President's Secretariat
PRIME MINISTER OF MALAYSIA CALLS ON THE PRESIDENT
20 AUG 2024 5:56PM by PIB Delhi
The Prime Minister of Malaysia, H.E. Anwar Ibrahim called on the President of India, Smt. Droupadi Murmu at Rashtrapati Bhavan today (August 20, 2024).
Welcoming Prime Minister Ibrahim on his first visit to India as the Prime Minister of Malaysia, the President said that the common cherished values of democracy, multiculturalism, pluralism and mutual respect have been the guiding force for India-Malaysia relations.
The President was happy to note that both sides have decided to further intensify India-Malaysia relations by upgrading their partnership to a Comprehensive Strategic Partnership, and are working towards an action-oriented roadmap for its implementation across various sectors of cooperation.
The President added that India sees Malaysia as a strong partner in the ‘Global South’. Malaysia is also a key partner for India in ASEAN and an important country in our Act East Policy and in Indo-Pacific vision.
The President extended best wishes for Malaysia's assumption of the Chair of ASEAN in 2025, reiterated that India will continue to work with Malaysia and extend all cooperation in the pursuit of our shared objectives of a peaceful and prosperous Indo-Pacific region.
Through Prime Minister Ibrahim, President Murmu also conveyed her felicitations to the King of Malaysia, His Majesty Sultan Ibrahim, on his recent coronation.

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
মালেসিয়াগী প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি উনখ্রে
20 AUG 2024 5:56PM by PIB Imphal
ঙসি মালেসিয়াগী প্রধান মন্ত্রী অনৱার ইব্রাহিমনা রাস্ত্রপতি ভাবন্দা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মু উনখ্রে।
মালেসিয়াগী প্রধান মন্ত্রী ওইনা মহাক্না ভারত্তা অহানবা ওইনা লাকপদা প্রধান মন্ত্রী ইব্রাহিম তরাম্না ওক্লদুনা, রাস্ত্রপতিনা হায়খি মদুদি গনতন্ত্রগী গুনশিং, নাত কয়া লৈবা অমসুং লৈবাক অমা অমবু ইকায়খুম্নবা অসিনা ভারত-মালেসিয়াগী মরীশিং লমজিংলি।
লৈবাক অনিগী মরী অসি কমপ্রেহেন্সিপ স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপকী থাক্তা পুখৎতুনা ভারত-মালেসিয়াগী মরী হেন্না ফগৎহন্নবা লৈবাক অনিনা ৱারেপ লৌবদা অমসুং হিরম কয়াদা মতেং পীন্নবা মসি থবক ওইনা পাংথোক্নবা লম্বী অমা শেম্নবা মাইকৈদা থবক তৌরকপদা রাস্ত্রপতিনা হরাওবা ফোঙদোকখি।
রাস্ত্রপতিনা হায়খি গ্লোভেল সাউথতা ভারতনা মালেসিয়া অসি অচেৎপা মরুপ অমা ওইনা লৌরি। অসিয়ানদা মালেসিয়া অসি ভারতকী মরুওইবা মরুপ অমশু ওইরি অমসুং ঐখোয়গী এক্ত ইস্ত পোলিসি অমসুং ইন্দো-পেসিফিক ভিজন্দা মরুওইবা লৈবাক অমা ওইরি।
২০২৫ দা মালেসিয়ানা অসিয়ানগী চিয়ারমেন ওইগদৌরিবা অসিদা রাস্ত্রপতিনা য়াইফ-পাউজেল পীখি অমসুং ভারতনা মখা তানা মালেসিয়াগা থবক তৌমিন্নগনি হায়না অমুক হন্না থাজবা পীখি অমসুং শান্তি লৈবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা ইন্দো-পেসিফিক লমদম অমা পুরক্নবা ঐখোয়গী পান্দমশিং ফংনবা মতেং পাংগনি হায়না রাস্ত্রপতিআন ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী ইব্রাহিমগী খুৎথাংদা, মালেসিয়াগী নিংথৌ সুলতান ইব্রাহিমনা হন্দক ফম্বাল তোংখিবা অদুদা মহাক্কী মাইকৈদগী মালেসিয়াগী নিংথৌগী মফমদা য়াইফ-পাউজেল পীখি।