সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
কেন্দ্র মন্ত্রী দোক্তর বিরেন্দ্র কুমারনা ওগস্ত ২৯, ২০২৪দা রাঞ্চিদা ১৮শুবা দিব্য কলা মেলা – এন এমবোদিমেন্ত ওফ দি ‘ভোকেল ফোর লোকেল’ মুভমেন্ত হৌদোক্কনি
স্তেত/য়ু.তি. ২০ লোমদগী নাম্ম শোয়রবা খুৎহৈবা, আর্তিস্ত অমসুং ওন্ত্রপ্রিন্যুর ১০০না মখল মখা কয়াগী পোত্থোক অমসুং কল্চরেল দাইভরসিতীশিং উৎকদৌরি
28 AUG 2024 4:18PM by PIB Imphal
সোসিএল জস্তিস অমসুং এমপৱারমেন্তকী কেন্দ্র মন্ত্রী, দোক্তর বিরেন্দ্র কুমারনা হয়েং ১৮শুবা দিব্য কলা মেলা রাঞ্চিদা হৌদোক্কদৌরি‍। ওগস্ত ২৯দগী সেপ্তেম্বর৮, ২০২৪ ফাওবা নুমিৎ ১১নি চত্থগদবা তোপ তোপ্পা থৌরম অসি ভারত পুম্বদগী নাম্ম শোয়রবা খুৎহৈবা অমসুং ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংগী তোপ তোপ্পা হৈ-শিংবা অমসুং ওন্ত্রপ্রিন্যুরগী ওইবা থৌনা উৎকদৌরি‍। দিব্য কলা মেলা অসি ভারত লৈঙাক্কী সোসিএল জস্তিস এন্দ এমপৱারমেন্ত মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা দিপার্তমেন্ত ওফ এমপৱারমেন্ত ওফ পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতিজ (দিব্যংজন) [DEPwD]না শিন্দুনা পাঙথোক্কদবনি‍।
১৮শুবা দিব্য কলা মেলা অসিনা জম্মু অমসুং কাস্মির, অৱাং নোংপোক স্তেতশিং, অমসুং অতৈ অতৈ য়াওনা লৈবাক্কী কাচিন কোয়া শিন্বা থুংবদগী শোইনাইরবা খুৎহৈবশিংনা শেম-শাবা মখল মখা কয়াগী পোৎলমশিং উত্তুনা মীৎফম হোংবা নাইররোইদবা একজিবিসন অমা ওইগনি‍। য়েংবা লাকপশিংগী মফমদা নীংথিরবা হেন্দিক্রাফ্ত, হেন্দলুম, অমসুং এমব্রোইদরীদগী হৌরগা মহাও লৈরবা মথেলশিং অমসুং ইকো-ফ্রেন্দলী ওইবা পোৎলমশিংগা লোয়ননা মচু মমেন অমসুং ক্রিএতিবিতীগী নীংথিরবা শক্তমশিং উবা ফংহনগনি‍। থৌরম অসিনা ভারতকী নাৎকী ইনাক খুনববু উৎপখক নত্তনা পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতিজ (PwDs) শিংগী শেন্মিৎলোন মপাঙ্গলসু কনখৎহনগনি‍।
দিব্য কলা মেলাগী রাঞ্চিগী ইদিসন অসিনা ২০২২দগী হৌখিবা সেরিজ অসিগী ১৮শুবা পন্দুপ ওইরি, মমাঙগী ইদিসনশিনা দিল্লী, মুম্বাই, ভোপাল, গুৱাহাতী, অমসং অতৈ মমিং লৈরবা ময়োল্লমশিংদা পাঙথোকখি‍। মেলা অসি তোপ তোপ্পা ফিরেপ অমসুং ক্রিএতিবিতীগা লোয়ননা লমদমসিদা পুথোকচবা অৱাংবা থাক্কী পোৎলমশিং লাক্লিবা মীওইশিংদা লৈবা ফংহন্দুনা ‘ভোকেল ফোর লোকেল’ ইহৌগী শক্তম অমসু ওইরি‍। থৌরম অসিনা, দিব্য কলা শক্তি কল্চরেল প্রোগ্রাম্না আর্তিস্তশিংদা মখোয়গী ঈশৈ-নোংমাই, জগোয় অমসুং দ্রামাদা তৌবা ঙম্বা মতিংশিং উত্থোকচনবা ফম্পাক অমা পীদুনা, নাম্ম শোয়রবা আর্তিস্তশিংগী হৈ-শিংববু মীয়াম পুন্না হরাও তয়াম্না পাঙথোকমিন্ননবা মফম অমসি ওইগনি‍।

Ministry of Social Justice & Empowerment
Union Minister Dr. Virendra Kumar to inaugurate the 18th Divya Kala Mela - an embodiment of the ‘Vocal for Local’ movement - in Ranchi on 29th August 2024
100 Divyang artisans, artists and entrepreneurs from around 20 States/UTs to showcase a diverse array of products and cultural diversity
28 AUG 2024 4:18PM by PIB Delhi
Union Minister for Social Justice and Empowerment, Dr. Virendra Kumar would be inaugurating the 18th Divya Kala Mela, in Ranchi tomorrow. This unique 11-day event, running from 29th August to 8th September 2024 would be a celebration of extraordinary talents and entrepreneurial spirit of Divyang artisans and entrepreneurs from across India. The Divya Kala Mela is being organized by the Department of Empowerment of Persons with Disabilities (Divyangjan) [DEPwD], under the Ministry of Social Justice & Empowerment, Government of India.
The 18th Divya Kala Mela will be a spectacular exhibition, bringing together an array of diverse products crafted by Divyang artisans from all corners of the nation, including Jammu and Kashmir, the North Eastern states, and many others. Visitors will be treated to a kaleidoscope of colors and creativity, with products ranging from exquisite handicrafts, handlooms, and embroidery works to delectable cuisines and eco-friendly items. This event not only highlights the cultural richness of India but also promotes the economic empowerment of Persons with Disabilities (PwDs).
Ranchi’s edition of the Divya Kala Mela marks the 18th chapter in a series that began in 2022, with previous editions held in prominent cities such as Delhi, Mumbai, Bhopal, Guwahati, and more. The Mela is an embodiment of the ‘Vocal for Local’ movement, offering visitors an opportunity to purchase high-quality, locally made products crafted with exceptional determination and creativity. The event would also serve as a celebration of the talents of Divyang artists, with the Divya Kala Shakti cultural programme offering a stage for the artists to showcase their abilities in music, dance and drama.