প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
অষ্ট্ৰেলিয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
22 SEP 2024 7:27AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াৰ মহামহিম প্ৰধানমন্ত্ৰী এন্থনী এলবানিছে আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ উইলমিংটনত অনুষ্ঠিত ‘ষষ্ঠ কোৱাড লীডাৰ্ছ সন্মিলন’ৰ সময়ত এক বৈঠকত মিলিত হয়। ২০২২-ৰ মে’ মাহৰ পৰা এয়া আছিল তেওঁলোকৰ মাজত অনুষ্ঠিত নৱম ব্যক্তিগত বাৰ্তালাপ।
দুয়োগৰাকী নেতাই ৰাজনৈতিক আৰু কৌশলগত, প্ৰতিৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তা, বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ, শিক্ষা আৰু গৱেষণা, জলবায়ু পৰিৱৰ্তন আৰু নৱীকৰণযোগ্য শক্তি আৰু জনসাধাৰণৰ মাজৰ সম্পৰ্কৰ দৰে বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতা শক্তিশালী কৰাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীদ্বয়ে পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থজড়িত আঞ্চলিক আৰু গোলকীয় বিষয়সমূহৰ সন্দৰ্ভতো মত বিনিময় কৰে। তেওঁলোকে স্বীকাৰ কৰে যে উচ্চ পৰ্যায়ৰ সম্পৰ্কৰ সঘনতাই দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কক এক শক্তিশালী গতি প্ৰদান কৰিছে।
দুয়োগৰাকী নেতাই বহুপাক্ষিক ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধা প্ৰকাশ কৰাৰ লগতে ভাৰত-অষ্ট্ৰেলিয়া ব্যাপক কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক আৰু অধিক উচ্চতালৈ লৈ যোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দোহাৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the Prime Minister of Australia
22 SEP 2024 7:27AM by PIB Delhi
​Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of Australia H.E. Mr. Anthony Albanese met on the sidelines of the 6th Quad Leaders’ Summit in Wilmington, USA. This was their ninth in-person interaction since May 2022.
The two leaders discussed strengthening bilateral cooperation across a wide range of areas such as political and strategic, defence and security, trade and investments, education and research, climate change and renewable energy, and people-to-people ties. The Prime Ministers also exchanged views on regional and global issues of mutual interest. They acknowledged that the frequency of high-level contacts has imparted a strong momentum to bilateral relations.
Both leaders renewed their commitment to strengthening cooperation in the multilateral fora and reiterated their commitment to take the India-Australia Comprehensive Strategic Partnership to even greater heights.