Prime Minister's Office
PM to flag off three Vande Bharat trains on 31st August
These trains will boost connectivity in Uttar Pradesh, Tamil Nadu and Karnataka
New Vande Bharat trains to provide world class experience to passengers, reduce journey time and provide boost to tourism
30 AUG 2024 2:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will flag off three Vande Bharat trains on 31st August, 2024 at 12:30 PM via video conferencing. Realising Prime Minister’s vision of ‘Make in India’ and Aatmanirbhar Bharat, the state-of-the-art Vande Bharat Express will improve the connectivity on three routes: Meerut - Lucknow ; Madurai - Bengaluru and Chennai - Nagercoil.
The Meerut City - Lucknow Vande Bharat will help passengers save around 1 hour in comparison to the current fastest train between the two cities. Likewise, the Chennai Egmore – Nagercoil Vande Bharat and Madurai - Bengaluru Vande Bharat trains will cover the journey saving more than 2 hours and around 1 hour 30 mins respectively.
These new Vande Bharat trains shall provide the people of the region the world class means to travel with speed and comfort and will cater to three states - Uttar Pradesh, Tamil Nadu, and Karnataka. The introduction of these Vande Bharat Express trains will herald a new standard of rail service to meet the needs of regular travellers, professionals, business and student community in immense measure.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
PM না ওগস্ত ৩১দা বন্দে ভারত ত্রেন অহুম লমথাগনি
ত্রেনশিং অসিনা উত্তর প্রদেশ, তামিল নাদু অমসুং কর্নাতকাগী মরক্তা কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহল্লগনি
অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেনশিংনা পেসেঞ্জরশিংদা মালেমগী থাক্কী এক্সপিরিএন্স ফংহনগনি, খোঙচৎকী মতম হন্থহনগনি অমসুং তুরিজমদা ইনোৎ হাপ্লগনি
30 AUG 2024 2:59PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওগস্ত ৩১, ২০২৪গী নুংথিল পুং ১২:৩০ তাবা মতমদা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা বন্দে ভারত ত্রেন অহুম লমথাগনি‍। প্রধান মন্ত্রীগী ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ অমসুং ‘আত্মনিরভর ভারত’কী মঙলান মঙফাওনহল্লিবা স্তেত-ওফ-দি-আর্ত বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অসিনা মীরত – লখ্নৌ; মদুরাই – বেঙ্গলুরু অমসুং চেন্নাই – নাগরকোইল হায়রিবা লম্বী অহুমসিদা কন্নেক্তিবিতগী ফীভম ফগৎহল্লগনি‍।
মীরত সিতী – লখ্নৌ বন্দে ভারতনা, হান্না ময়োল্লম অনিসিগী মরক্তা চেল্লম্বা খ্বায়দগী য়াঙবা ত্রেনগা চাংদম্নবদা পেসেঞ্জরশিংগী খোঙচৎকী মতম পুং ১ রোম হন্থহল্লগনি‍। মতৌ অসুম্না, চেন্নাই এগমোর – নগরকোইল বন্দে ভারত অমসুং মদুরাই – বেঙ্গলুরু বন্দে ভারত ত্রেনশিংনা মথঙশিৎনা পুং ২ অমসুং পুং ১ মিনৎ ৩০ হেন্না খোঙচৎকী মতম তেনশিনহল্লগনি‍।
হায়রিবা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেনশিং অসিনা লমদমশিং অসিগী মীয়ামদা মালেমগী থাক্কী, হায়বদি খোঙজেল য়াঙনা অমসুং নুংঙাইনা চৎপা ফংহল্লগনি অমদি উত্তর প্রদেশ, তামিল নাদু অমসুং কর্নাতকা হায়রিবা স্তেত অহুমসিদা কান্নবা পীরগনি‍। বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেনশিং অসি পুথোরকপসিনা চাং নাইনা চৎলিবা, প্রোফেস্নেল, বিজিনেস অমসুং মহৈরোয় কাঙলুপশিংগী মথৌ তাবশিং নীংথিনা ফংহনগদবা রেল সর্ভিসকী অনৌবা স্তেন্দর্দ অমা পুরক্লগনি‍।