প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী উনখ্রে
22 SEP 2024 7:27AM by PIB Imphal
য়ু.এস.এগী ৱিলমিংতন, দেলৱায়রদা পাংথোকপা ৬শুবা ক্বাদ লুচিংবশিংগী মীফমগী নাকলদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী এন্থোনি অলবানসি উনখ্রে। মসি মে ২০২২দগী লুচিংবা অনি হকথেংননা উনবা ৯লকশুবনি।
রাজনিতি অমসুং লাল্লোং, দিফেন্স অমসুং সেকুরিতি, ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবা, লাইরিক-লাইশু অমসুং থিজিনবা, অইং-অশাগী খল হোংলকপা অমসুং রিন্যুএল ইনর্জি অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা হিরম কয়াদা লৈবাক অনি মতেং পাংনরিবা অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লুচিংবশিংনা খন্নখ্রে। লৈবাক অনিনা দরকার ওইবা লমদম লমদমগী অমসুং মালেমগী ওইবা ৱাফমশিংশু প্রধান মন্ত্রী অনিনা খন্নখ্রে। লৈবাক অনিগী মরীশিং হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্না য়াম্না তোইনা অৱাংবা থাক্তা মীফমশিং পাংথোক্লিবা অসি মখোয়না থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা লুচিংবা অনিমক্না অমুক হন্না থাজবা পীনখ্রে অমসুং ইন্দিয়া-অস্ত্রেলিয়া কমপ্রেহেন্সিপ স্ত্রাতেজিক পার্তনরসিপ হেন্না ৱাংবা থাকশিংদা পুখৎনবা মখোয়গী থাজবা অমুক হন্না ফোঙদোক্নখ্রে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the Prime Minister of Australia
22 SEP 2024 7:27AM by PIB Delhi
​Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of Australia H.E. Mr. Anthony Albanese met on the sidelines of the 6th Quad Leaders’ Summit in Wilmington, USA. This was their ninth in-person interaction since May 2022.
The two leaders discussed strengthening bilateral cooperation across a wide range of areas such as political and strategic, defence and security, trade and investments, education and research, climate change and renewable energy, and people-to-people ties. The Prime Ministers also exchanged views on regional and global issues of mutual interest. They acknowledged that the frequency of high-level contacts has imparted a strong momentum to bilateral relations.
Both leaders renewed their commitment to strengthening cooperation in the multilateral fora and reiterated their commitment to take the India-Australia Comprehensive Strategic Partnership to even greater heights.