Ministry of Coal
Coal Ministry Reviews Progress of 71 Captive/ Commercial Coal Mines in Various Stages of Process Completion
12 SEP 2024 11:00AM by PIB Delhi
Coal Ministry yesterday conducted a meeting to review the status of mines which have been auctioned in different tranches and are in varying stages of process completion. The meeting was chaired by Additional Secretary and Nominated Authority, Ministry of Coal, Smt. Rupinder Brar. The comprehensive review focused on highlighting the government's commitment to enhancing domestic coal production. The Additional Secretary impressed upon the allottees to take necessary steps to operationalize the coal blocks that are in advanced stages of operationalization.
The 71 coal blocks are in various stages of obtaining regulatory clearances. These blocks are distributed across nine states: Arunachal Pradesh, Assam, Chhattisgarh, Jharkhand, Madhya Pradesh, Maharashtra, Odisha, and West Bengal.
This strategic review underscores the Ministry's proactive approach to addressing hurdles in coal blocks operationalization in order to meet India's growing energy needs. By focusing on these mines, the government aims to maximize domestic resources and reduce dependence on coal imports.
The Ministry of Coal remains committed to strengthening India's energy security through increased domestic coal production, supporting the nation's path towards sustainable economic development.

কোইলা মন্ত্রালয়
কোল মন্ত্রালয়না প্রোসেস মপুং ফাহন্নবগী তোঙান তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরিবা কেপ্তিব/কমর্সিএল কোল মাইন 71গী প্রোগ্রেসকী রিভিয়ু তৌখ্রে
12 SEP 2024 11:00AM by PIB Imphal
তোঙান তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা ওক্সন তৌখ্রবা অমসুং প্রোসেস মপুং ফাহন্নবগী তোঙান তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরিবা মাইনশিংগী স্তেতস য়েংশিন্নবা ঙরাং কোল মন্ত্রালয়না মীফম অমা পাঙথোকখ্রে। মীফম অদু কোল মন্ত্রালয়গী এদিস্নেল সেক্রেতরী অমসুং নোমিনেদ ওথোরিতি শ্রীমতী রুপিন্দর ব্রারনা ময়াই তাংবল লৌখি। মপুংফাবা রিভিয়ু অসিনা দোমেস্তিক কোল পুথোকপা হেনগৎহন্নবা সরকারগী অচেৎপা ৱাফমদা মীৎয়েং থমখি। এদিস্নেল সেক্রেতরীনা খুমাং চাউশিনবা তাঙ্কক্তা লৈরিবা মথৌ পাংথোকপা য়ারবা কোল ব্লোকশিং মথৌ তৌনবা তঙাই ফদবা থবকশিং পাইখৎনবা এলোত্তীশিংদা খংহনখি।
কোল ব্লোক 71 অসি রেগ্যুলেতরী ক্লিয়রেন্স ফংনবগী তোঙান তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরি। হায়রিবা ব্লোকশিং অসি অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, ছত্তিসগর, ঝারখন্দ, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্রা, ওদিশা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গল হায়রিবা রাজ্য মাপন অসিদা শন্দোক্লি।
স্ত্রেতেজিক রিভিয়ু অসিনা ভারতকী হেনগৎলক্লিবা ইনর্জীগী মথৌ তাবশিং ফংহন্নবগীদমক কোল ব্লোকশিং থবক ওইনা পাংথোকপদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা মন্ত্রালয়না লৌখৎলিবা খোঙথাং অদু উৎলি। হায়রিবা মাইনশিংদা মীৎয়েং চংদুনা, সরকার অসিনা দোমেস্তিক রিসোর্সশিংবু খ্বাইদগী হেন্না শিজিন্নবা অমসুং কোয়লা পুশিল্লকপদা মখা পোনবা হন্থহন্নবা পান্দম থম্লি।
কোল মন্ত্রালয়না লৈবাক অসিগী সস্তেনেবল ইকোনোমিক দিবেলপমেন্তকী মায়কৈদা লৈবাক অসিগী লম্বীদা মতেং পাংদুনা দোমেস্তিক কোল পুথোকপা হেনগৎহন্দুনা ভারতকী ইনর্জী সেক্যুরিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লেপ্লি।