱর্কফোর্সকী মায়কৈদা খোঙ থাংজিল্লকপা উৎলি‍।
স্তেত-স্তেতকী ওইবা কন্ত্রিব্যুসন:
মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, তামিল নাদু, হরিয়ানা, অমসুং গুজরাতনা পুন্না মেম্বর লাখ ১১.৮২ হাপচিল্লক্তুনা জুলাই ২০২৪দা হাপচিল্লকখিবা অনৌবা মেম্বরশিংগী ৫৯.২৭% ওইরি‍। স্তেত/য়ু.তি.শিংগী মরক্তা মহারাস্ত্রনা পুন্না অনৌবা মেম্বর ২০.২১% হাপচিল্লক্তুনা মাঙজিল থারি‍।
ইন্দস্ত্রী-ৱাইজ ত্রেন্দ:
মেনুফেকচরিং, কম্প্যুতর সর্ভিসেসস, কন্সত্রক্সন, ইঞ্জিনিয়রিং, বেঙ্কিং (নন-নেস্নেলাইসজ), অমসুং প্রাইভেত সেক্তর ইলেক্ত্রোনিক মীদিয়াগুম্বা সেক্তরশিংদা মশক থোক্না মেম্বরসিপ হেনগৎলকপা উখি‍। পন্বা য়াবদি, অপুন্বা হাপচিল্লকপগী ৩৮.৯১%দি মেনপৱার সপ্লাইয়রশিং, কন্ত্রেক্তরশিং, অমসুং সিক্যুরিতী সর্ভিসেসনচিংবা এক্সপর্ত সর্ভিসশিংদগী লাকপনি‍।
দেতা জেনেরেসনগী থবক অমসুং এমপ্লোয়ী রেকোর্দ অপদেত তৌবগী থবক অসি লেপ্তনা তৌবা মরম্না মথক্তা পীরিবা পেরোল দেতা অসি প্রোভিজনেলনি‍। অসুম্না মমাঙগী দেতা অসি থা খুদিংগী অপদেত তৌই‍। এপ্রিল ২০১৮দগী হৌনা, EPFO না সেপ্তেম্বর ২০১৭দগী হৌনা কোনশিন্দুনা পেরোল দেতা ফোঙদুনা লাক্লি‍। থা-থাগী পেরোল দেতাদা, আধার ভেলিদেতেদ য়ুনিভর্সেল একাউন্ত নম্বর (UAN)গী খুত্থাঙদা অহান্বা ওইনা EPFO য়াওরকপা, EFPOগী কভরেজতঈ থোকখিবা হৌজিক লৈরিবা মেম্বরশিং, অমসুং থোক্লুরবা মতুংদা অমুক হন্না য়াওরকপা মেম্বরশিংগী মশিং নেত মন্থলী পেরোলদা য়াওরে হায়না লৌবনি‍।

Ministry of Labour & Employment
Union Minister Dr. Mansukh Mandaviya Releases EPFO’s Provisional Payroll Data of July 2024
EPFO Records All Time Highest Addition of 19.94 Lakh Net Members During July 2024; 10.52 Lakh New Members Enrolled with EPFO
18-25 Age Group Leads with 8.77 Lakh Net Additions in July 2024, Making Up 59.41% of All New Members
EPFO Adds Record 4.41 Lakh Net Female Members in July 2024; Marking Highest Monthly Addition for Women
23 SEP 2024 3:08PM by PIB Delhi
Union Minister of Labour & Employment and Youth Affairs & Sports released EPFO’s provisional payroll data of July 2024 in New Delhi today. He mentioned that EPFO has added 19.94 lakh net members in the month of July 2024, marking the highest recorded increase since payroll data tracking began in April 2018.
Key highlights of the EPFO Payroll Data (July 2024) are as follows:
Overall Membership Growth:
EPFO added 10.52 lakh new members in July 2024, representing a 2.66% increase over June 2024 and a 2.43% rise compared to July 2023. This surge in new memberships can be attributed to growing employment opportunities, increased awareness of employee benefits, and EPFO’s successful outreach programs.
Rejoining Members:
Approximately 14.65 lakh members who had exited the system rejoined EPFO in July. This figure represents a 15.25% year-over-year increase. These members opted to transfer their provident fund accumulations rather than withdraw them, thus maintaining their long-term financial security.
Group 18-25 Leads New Membership:
The highest growth was observed in the 18-25 age group, with 8.77 lakh net additions in July 2024. This marks the largest increase for this demographic since records began and reflects the continued trend of young people, mostly first-time job seekers, entering the organized workforce. This age group represents 59.41% of all new members added during the month.
Growth in Female Membership:
Around 3.05 lakh new female members joined EPFO in July 2024, reflecting a year-over-year growth of 10.94%. In total, 4.41 lakh net female members were added, marking the highest monthly addition for women since payroll tracking began, with a 14.41% increase compared to July 2023. This indicates a shift towards a more inclusive workforce with growing female participation.
State-wise Contribution:
The states of Maharashtra, Karnataka, Tamil Nadu, Haryana, and Gujarat accounted for 59.27% of the total net member additions in July 2024, collectively adding 11.82 lakh members. Maharashtra led among the States/UTs, contributing 20.21% of the total new members.
Industry-wise Trends:
Significant membership growth was seen in sectors such as manufacturing, computer services, construction, engineering, banking (non-nationalized), and private sector electronic media. Notably, 38.91% of net additions came from expert services, including manpower suppliers, contractors, and security services, among others.
The above payroll data is provisional since the data generation is a continuous exercise, as updating employee record is a continuous process. The previous data hence gets updated every month. From the month of April-2018, EPFO has been releasing payroll data covering the period September 2017 onwards. In monthly payroll data, the count of members joining EPFO for the first time through Aadhaar validated Universal Account Number (UAN), existing members exiting from coverage of EPFO and those who exited but re-joining as members, is taken to arrive at net monthly payroll.