Prime Minister's Office
Top Semiconductor CEOs laud India and Prime Minister Shri Narendra Modi’s leadership at SEMICON India 2024 in Greater Noida, Uttar Pradesh
Modi’s law is the law of exponential growth: Shri Ajit Manocha, CEO, SEMI
This is the time, the right time, India’s precious time to secure India’s digital future: Dr Randhir Thakur, President and CEO, Tata Electronics
Prime Minister has incorporated the three elements of innovation, democracy and trust needed by businesses to work in the long run: Mr Kurt Sievers, CEO, NXP Semiconductors
We aim to double our head-count in India to shoulder value-added advanced semiconductor design activities for the Indian and global markets: Mr Hidetoshi Shibata CEO, Renesas
Who can be a better-trusted partner than the world’s largest democracy: Mr Luc Van Den Hove, CEO, IMEC
11 SEP 2024 3:40PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated SEMICON India 2024 at India Expo Mart in Greater Noida, Uttar Pradesh today. SEMICON India 2024 is being organized from 11 to 13th September with the theme ‘Shaping the Semiconductor Future’. The three-day conference showcases India’s semiconductor strategy and policy which envisions making India a global hub for semiconductors. The top leadership of global semiconductor giants are taking part in the conference which will bring together global leaders, companies and experts from the semiconductor industry. More than 250 exhibitors and 150 speakers are also taking part in the conference.
CEO of SEMI, Shri Ajit Manocha applauded the reception received at SEMICON India 2024 and highlighted the two key words - ‘unprecedented’ and ‘exponential’. He mentioned the unprecedented scale of the event and the coming together of more than 100 CEOs and CXOs from all over the world representing the total electronic supply chain for Semiconductors. He expressed optimism about the commitments of the industry to becoming India’s trusted partner in the journey to creating a Semiconductor hub for the benefit of the country, world, industry and humanity. Referring to the exponential model of growth in India as Prime Minister Modi’s law, Shri Manocha said that the semiconductor industry is foundational to every industry in the world, more importantly for humanity. He expressed confidence in working for the 1.4 billion people of India and 8 billion people of the world.
President and CEO of Tata Electronics, Dr Randhir Thakur thanked the Prime Minister for making this historic gathering possible and lauded his vision to bring the semiconductor industry to the Indian shores. He recalled the Prime Minister laying the foundation stone of India’s first commercial fab in Dholera and first Indigenous OSAT factory in Jagiroad, Assam on the 13th of March this year and said that both the projects received approval from the government in record time. He credited the outstanding say-do ratio and collaboration demonstrated by the India Semiconductor Mission consistent with the Prime Minister’s message of operating with a sense of urgency. Throwing light on the 11 ecosystem areas crucial to chipmaking, Dr Thakur said that the efforts of the Government have brought all these ecosystems under one roof here at SEMICON 2024. He credited the Prime Minister’s global outreach and emphasis on India’s semiconductor mission for establishing key partnerships with ecosystem players to further growth. He assured the Prime Minister that the semiconductor industry will become the bedrock of the vision of Viksit Bharat 2047 and it will have a multiplier effect on job creation. He concluded by quoting the Prime Minister and said, “This is the moment, the right moment” as he credited the leadership and vision of the Prime Minister in making India’s semiconductor dream a reality.
CEO of NXP Semiconductors, Mr Kurt Sievers expressed his excitement and humbleness to being a part of SEMICON 2024 and said that the event marks a transformational journey for India. Highlighting the three attributes for success namely ambition, trust and collaboration, he said that an event like today’s marks the beginning of collaboration. He shed light on the transformation witnessed in India and said that the work is not only being done in India for the world but for the country as well. He also touched upon the multiplier effect that the semiconductor industry has on other sectors and said that it will propel India to becoming an extremely powerful economy in the next few years. He informed about doubling the R&D efforts by NXP above a billion dollars. He credited the Prime Minister for incorporating the three elements of innovation, democracy and trust which are needed by businesses to work in the long run.
CEO of Renesas, Mr Hidetoshi Shibata congratulated the Prime Minister for such a successful and commemorative event at SEMICON India 2024. He said that it has been a privilege to partner with such a renowned institution and establish one of India’s first assembly and test facilities in Gujarat. He informed that the construction of a pilotline is already underway and also spoke about expanding activities and operational presence in Bangalore, Hyderabad and Noida. He also mentioned doubling the head-count in India by sometime next year to shoulder a lot more of the value-added advanced semiconductor design activities for the Indian as well as the global market. He expressed excitement about bringing the Semiconductor technology to India to make the Prime Minister’s goal a reality.
CEO of IMEC, Mr Luc Van Den Hove congratulated the Prime Minister for SEMICON 2024 and said that his vision and leadership provide a clear path for India to boost semiconductor manufacturing. Referring to the Prime Minister’s commitment to set up and invest in a longer-term R&D strategy, Mr Hove said that it is extremely important for the industry. He assured that IMEC is ready to form a strong and strategic partnership to support the Prime Minister’s ambitious plans. Underlining the need for a reliable supply chain, Mr Hove said, “Who can be a better-trusted partner than the world’s largest democracy”.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
উত্তৰ প্ৰদেশৰ গ্ৰেটাৰ নয়ডাত অনুষ্ঠিত ছেমিকন ইণ্ডিয়া ২০২৪ত ভাৰত আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বক প্ৰশংসা অৰ্ধপৰিবাহী খণ্ডৰ আগশাৰীৰ চিইঅ’সকলৰ
মোদীৰ নিয়ম হৈছে ঘাতীয় বৃদ্ধিৰ নিয়মঃ শ্ৰী অজিত মনোচা, চিইঅ’, ছেমি
ভাৰতৰ ডিজিটেল ভৱিষ্যত সুৰক্ষিত কৰাৰ এয়াই সময়, সঠিক সময়, ভাৰতৰ বহুমূলীয়া সময়ঃ টাটা ইলেক্ট্ৰনিক্সৰ অধ্যক্ষ তথা মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া ড০ ৰনধীৰ ঠাকুৰ
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দীৰ্ঘকালীনভাৱে কাম কৰিবলৈ ব্যৱসায়ীসকলে প্ৰয়োজনীয় উদ্ভাৱন, গণতন্ত্ৰ আৰু বিশ্বাসৰ তিনিটা উপাদান অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছেঃ এনএক্সপি ছেমিকণ্ডাক্টৰছৰ চিইঅ’ শ্ৰী কাৰ্ট ছিভাৰ্ছ
ভাৰতত আৰু বিশ্ব বজাৰৰ বাবে মূল্য সংযোজিত উন্নত অৰ্ধপৰিবাহী ডিজাইন কাৰ্য্যকলাপক আগুৱাই নিবলৈ আমি ভাৰতত আমাৰ হেড-কাউণ্ট দুগুণ কৰাৰ লক্ষ্য লৈছোঃ ৰেনেছাছৰ চিইঅ’ শ্ৰী হিডেটোছি শ্বিবাটা
বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ গণতন্ত্ৰতকৈ ভাল বিশ্বাসযোগ্য অংশীদাৰ কোন হ’ব পাৰেঃ আইএমইচিৰ চিইঅ’ শ্ৰী লুক ভ্যান ডেন হোভ
11 SEP 2024 3:40PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি উত্তৰ প্ৰদেশৰ গ্ৰেটাৰ নয়ডাৰ ইণ্ডিয়া এক্সপো মাৰ্টত ছেমিকন ইণ্ডিয়া ২০২৪ উদ্বোধন কৰে। ১১ ছেপ্টেম্বৰৰ পৰা ১৩ ছেপ্টেম্বৰলৈ অনুষ্ঠিত ছেমিকন ইণ্ডিয়া ২০২৪ বিষয়বস্তু হৈছে ‘অৰ্ধপৰিবাহী ভৱিষ্যত গঢ় দিয়া’। তিনিদিনীয়া এই সন্মিলনত ভাৰতৰ অৰ্ধপৰিবাহী কৌশল আৰু নীতি প্ৰদৰ্শন কৰা হৈছে যিয়ে ভাৰতক অৰ্ধপৰিবাহীৰ বাবে বৈশ্বিক কেন্দ্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ কল্পনা কৰিছে। বিশ্বৰ অৰ্ধপৰিবাহী খণ্ডৰ আগশাৰীৰ প্ৰতিষ্ঠানে এই সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিছে যিয়ে বিশ্বৰ নেতা, কোম্পানী আৰু অৰ্ধপৰিবাহী উদ্যোগৰ বিশেষজ্ঞসকলক একত্ৰিত কৰিব। ২৫০ জনতকৈ অধিক প্ৰদৰ্শক আৰু ১৫০জন বক্তাইও এই সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিছে।
অৰ্ধপৰিবাহী খণ্ডৰ চিইঅ’ শ্ৰী অজিত মনোচাই ছেমিকন ইণ্ডিয়া ২০২৪ত লাভ কৰা আতিথ্যৰ শলাগ লৈ মূল শব্দ দুটা-‘অভূতপূৰ্ব’ আৰু ‘ঘাতক’ৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। তেওঁ এই অনুষ্ঠানৰ অভূতপূৰ্ব পৰিসৰ আৰু অৰ্ধপৰিবাহীৰ বাবে মুঠ ইলেক্ট্ৰনিক যোগান শৃংখলক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা সমগ্ৰ বিশ্বৰ শতাধিক চিইঅ’ আৰু চিএক্সঅ’ৰ একত্ৰিত হোৱাৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ দেশ, বিশ্ব, উদ্যোগ আৰু মানৱতাৰ সুবিধাৰ বাবে এক অৰ্ধপৰিবাহী হাব সৃষ্টিৰ যাত্ৰাত ভাৰতৰ বিশ্বাসযোগ্য অংশীদাৰ হোৱাৰ বাবে উদ্যোগটোৱে দিয়া প্ৰতিশ্ৰুতিৰ বিষয়ে আশা প্ৰকাশ কৰে। ভাৰতৰ বিকাশৰ ঘাতীয় আৰ্হিক প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ আইন বুলি উল্লেখ কৰি শ্ৰী মনোচাই কয় যে অৰ্ধপৰিবাহী উদ্যোগটো বিশ্বৰ প্ৰতিটো উদ্যোগৰ বাবে মূল, তাতোকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ’ল মানৱতাৰ বাবে। তেওঁ ভাৰতৰ ১৪০ কোটি জনসাধাৰণ আৰু বিশ্বৰ ৮০০ কোটি জনসাধাৰণৰ বাবে কাম কৰাৰ আস্থা প্ৰকাশ কৰে।
টাটা ইলেক্ট্ৰনিকছৰ অধ্যক্ষ তথা মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া ড০ ৰণধীৰ ঠাকুৰে এই ঐতিহাসিক সমাৱেশ সম্ভৱ কৰি তোলাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰাৰ লগতে অৰ্ধপৰিবাহী উদ্যোগক ভাৰতৰ পাৰলৈ অনাৰ দৃষ্টিভংগীক প্ৰশংসা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চলিত বৰ্ষৰ ১৩ মাৰ্চত ঢোলেৰাত ভাৰতৰ প্ৰথমটো বাণিজ্যিক ফেব আৰু অসমৰ জাগীৰোডত প্ৰথমটো থলুৱা অ’এছএটি কাৰখানাৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ কথা স্মৰণ কৰি কয় যে দুয়োটা প্ৰকল্পই অভিলেখ সময়ত চৰকাৰৰ পৰা অনুমোদন লাভ কৰিছিল। তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ক্ষিপ্ৰতাৰে কাম কৰাৰ বাৰ্তাৰ সৈতে সামঞ্জস্যপূৰ্ণ ভাৰত অৰ্ধপৰিবাহী অভিযানে প্ৰদৰ্শন কৰা অসাধাৰণ কথা কোৱা- কাম কৰাৰ অনুপাত আৰু সহযোগিতাৰ কৃতিত্ব দিয়ে। চিপ নিৰ্মাণৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ ১১টা পৰিস্থিতিতন্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি ড০ ঠাকুৰে কয় যে চৰকাৰৰ প্ৰচেষ্টাই ইয়াত ছেমিকন ২০২৪ত এই সকলক এখন ছাদৰ তললৈ আনিছে। তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীক আশ্বাস দিয়ে যে অৰ্ধপৰিবাহী উদ্যোগটো বিকশিত ভাৰত ২০৪৭ৰ দৃষ্টিভংগীৰ মূল আধাৰ হৈ পৰিব আৰু ইয়াৰ ফলত চাকৰি সৃষ্টিৰ ক্ষেত্ৰত বহুগুণী প্ৰভাৱ পৰিব। ভাৰতৰ অৰ্ধপৰিবাহী সপোনক বাস্তৱত পৰিণত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্ব আৰু দৃষ্টিভংগীৰ কৃতিত্ব দি তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ উদ্ধৃতি দি সামৰণিত কয়, “এইটোৱেই সেই মুহূৰ্ত, সঠিক মুহূৰ্ত”।
এনএক্সপি ছেমিকণ্ডাক্টৰছৰ চিইঅ’ শ্ৰী কাৰ্ট ছিভাৰ্ছে ছেমিকন ২০২৪ৰ অংশ হোৱাৰ বাবে সুখী বুলি প্ৰকাশ কৰি কয় যে এই অনুষ্ঠান ভাৰতৰ বাবে এক পৰিৱৰ্তনশীল যাত্ৰাৰ চিন স্বৰূপ। সফলতাৰ তিনিটা বৈশিষ্ট্য ক্ৰমে উচ্চাকাংক্ষা, বিশ্বাস আৰু সহযোগিতাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি তেওঁ কয় যে আজিৰ দৰে এটা অনুষ্ঠানে সহযোগিতাৰ আৰম্ভণি কৰে। তেওঁ ভাৰতত প্ৰত্যক্ষ কৰা পৰিৱৰ্তনৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি কয় যে এই কাম ভাৰততে কেৱল বিশ্বৰ বাবেই নহয়, দেশৰ বাবেও কৰা হৈছে। তেওঁ অৰ্ধপৰিবাহী উদ্যোগে অন্যান্য খণ্ডৰ ওপৰত যি বহুগুণক প্ৰভাৱ পেলায়, সেই বিষয়েও উল্লেখ কৰি কয় যে ই অহা কেইবছৰমানৰ ভিতৰত ভাৰতক এক অত্যন্ত শক্তিশালী অৰ্থনীতিলৈ আগুৱাই নিব। তেওঁ এনএক্সপিৰ অনুসন্ধান আৰু বিকাশৰ প্ৰচেষ্টা এক বিলিয়ন ডলাৰৰ ওপৰত দুগুণ কৰাৰ বিষয়ে অৱগত কৰে। দীৰ্ঘ সময় ধৰি কাম কৰিবলৈ ব্যৱসায়ীসকলে প্ৰয়োজনীয় উদ্ভাৱন, গণতন্ত্ৰ আৰু বিশ্বাসৰ তিনিটা উপাদান অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ বাবে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীক কৃতিত্ব দিয়ে।
ৰেনেছাছৰ চিইঅ’ শ্ৰী হিদেতোছি ছিবাটাই ছেমিকন ইণ্ডিয়া ২০২৪ত এনে সফল আৰু উল্লেখযোগ্য অনুষ্ঠানৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক অভিনন্দন জনায়।তেওঁ কয় যে এনে এটা বিখ্যাত প্ৰতিষ্ঠানৰ সৈতে অংশীদাৰিত্ব কৰি গুজৰাটত ভাৰতৰ প্ৰথম সমাবেশ আৰু পৰীক্ষাৰ সুবিধাসমূহৰ ভিতৰত এটা স্থাপন কৰাটো এক সৌভাগ্যৰ কথা৷ তেওঁ ইতিমধ্যে পাইলটলাইন নিৰ্মাণৰ কাম চলি থকা বুলি জনোৱাৰ লগতে বেংগালুৰু, হায়দৰাবাদ আৰু নয়দাত কাৰ্যকলাপৰ সম্প্ৰসাৰণ আৰু কাৰ্যকৰী উপস্থিতিৰ বিষয়েও কয়। তেওঁ লগতে ভাৰতৰ লগতে বিশ্ব বজাৰৰ বাবে মূল্য সংযোজিত উন্নত অৰ্ধপৰিবাহী ডিজাইনৰ বহুখিনি কাম কান্ধত ল’বলৈ অহা বছৰৰ কোনোবা এটা সময়ৰ ভিতৰত ভাৰতত হেড-কাউণ্ট দুগুণ কৰাৰ কথাও উল্লেখ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ লক্ষ্যক বাস্তৱত পৰিণত কৰিবলৈ ভাৰতত অৰ্ধপৰিবাহী প্ৰযুক্তি আনিবলৈ তেওঁ উৎসাহ প্ৰকাশ কৰে।
আইএমইচিৰ চিইঅ’ শ্ৰী লুক ভ্যান ডেন হ’ভে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ছেমিকন ২০২৪ৰ বাবে অভিনন্দন জনাই কয় যে তেওঁৰ দৃষ্টিভংগী আৰু নেতৃত্বই ভাৰতৰ বাবে অৰ্ধপৰিবাহী উৎপাদন বৃদ্ধিৰ বাবে এক স্পষ্ট পথ প্ৰদান কৰে। দীৰ্ঘম্যাদী অনুসন্ধান আৰু বিকাশ কৌশল স্থাপন আৰু বিনিয়োগৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা উল্লেখ কৰি হোভে কয় যে ই উদ্যোগটোৰ বাবে অত্যন্ত গুৰুত্বপূৰ্ণ। তেওঁ আশ্বাস দিয়ে যে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অভিলাষী পৰিকল্পনাক সমৰ্থন কৰিবলৈ আইএমইচি এক শক্তিশালী আৰু কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব গঠন কৰিবলৈ সাজু। নিৰ্ভৰযোগ্য যোগান শৃংখলৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি হোভে কয়, “বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ গণতন্ত্ৰতকৈ ভাল বিশ্বাসযোগ্য অংশীদাৰ কোন হ’ব পাৰে”।