প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভীদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা বন্দে ভারত ত্রেন অহুম লমথাখ্রে
“লৈবাক অসিদা বন্দে ভারত ত্রেনশিংগী মোদর্নাইজেশন তৌবা অমসুং মশিং হেনগৎলকপা অসিগা লোইননা লৈবাক অসিনা ভিক্সিত ভারতকী পান্দম অদুগী মাইকৈ তম্না খোং থাংজিল্লি”
“খা ভারতকী রাজ্যশিংনা খোংজেল য়াংনা চাউখৎলকপা অসিনা ভিক্সিত ভারতকী পান্দম অদু শোইদনা মাইপাকহল্লগনি”
“নেস্নেল কেপিতল রিজন (NCR) অসি অনৌবা ত্রেনশিং, এক্সপ্রেসৱেশিংগী নেতৱার্ক অমসুং এয়র সর্বিসশিংনা পাকথোক-চাউথোরকপগা লোইননা লৈবাক অসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অহোংবা অমা পুরক্নবা PM গতিশক্তিগী ভিজন অদুগী খুদম অমা ওইরক্লি”
“বন্দে ভারত অসি ভারতকী রেলৱেজকী মোদর্নাইজেশনগী অনৌবা শক্লোন অমনি”
31 AUG 2024 1:53PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভীদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা বন্দে ভারত ত্রেন অহুম লমথাখ্রে। প্রধান মন্ত্রীগী ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ অমসুং আত্মানির্ভর ভারতকী মঙলান অদুবু মঙফাওনহল্লদুনা, মতম অসিগী খ্বাইদগী নৌবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অসিনা রুত অহুম: মীরুত-লখনৌ, মদুরাই-বেঙ্গলুরু, অমসুং চেন্নাই-নাগরকোইলদা কনেক্তিবিতী ফগৎহল্লগনি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি মদুরাই-বেঙ্গলুরু, চেন্নাই-নাগরকোইল অমসুং মীরুত-লখনৌ বন্দে ভারত ত্রেন্সশিং লমথাখিবগা লোইননা অৱাংদগী খাদা ভারতকী চাউখৎ-খোংথাংগী খোংচত্তা অনৌবা পন্দুপ অমা ইখ্রে।প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা বন্দে ভারত ত্রেনশিংগী মোদর্নাইজেশন তৌবা অমসুং মশিং হেনগৎলকপা অসিগা লোইননা লৈবাক অসিনা ভিক্সিত ভারতকী পান্দম অদুগী মাইকৈ তম্না খোং থাংজিল্লি হায়না হায়খি। ঙসি লমথাখিবা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন অহুম অদুবু পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রী হায়খি মদুদি মসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা মরু ওইবা সিতীশিংগা লোইন-লোইননা পুৱারি ওইরবা তাউনশিংগা শম্নহল্লে। “তেমপ্ল সিতী মদুরাই অসি হৌজিক্তি IT সিতী বেঙ্গলুরুগা শম্নরে”, PM মোদীনা হায়খি মদুদি মসিনা মরু ওইনা ৱিকেন্দশিং অমসুং হরাও-কুম্হৈগী মতমদা কনেক্তিবিতীদা কোমথোকহনবদা নত্তনা লাই খুরুম্বা লাক্লিবশিংগীদমক্তশু য়াম্না কান্নহল্লগনি। চেন্নাই-নাগরকোইল রুত অসিনা মহৈরোইশিং, লৌমীশিং, IT প্রোফেস্নেলশিংদা য়াম্না চাউনা কান্নহল্লগনি। শ্রী মোদীনা বন্দে ভারত ত্রেনশিংনা য়ৌবা মফমশিংগী তুরিজম চাউখৎলগনি হায়না পনখি অমসুং হায়খি মদুদি মসিনা লমদম অসিদা লাল্লোন-ইতিক চাউখৎহনবা অমসুং থবক্কী খুদোংচাবশিং হেনগৎলকপগী খুদম্নি। মহাক্না প্রজা মীয়ামদা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন অহুম অসিগীদমক্তা নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা খা ভারতকী রাজ্যশিংনা খোংজেল য়াংনা চাউখৎলকপা অসিনা ভিক্সিত ভারতকী পান্দম অদু শোইদনা মাইপাকহল্লগনি হায়না পনখি। “খা ভারত অসি তেলেন্ত, রিসোর্স অমসুং খুদোংচাবশিং য়াম্না মরাং কাইনা লৈবা লমনি”, হায়না PM মোদীনা হায়খি, লোইননা মহাক্না হায়খি মদুদি তামিল নাদুগা লোইননা খা ভারত পুম্ববু চাউখৎহনবা হায়বসি সরকারগী খ্বাইদগী মরু ওইবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি রেলৱেজকী চাউখৎ-থৌরাংগী খোংচৎ অসিনা সরকারগী ফিরেপ অদুগী খুদম্নি। মহাক্না খঙহল্লকখি মদুদিহন্দক্কী চহিদা তামিল নাদুগী রেল বজেতকীদমক্তা লুপা করোর 6000 হেন্না কাইথোকখ্রে, হায়রিবা অসি 2014দগী শরুক 7 হেন্না হেল্লি। মহাক্না মখাতানা হায়খি মদুদি তামিল নাদুদা বন্দে ভারত ত্রেনশিংগী অপুনবা মশিং অদু ঙসিগী মতুংদগীদি মশিং 8 ফাওবা য়ৌরগনি। অসিগা চপ মান্ননা, হন্দক্কী বজেত অসিদা কর্নাতকাগীদমক্তা লুপা করোর 7000 হেনবা বজেত অমা কাইথোকখ্রে, হায়রিবা অসি 2014দগী শরুক 9 হেন্না হেল্লি। ঙসি কর্নাতকা অসি বন্দে ভারত ত্রেন 8না শম্নহল্লি হায়না মহাক্না মখা তারকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মমাংগী বজেতশিংগা চাংদম্নখ অমসুং হায়খি মদুদি শরুক কয়া থোক্না হেনগৎলকপা অসিনা তামিল নাদু অমসুং কর্নাতকা য়াওনা খা ভারতকী রাজ্যশিংদা রেল ত্রাফিকপু মখাতানা অমুক্কশু হেন্না কনখৎহল্লে। মহাক্না হায়খি মদুদি রেলৱে ত্রেকশিং ফগৎহল্লে, রেলৱে ত্রেকশিংগী ইলেক্ত্রিফিকেশনগী থবক পাইখৎলি, অমসুং রেলৱে স্তেশনশিং মোদর্নাইজ তৌরি। মহাক্না মখা তারকখি মদুদি মসিনা মীয়ামগী িজ ওফ লিবিং হেনগৎহল্লে অমসুং ইজ ওফ দুইং বিজনেসকী লম্বিশু য়াৎলরে।
মীরুত-লখনৌ রুত্তা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন হৌদোকপা অসিবু পল্লদুনা, শ্রী মোদীনা মসিগীদমক্তা শ্রী মোদীনা নোংচুপ থংবা উত্তর প্রদেশকি মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি মীরুত অমসুং নোংচুপ উত্তর প্রদেশকী লম অসি অহোংবা পুরকখিবা লম অসি ঙসিদ চাউখৎ-থৌরাংগী ওইবা অহোংবা অমা উবা ফংলে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি RRTSনা মীরুতপু লৈবাক অসিগী কোনুং নই দিল্লীগা শম্নহনবদা মতেং পাংখি অদুবু হৌজিক্তি বন্দে ভারত হৌদোকপদগী রাজ্য অসিগী কোনুং লখনৌ ফাওবগী অরাপ্পা অদুশু হন্থরে। “নেস্নেল কেপিতল রিজন (NCR) অসি অনৌবা ত্রেনশিং, এক্সপ্রেসৱেশিংগী নেতৱার্ক অমসুং এয়র সর্বিসশিংনা পাকথোক-চাউথোরকপগা লোইননা লৈবাক অসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অহোংবা অমা পুরক্নবা PM গতিশক্তিগী ভিজন অদুগী খুদম অমা ওইরক্লি”, হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি।
“বন্দে ভারত অসি ভারতকী রেলৱেজকী মোদর্নাইজেশনগী অনৌবা শক্লোন অমনি”, হায়না PM মোদীনা হায়খি। মহাক্না সহর খুদিং অমসুং রুত খুদিং বন্দে ভারতকীদমক্তা দিমান্দ তৌখি অমসুং হায়খি মদুদি হাই-স্পীদ ত্রেনশিং অসি লাকপদগী মীয়ামদা মখোয়গী বিজনেস অমসুং থবক অমসুং মখোয়গী মঙলানশিং অদুবুশু চাউথোক্নিংবগী থাজবা অমা ফাওহল্লে। মহাক্না খঙহল্লকখি, “ঙসি, লৈবাক শিনবা থুংনা বন্দে ভারত রেল সর্বিস 102 মথৌ তৌরি অমসুং হৌজিক ফাওবদা মসিগী ত্রেনশিং অসিদা মী করোর 3 হেন্না তোংদুনা চৎখ্রে”। মসিগী মশিং অসি বন্দে ভারত ত্রেনশিংগী মাইপাকপগী খুদম খক্তা নত্তা মসি ভারতনা নিংজবা অমসুং মঙলান অদুগী খুদম অমশুনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি বিক্সিত ভারতকী মঙলান অদুগী য়াম্না লিংবা য়ুম্বি অমশু ওইরিবনি হায়না মহাক্না পনখি। সেক্তর অসিদা খোংজেল য়াংনাখুমাং চাউশিল্লক্লিবা অসিবু পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা রেল লাইনশিংগী দব্লিং অমসুং ইলেক্ত্রিফিকেশন, অনৌবা ত্রেনশিংচেনবা অমসুং অনৌবা রুতশিং শেম্বা অসিগী মতাংদা পনখি। মহাক্না খঙহল্লকখি মদুদি হন্দক্কী চহি অসিগী বজেত্তা রেলৱেজতা লুপা করোর লাখ 2.5 কাইথোকখ্রে অমসুং সরকারনা হান্নগী অরিবা শক্তম অদুবু হোংদোক্নবা ভারতকী রেলৱেজপু হাই-তেক সর্বিসশিংগা কনেক্ত তৌরগনি। এক্সপান্সন প্লানশিং অদুগী মতাংদা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি বন্দে ভারত ত্রেনশিংগা লোইননা অমৃত ভারত ত্রেনশিংশু মশিং হেনগৎহল্লগনি। মহাক্না মখাতানা হায়রকখি মদুদি বন্দে ভারতকী স্লীপর ভর্সন অদু য়াম্না থুনা লমথারগনি। মহাক্না মীয়ামগী খুদোংচানবগীদমক্তা নামো ভারত ত্রেনশিং চেনবগী মতাংদশু পনখি অমসুং সহরশিংগী মনুংদা ত্রাফিক চিনবা অসিবু কোক্ননবা বন্দে মেত্রোশু অথুবদা হৌরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতকি সহরশিং অসি মখোয়গী রেলৱে স্তেসনশিং অদুনা মতম চুপ্পদা মশক তাক্তুনা লাক্লি। মহাক্না মখাতানা হায়খি মদুদি অমৃত ভারত স্তেসন য়োজনা অসিনা সহর অদুদা অনৌবা মশক অমা পীরদুনা রেলৱে স্তেসন অদুদা অহোংবা কয়া পুরক্লগনি। শ্রী মোদীনা হায়খি, “লৈবাক অসিদা রেলৱে স্তেসন 1300 হেন্না নৌহৌননা শেমজিনখ্রে, মসিদা খরা অমদি এয়রপোর্তগুম্না শেমজিনখ্রে”। মহাক্না মখাতানা হায়রকখি মদুদি খ্বাইদগী অপিকপা স্তেসন ফাওবা মতম অসিগী খ্বাইদগী নৌবা ফেসিলিতীশিংগা লোইননা শেমগৎলি, মসিনাইজ ওফ ত্রাভেল হেনগৎহল্লগনি।
“রেলৱেজ, রোদৱেজ অমসুং ৱাতরৱেজগুম্বা কনেক্তিবিতী ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহনবা মতমদা লৈবাক অদুশু মপাঙ্গল কনখৎকনি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, মহাক্না মখা তাখি মদুদি মসিনা লাইরবা ওইগেরা নত্রগা মিদল ক্লাস ওইগেরা, লৈবাক অসিগী প্রজাশিংদা কান্নহল্লি। মহাক্না পনখি মদুদি ঙসিদি লৈবাক অসিনা অনৌবা মতম অসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎ-শাগৎলকপগা লোইননা লাইরবশিং অমসুং মিদল ক্লাস অসি মপাঙ্গল কনখৎহল্লে। মহাক্না ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎলকপনা মরম ওইরগা খুঙ্গংশিংদা থবক্কী খুদোংচাবশিং অমসুং অনৌবা খুদোংচাবশিং ফংবা হেনগৎলকপা অসিনা খুদম্নি হায়না হায়খি। প্রধা মন্ত্রী মোদীনা খুঙ্গংশিংদা অনৌবা ঔইথোকপা য়াবা খুদোংচাবা কয়া অমা থোরক্লিবসি অহোংবা দেতা অমসুং দিজিতেল ইনফ্রাস্তরকচরগী মপালননি হায়নসু হায়খি। “মশিং য়াম্লবা হোসপিতলশিং, তোইলেতশিং অমসুং পক্কাগী য়ুমশিং শারবদা, খ্বাইদগী হেন্না লাইরবশিংগী মরক্তা লাইরবশিং অদুশু লৈবাক অসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী কান্নবা অদু ফংঙি। কোলেজশিং, য়ুনিভর্সিতীশিং অমসুং ইন্দস্ত্রী চাউখৎলকপা মতমদা, মসিনা নহাশিংনা খুমাং চাউশিনবগী ওইথোকপা অদুবুশু হেনগৎহল্লি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মহাক্না মখাতানা হায়রকখি মদুদি অসিগুম্বা থবকশিং অসিনা মরম ওইরগা হৌখিবা চহি 10 অসিদা মী করোর 25 লাইর-অনংদগী কোকখ্রে।
অরোইবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রেলৱেজনা চহি কয়া অসিদা দেকেদ কয়াদগী মায়োক্নরক্লিবা খুদোংচাদবশিং অদুবু কোকহন্নবা আশাদা থবক খন্না তৌদুনা লাকখি। মসিগী মাইকৈদা ভারতনা চৎকদবা খোংচৎ অসি য়াম্না শাংঙি হায়বা খঙই অমসুং লাইরবা ওইগেরা নত্রগা মিদল ক্লাস ওইগেরা মীপুম খুদিংমক্কীদমক্তা ভারতকী রেলৱেজনা য়াম্না নুংঙাইবা খোংচৎ অমা শোইদনা ফংহন্দ্রবফাওবা লৈপ্লোই হায়না ৱাশকখি। মহাক্না থাজবা ফোংদোকখি মদুদি লৈবাক অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎপনা লাইর-অনং কোকহনবদা য়াম্না চাউবা থৌদাং অমা লৌরগনি। “ঐহাক্না অমুক্কশু হন্না তামিল নাদু, কর্নাতকা অমসুং উত্তর প্রদেশকী প্রজা মীয়ামদা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন অহুম অসিগীদমক্তা নুংঙাইবা ফোংদোক্লি”, হায়না হায়রগা শ্রী মোদীনা লোইশিনখি।
রেলৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনি বৈশ্নৱ, উত্তর প্রদেশকী গোবর্নর, শ্রীমতি আন্দি বেন পতেল, তামিল নাদুগী গোবর্নর, শ্রী R N রবি অমসুং উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী য়োগী আদিত্যনাথনা থৌরম অদুদা ভর্চুৱল ওইনা অতোপ্পা কয়া অমাগা লোইননা শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ
মীরুত সিতী-লখনৌ বন্দে ভারতনা সহর অনি অসিগী মরক্তা চেল্লিবা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী য়াংবা ত্রেন অদুগা চাংদম্নবদা পুং 1 ময়া নক্না কনবদা পেসেঞ্জরশিংগী মতেং পাংগনি। অসিগুম্না চেন্নাই এগমোর-নাগরকোইল বন্দে ভারত অমসুং মদুরাই-বেঙ্গলুরু বন্দে ভারত ত্রেনশিংনা মখোয়গী খোংচৎশিং অদুদা মথংশিৎনা পুং 2 অমসুং পুং 1গা মিনত 30 হন্থহল্লগনি।
মসিগী অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেনশিং অসিনা লমদম অসিগী মীয়ামদা খোংজেল য়াংনা অমসুং য়াম্না নুংঙাইনা চৎনবগী মালেম অসিগী থাক্তা লৈবা পাম্বৈশিং পীরগনি অমসুং মসিনা রাজ্য অহুম- উত্তর প্রদেশ, তামিল নাদু, অমসুং কর্নাতকাদা চেনগনি। বন্দে ভারত ত্রেনশিং অসি হৌদোরকপনা তোইনা চৎপা মীশিং, প্রফেস্নেলশিং, বিজনেস অমসুং মহৈরোইশিংগী কম্যুনিতীশিংদা খ্বাইদগী হেন্না ফবা মওংদা মখোয়না তঙাইফদনা মথৌতাবা রেল সর্বিসশিং অদু পীনবগী অনৌবা থাক অমগী খুদম অমা ওইনা মশক তাক্লগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister flags off three Vande Bharat trains via video conferencing
“Nation is inching towards the goal of Vikist Bharat with modernization and expansion of Vande Bharat trains in the country”
“Rapid development of Southern states is imperative to accomplish the goal of Viksit Bharat”
“National Capital Region (NCR) is becoming an example of PM Gatishakti's vision to change the country's infrastructure with modern trains, network of expressways and expansion of air services”
“Vande Bharat is the new face of modernization of Indian Railways”
31 AUG 2024 1:53PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi flagged off three Vande Bharat trains via videoconferencing today. Realizing the Prime Minister’s vision of ‘Make in India’ and Aatmanirbhar Bharat, the state-of-the-art Vande Bharat Express will improve connectivity on three routes: Meerut—Lucknow, Madurai—Bengaluru, and Chennai—Nagercoil. These trains will boost connectivity in Uttar Pradesh, Tamil Nadu and Karnataka.
Addressing the occasion, the Prime Minister said that a new chapter is being written in the development journey of India from the North to the South as Madurai—Bengaluru, Chennai—Nagercoil and Meerut—Lucknow Vande Bharat trains are being flagged off today. The Prime Minister underlined that the nation is inching towards the goal of Vikist Bharat with the modernization and expansion of Vande Bharat trains in the country. Referring to the three new Vande Bharat trains being flagged off today, the Prime Minister said that these have provided connectivity to important cities as well as historic towns in the country. “Temple City Madurai is now connected with IT City Bengaluru”, PM Modi said that this would not only ease connectivity, especially during the weekends or festive period but also be very beneficial for pilgrims. The Chennai—Nagercoil route would hugely benefit students, farmers and IT professionals. Shri Modi noted the growth of tourism in places connected to Vande Bharat trains and said that it signifies the growth of businesses and employment opportunities in the region. He congratulated the citizens on the three new Vande Bharat trains.
The Prime Minister underlined that the rapid development of Southern states is imperative to accomplish the goal of Viksit Bharat. “Southern India is the land of immense talent, resources and opportunities”, PM Modi remarked, noting that the development of Tamil Nadu along with the entire Southern India is the government’s priority. He said that the development journey of railways is an example of the government’s commitment. He informed that more than Rs 6000 crore has been allocated for Tamil Nadu’s rail budget this year, 7 times more than in 2014. He further added that the total number of Vande Bharat trains in Tamil Nadu would go up to 8 after today. Similarly, a budget of more than Rs 7000 crore has been allocated for Karnataka in this year’s Budget which is 9 times more than in 2014. 8 Vande Bharat Trains are connecting Karnataka today, he added.
The Prime Minister drew parallels from the budgets of the past and said that the multiple-fold increase has further strengthened the rail traffic in the states of Southern India including Tamil Nadu and Karnataka. He stated that railway tracks are being improved, electrification of railway tracks is taking place, and railway stations are being modernized. He further added that it has increased Ease of Living of the people and also made way for Ease of doing business.
Highlighting the introduction of the new Vande Bharat train on the Meerut-Lucknow route, Shri Modi congratulated the people of western Uttar Pradesh for the same. He added that the region of Meerut and western Uttar Pradesh, the land of revolution, was today witnessing a new revolution of development. The Prime Minister underlined that while RRTS has helped connect Meerut with the national capital New Delhi, now the distance to the state capital Lucknow has also been reduced with the introduction of Vande Bharat. “National Capital Region (NCR) is becoming an example of how PM Gatishakti's vision will change the country's infrastructure with modern trains, network of expressways, and expansion of air services”, exclaimed Shri Modi.
“Vande Bharat is the new face of modernization of Indian Railways”, PM Modi remarked. He highlighted the demand for Vande Bharat in every city and every route and said that the advent of high-speed trains has instilled confidence in the people to expand their business and employment and also their dreams. He informed, “Today, 102 Vande Bharat rail services are being operated across the country and more than 3 crore people have traveled in these trains so far”. He emphasized that these numbers are not only proof of the success of Vande Bharat trains but also a symbol of the aspirations and dreams of India.
The Prime Minister underlined that modern rail infrastructure is a strong pillar of the vision of Viksit Bharat. Outlining the rapid progress in the sector, the Prime Minister mentioned doubling and electrification of rail lines, running of new trains and construction of new routes. He informed that more than Rs 2.5 lakh crore has been allocated to the railways in this year's budget and the government is connecting Indian Railways with high-tech services to transform its old image. Speaking about expansion plans, the Prime Minister said that Amrit Bharat trains are also being expanded along with Vande Bharat. He further added that the sleeper version of Vande Bharat is to be flagged off very soon. He also spoke about Namo Bharat trains being run for the convenience of people and Vande Metro will soon be started to tackle the traffic problems within cities.
The Prime Minister remarked that Indian cities have always been identified by their railway stations. He added that with the Amrit Bharat Station Yojana, there is improvement of the railway stations, while giving a new identity to the cities. Shri Modi said, “More than 1300 railway stations in the country are being renovated with some being built like airports”. Further, he added that even the smallest stations are being developed with state-of-the-art facilities, which would result in increasing the Ease of Travel.
“When connectivity infrastructure like railways, roadways and waterways is strengthened, the country strengthens”, the Prime Minister remarked, adding that it benefits the common citizens of the country be it the poor or the middle class. He noted that the poor and the middle class are being empowered today as the country witnesses the development of modern infrastructure. He gave examples of an increase in employment opportunities and new opportunities reaching the villages with the expansion of infrastructure. PM Modi also credited cheap data and digital infrastructure for the advent of new possibilities in villages. “When hospitals, toilets, and pucca houses are built in record numbers, even the poorest of the poor get the benefit of the country's development. When infrastructure like colleges, universities and industry grows, it also increases the possibility of the progress of the youth”, the Prime Minister emphasized. He further added that 25 crore people have been able to come out of poverty in the last 10 years due to many such efforts.
Concluding the address, the Prime Minister said that the Railways have worked hard to raise hopes of resolving decades-old problems over the years. He acknowledged that India has a long way to go in this direction and pledged to not stop until Indian Railways guarantees a comfortable journey for everyone, be it the poor or the middle class. He expressed confidence that the infrastructural development in the country will play a major role in ending poverty. “I once again congratulate the people of Tamil Nadu, Karnataka and Uttar Pradesh for the three new Vande Bharat trains”, Shri Modi concluded.
Union Minister for Railways, Shri Ashwini Vaishnaw, Governor of Uttar Pradesh, Smt Anandi Ben Patel, Governor of Tamil Nadu, Shri R N Ravi and Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath among others were virtually present on the occasion.
Background
The Meerut City - Lucknow Vande Bharat will help passengers save around 1 hour in comparison to the current fastest train between the two cities. Likewise, the Chennai Egmore – Nagercoil Vande Bharat and Madurai - Bengaluru Vande Bharat trains will cover the journey saving more than 2 hours and around 1 hour 30 mins respectively.
These new Vande Bharat trains shall provide the people of the region with the world-class means to travel with speed and comfort and will cater to three states - Uttar Pradesh, Tamil Nadu, and Karnataka. The introduction of these Vande Bharat Express trains will herald a new standard of rail service to meet the needs of regular travelers, professionals, business and student communities in immense measure.