লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
সুশ্রী সোভা করন্দলাজেনা লেবর রিফোর্ম্স অমসুং এমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন হেনগৎহন্নবগী মতাঙদা খন্নগদবা স্তেত/য়ু.তি.শিংগা পাঙথোক্কদবা ২শুবা রিজনেল মীফম পাঙথোক্কদৌরি
05 SEP 2024 11:43AM by PIB Imphal
অৱাংথংবা স্তেত অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংগী (য়ু.তি.) মমিং ওইনা পঞ্জাব, হিমাচল প্রদেশ, লদাখ, রাজস্থান অমসুং চান্দিগরগী ওইবা রিজনেল মীফম অমা চান্দিগরদা ০৬.০৯.২০২৪দা পাঙথোক্কদৌরি‍। মীফম অসি ভারত লৈঙাক্কী লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়না লেবর রিফোর্ম্স, ইশ্রম-নেস্নেল দেতাবেজ ওফ অনওর্গনাইজ ৱর্ক্রস (NNDUW), বিল্দিং এন্দ অদর কন্সত্রক্সন ৱর্কর্স (BoCW), অমসুং এমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন্দা মীৎয়েঙ থম্লগা তোঙান তোঙানবা ৱাফমশিং খন্ননবগীদমক পাঙথোক্কদবনি‍।
মীফম অসি লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্তকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী সুশ্রী সোভা করন্দলাজেনা থৌরম মপু ওইদুনা পাঙথোক্কনি অমসুং লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত সেক্রেতরী শ্রীমতী সুমিদা দাৱরা অমসুং ভারত লৈঙাক, স্তেত অমসুং য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী অতৈ মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা শরুক য়াগনি‍।
মীফম অসি ভারত লৈঙাক্কী লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্তনা স্তেত/য়ু.তি.শিংগা পাঙথোক্তুনা লাক্লিবা লৈবাক পুম্বগী ওইবা কন্সলতেসন সেরিজ অমগী মখা চত্থরকপনি‍। অহান্বা রিজবেল মীফম বেঙ্গলুরুদা ৩০.০৮.২০২৪দা কর্নাতকা, তামিল নাদু, তেলঙ্গনা, পুদুচেরী, অমদি অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ হায়রিবা খাথংবা স্তেত/য়ু.তি.শিংসিগা লোয়ননা পাঙথোকখি‍। রিজনেল মীফমশিং অসি ০৪.১০.২০২৪ ফাওবা চত্থখিগনি‍।
লেবর কোদকী মখাদা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংনা শেম্লিবা দ্রাফ্ত রুলশিং চুনহন্বা, ই-শ্রম পোর্তেলবু অনওর্গনাইজ ৱর্করশিংগী সোসিএল প্রোতেক্সন বেনিফিৎশিং লায়না ফংহন্নবগী ‘ৱন স্তোপ মোলুসন’ ওইনা শেমগৎপা, তোঙান তোঙানবা সেন্ত্রেল ৱেলফ্যার স্তমশিং BoC ৱর্করশিং কোনশিন্নবা পাকথোক চাউথোকহন্বা, মহৈ মশিংগী ইন্সতিত্যুসনশিং এমপ্লোইমেন্ত ওপোর্চুনিতীগীদমক শম্নহন্বা, এমপ্লোইমেন্তকী চাং ওন্বা অমসুং নেস্নেল করিয়র সর্ভিস (NCS) য়াওনা য়াম্লবা মরুওইবা ৱাফম কয়া মীফম অসিদা কুপ্না খন্ন-নৈনগন‍ি‍।

Ministry of Labour & Employment
Sushri Shobha Karandlaje to Chair 2nd Regional Meeting in Chandigarh with States/UTs to Discuss Labour Reforms and Boosting Employment Generation
05 SEP 2024 11:43AM by PIB Delhi
A regional meeting of northern States and Union Territories (UTs) viz. Punjab, Himachal Pradesh, Ladakh, Rajasthan and Chandigarh will be held on 06.09.2024 in Chandigarh. This meeting is being organized by the Ministry of Labour and Employment, Government of India to discuss various issues with a focus on Labour Reforms, eShram-National Database of Unorganised Workers (NDUW), Building and other Construction Workers (BoCW), and Employment generation.
The meeting will be chaired by Sushri Shobha Karandlaje, Union Minister of State for Labour & Employment and attended by Smt. Sumita Dawra, Secretary, Labour and Employment and other senior officers of the Governments of India, States and UTs.
This meeting is in continuation of an ongoing series of Nation-wide consultations being held by the Ministry of Labour and Employment, Government of India with the States/UTs. The 1st regional meeting was held in Bengaluru on 30.08.2024 with southern States/UTs of Karnataka, Tamil Nadu, Telangana, Kerala, Puducherry, and Andaman & Nicobar Islands. These regional meetings will continue till 04.10.2024.
A gamut of key issues including harmonisation in draft rules made by States and UTs under Labour Codes, the establishment of e-Shram portal as ‘One-Stop Solution’ for easy access to social protection benefits for unorganized workers, expansion of coverage of various Central welfare schemes to BoC Workers, linkage with educational institutions for employment opportunities, measurement of employment and National Career Service (NCS) will be deliberated upon during the meeting.