প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
উত্তর প্রদেসকী গ্রেতর নোইদাদা পাংথোকপা সেমিকোন ইন্দিয়া ২০২৪ দা মকোক থোংবা সেমিকন্দক্তর সি.ই.ওশিংনা ভারত অমসুং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিংবগী থবকশিং থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
11 SEP 2024 3:40PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি উত্তর প্রদেসকী গ্রেতর নোইদাদা ইন্দিয়া এক্সপো মার্ততা সেমিকোন ইন্দিয়া ২০২৪ হৌদোকখ্রে। ‘সেমিকন্দক্তরগী তুংলমচৎ শেম্বা’ হায়বা থিমগা লোয়ননা সেপ্তেম্বর ১১ দগী সেপ্তেম্বর ১৩ ফাওবা সেমিকোন ইন্দিয়া ২০২৪ পাংথোক্কনি। নুমিৎ হুমনিগী মীফম অসিদা ভারত সেমিকন্দক্তরশিংগী মালেমগী মফম অমা ওইহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা ভারতকী সেমিকন্দক্তরগী লাল্লোং অমসুং থৌশিল উৎকনি। মালেমগী সেমিকন্দক্তর কম্পেনিশিংগী মকোক থোংবা লুচিংবশিং শরুক য়াদুনা কনফরেন্স অসিদা সেমকিন্দক্তর ইন্দস্ত্রিগী মালেমগী লুচিংবশিং, কম্পেনিশিং অমসুং অখঙ-অহৈশিং পুনগনি। কনফরেন্স অসিদা একজিবিতর ২৫০ অমসুং ৱাঙাংলোয় ১৫০ হেন্না শরুক য়ারি।
সেমিকোন ইন্দিয়া ২০২৪ দা তরাম্না ওকপগীদমক সেমিগী সি.ই.ও শ্রী অজিত মনোচানা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মরুওইবা ৱাহৈ অনি ‘ মমাঙদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা’ অমসুং ‘খোঙজেল য়াংনা চাউখৎপা’ পনখি। মহাক্না হায়খি থৌরম অসিগী পাক-চাউবা মমাংদা অমুক্তা থোকখিদ্রি অমসুং সেমিকন্দক্তরশিংগী অপুনবা ইলেক্ত্রোনিক সপ্লাই চেনগী মহুৎশীন্দুনা মালেম শীনবা থুংবগী সি.ই.ও অমসুং সি.এক্স.ও ১০০ হেন্না পুল্লে। লৈবাক অসিগী, মালেমগী, ইন্দস্ত্রিগী অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী কান্নবা ফংনবা সেমিকন্দক্তরগী মফম অমা শেমগৎনবা খোঙচত্তা ভারতকী অচেৎপা মরুপ ওইনবা ইন্দস্ত্রিগী থবকশিংদা মহাক্না থাজবা থম্লি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীগী আইন মতুংইন্না ভারত্তা খোঙজেল য়াংনা চাউখৎলকপগী নমুনা পল্লদুনা, শ্রী মনোচানা হায়খি মদুদি মীওইবা খুন্নাইগী হেন্না মরুওইদুনা, সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রি অসি মালেম অসিদা ইন্দস্ত্রি খুদিংমক্কী য়ুম্ফমনি। ভারতকী মীওই বিল্লিয়ন ১.৪ অমসুং মালেমগী মীওই বিল্লিয়ন ৮গী থবক তৌবা অসিদা থাজবা থম্লি।
পুৱারি ওইরবা মীফম অসি পাংথোকপগীদমক তাতা ইলেক্ত্রোনিক্সকী প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও, দোক্তর রন্ধির থাকুরনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং ভারতকী লৈমায়দা সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রি পুরক্নবা মহাক্না মঙলান থাগৎপা ফোঙদোকখি। চহি অসিগী মার্চ ১৩ দা অসামগী জাগিরোদতা লৈবাক অসিগী অহানবা ওসাত ফেক্তরি অমসুং ধোলেরাদা ভারতকী অহানবা কম্মর্সিএল ফেব শানবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমখিবা অদু মহাক্না নিংশিংখি। মহাক্না হায়খি প্রোজেক অনিমক অথুবা মতমদা সরকারদগী অয়াবা ফংলে। খোঙলৈ থুংনা থবক পাংথোক্নবা প্রধান মন্ত্রীগী পাউজেলগা লোয়ননা ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন্না উৎখিবা মশক থোকপা সে-দু রেসিও অমসুং পুন্না থবক তৌমন্নবা অদু মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। চিপ শানবগী মরুওইবা থবক ১১গী মতাংদা দোক্তর থাকুরনা হায়খি সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিংনা মরম ওইদুনা হায়রিবা থবকশিং অদু সেমিকোন ২০২৪ দা মফম অমা পুল্লে। মখা তানা চাউখৎনবা থবকশিং পাংথোক্লিবা কম্পেনিশিংগা লোয়ননা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা ভারতকী সেমিকন্দক্তর মিসন্না হোৎনরিবশিং অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা মালেমগী লৈবাকশিংগা পাউ ফাওরিবা অসি মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
মহাক্না হায়খি মদুদি সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রি অসি বিকসিত ভারত ২০৪৭গী মঙলানগী য়ুম্ফম অমা ওইগনি অমসুং মসিনা থবক ফংহন্নবা অচৌবা কান্নবা অমা পীগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিবা ৱাফম, ‘হৌজিক্কী মতম অসি, চপ চারবা মতমনি’ অদু পল্লদুনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি অমসুং ভারতকী সেমিকন্দক্তরগী মঙলান মঙফাওনবা ঙম্নবা প্রধান মন্ত্রীগী লুচিংবগী থবক অমসুং পান্দম অদু মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
সেমিকোন ২০২৪ দা শরুক য়াবদা হরাওবা ফোঙদোক্লদুনা, এন.এক্স.পিগী সি.ই.ও, কুর্ত সিভরসনা হায়খি থৌরম অসি ভারতকী অওনবা পুরক্নবা খোঙচৎ অমনি। মাইপাক্নবগী মরম অহুমদি থাক ৱাংনা ৱাখল খনবা,থাজবা থম্বা অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্নবনি। ঙসিগী অসিগুম্বা থৌরম অসি পুন্না থবক তৌমিন্নবগী অহৌবনি। ভারত্তা পাংথোক্লিবা থবক অসি মালেম খক্তগী নত্তনা লৈবাক অসিগীসু পাংথোক্লিবনি।
মহাক্না হায়খি সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রিনা অতোপ্পা হিরমশিংদা অচৌবা কান্নবা কয়া পীরি অমসুং মসিনা মথং চহি খরদা ভারত খ্বাইদগী শক্তি লৈবা ইকোনোমি অমা ওইরক্নবা ইনোৎ পীরগনি। এন.এক্স.পিনা দোল্লর বিল্লিয়ন অমা হেনবগী রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্তগী থবকশিং শরুক অনি হেনগৎহল্লে। ললোন-ইতিক্কী থবক মতম শাংনা চৎথবদা দরকার ওইরিবা ইন্নোবেসন, গনতন্ত্র অমসুং থাজবা অহুম অসি পুনশিনবগীদমক মহাক্না প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি।
সেমিকোন ইন্দিয়া ২০২৪ দা অসিগুম্বা মাইপাক্লবা অমসুং নিংশিংদুনা লৈহৌরগদবা থৌরম অমা শীনবগীদমক রেনেসাসকী সি.ই.ও, হিদেতোসি সিবাতানা প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি গুজরাত্তা লৈবা ভারতকী অহানবা এশেমব্লি অমসুং তেস্তিংগী মফমশিংগী মমিং চৎলবা অমসুং মপুংফারবা ইন্সতিতুসন অমগা থবক তৌমিন্নবা অসি লাইবক ফবা অমনি। পাইলোতলাইন অমা শেমগৎপা হৌরে অমসুং বেঙ্গালোর, হায়দ্রবাদ অমসুং নোইদাদা থবকশিং পাকথোক-চাউথোকপা অমসুং মথৌ পাংথোকপা হৌরে। ভারতকী অমসুং মালেমগী কৈথেলশিংগীদমক অৱাংবা থাক্কী সেমিকন্দক্তর দিজাইনগী থবকশিংগী অহেনবা থবক পাংথোক্নবা ভারতনা থৌরাং তৌবা হৌরে। প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান থবক ওইনা পাংথোক্নবা ভারত্তা সেমিকন্দক্তর তেক্নোলোজি পুরকপদা মহাক্না হরাওবা ফোঙদোকখি।
সেমিকোন ২০২৪গীদমক আই.এম.ই.সিগী সি.ই.ও, লুক ভেন দেন হোবনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক্কী পান্দম অমসুং লুচিংবগী থবক্না সেমিকন্দক্তর মেনুফেকচরিং চাউখৎনবা ভারতকী নাখৈ শেংলবা লম্বী অমা শেম্লে। মতম শাংনবা চৎনগদবা রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্তগী লাল্লোং অমা শেমগৎনবা অমসুং শেন থাদনবা প্রধান মন্ত্রীগী ফিরেপ পল্লদুনা, হোবনা হায়খি মদুদি মসি ইন্দস্ত্রিগী ওইনা য়াম্না মরুওই। প্রধান মন্ত্রীগী অচৌবা থৌরাংশিং শৌগৎনবা মপাঙ্গল কনবা অমসুং মরুওইবা মরী অমা শেমগৎনবা আই.এম.ই.সিনা থৌরাং তৌরে। ইন্দস্ত্রি অসিগীদমক মতিক চাবা সপ্লাই চেন অমা দরকার ওইরি। মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা গনতন্ত্র চৎপা লৈবাক অসিদগী হেন্না ফবা মরুপ কনানা ওইগনি।

Prime Minister's Office
Top Semiconductor CEOs laud India and Prime Minister Shri Narendra Modi’s leadership at SEMICON India 2024 in Greater Noida, Uttar Pradesh
Modi’s law is the law of exponential growth: Shri Ajit Manocha, CEO, SEMI
This is the time, the right time, India’s precious time to secure India’s digital future: Dr Randhir Thakur, President and CEO, Tata Electronics
Prime Minister has incorporated the three elements of innovation, democracy and trust needed by businesses to work in the long run: Mr Kurt Sievers, CEO, NXP Semiconductors
We aim to double our head-count in India to shoulder value-added advanced semiconductor design activities for the Indian and global markets: Mr Hidetoshi Shibata CEO, Renesas
Who can be a better-trusted partner than the world’s largest democracy: Mr Luc Van Den Hove, CEO, IMEC
11 SEP 2024 3:40PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated SEMICON India 2024 at India Expo Mart in Greater Noida, Uttar Pradesh today. SEMICON India 2024 is being organized from 11 to 13th September with the theme ‘Shaping the Semiconductor Future’. The three-day conference showcases India’s semiconductor strategy and policy which envisions making India a global hub for semiconductors. The top leadership of global semiconductor giants are taking part in the conference which will bring together global leaders, companies and experts from the semiconductor industry. More than 250 exhibitors and 150 speakers are also taking part in the conference.
CEO of SEMI, Shri Ajit Manocha applauded the reception received at SEMICON India 2024 and highlighted the two key words - ‘unprecedented’ and ‘exponential’. He mentioned the unprecedented scale of the event and the coming together of more than 100 CEOs and CXOs from all over the world representing the total electronic supply chain for Semiconductors. He expressed optimism about the commitments of the industry to becoming India’s trusted partner in the journey to creating a Semiconductor hub for the benefit of the country, world, industry and humanity. Referring to the exponential model of growth in India as Prime Minister Modi’s law, Shri Manocha said that the semiconductor industry is foundational to every industry in the world, more importantly for humanity. He expressed confidence in working for the 1.4 billion people of India and 8 billion people of the world.
President and CEO of Tata Electronics, Dr Randhir Thakur thanked the Prime Minister for making this historic gathering possible and lauded his vision to bring the semiconductor industry to the Indian shores. He recalled the Prime Minister laying the foundation stone of India’s first commercial fab in Dholera and first Indigenous OSAT factory in Jagiroad, Assam on the 13th of March this year and said that both the projects received approval from the government in record time. He credited the outstanding say-do ratio and collaboration demonstrated by the India Semiconductor Mission consistent with the Prime Minister’s message of operating with a sense of urgency. Throwing light on the 11 ecosystem areas crucial to chipmaking, Dr Thakur said that the efforts of the Government have brought all these ecosystems under one roof here at SEMICON 2024. He credited the Prime Minister’s global outreach and emphasis on India’s semiconductor mission for establishing key partnerships with ecosystem players to further growth. He assured the Prime Minister that the semiconductor industry will become the bedrock of the vision of Viksit Bharat 2047 and it will have a multiplier effect on job creation. He concluded by quoting the Prime Minister and said, “This is the moment, the right moment” as he credited the leadership and vision of the Prime Minister in making India’s semiconductor dream a reality.
CEO of NXP Semiconductors, Mr Kurt Sievers expressed his excitement and humbleness to being a part of SEMICON 2024 and said that the event marks a transformational journey for India. Highlighting the three attributes for success namely ambition, trust and collaboration, he said that an event like today’s marks the beginning of collaboration. He shed light on the transformation witnessed in India and said that the work is not only being done in India for the world but for the country as well. He also touched upon the multiplier effect that the semiconductor industry has on other sectors and said that it will propel India to becoming an extremely powerful economy in the next few years. He informed about doubling the R&D efforts by NXP above a billion dollars. He credited the Prime Minister for incorporating the three elements of innovation, democracy and trust which are needed by businesses to work in the long run.
CEO of Renesas, Mr Hidetoshi Shibata congratulated the Prime Minister for such a successful and commemorative event at SEMICON India 2024. He said that it has been a privilege to partner with such a renowned institution and establish one of India’s first assembly and test facilities in Gujarat. He informed that the construction of a pilotline is already underway and also spoke about expanding activities and operational presence in Bangalore, Hyderabad and Noida. He also mentioned doubling the head-count in India by sometime next year to shoulder a lot more of the value-added advanced semiconductor design activities for the Indian as well as the global market. He expressed excitement about bringing the Semiconductor technology to India to make the Prime Minister’s goal a reality.
CEO of IMEC, Mr Luc Van Den Hove congratulated the Prime Minister for SEMICON 2024 and said that his vision and leadership provide a clear path for India to boost semiconductor manufacturing. Referring to the Prime Minister’s commitment to set up and invest in a longer-term R&D strategy, Mr Hove said that it is extremely important for the industry. He assured that IMEC is ready to form a strong and strategic partnership to support the Prime Minister’s ambitious plans. Underlining the need for a reliable supply chain, Mr Hove said, “Who can be a better-trusted partner than the world’s largest democracy”.