ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী অমসুং মপাল থৌরম মন্ত্রীনা নই দিল্লীদা 3শুবা 2+2 মিনিস্ত্রিএল দাইলোগকীদমক মখোয়গী জপানিজ কাউন্তরপার্তশিংগা উনগনি
শ্রী রাজনাথ সিংহনা জপানগী ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী কিহারা মিনোরুগা লোয়ননা বাইলেতরেলগী মীফম অমসু পাংথোক্কনি
ৱারী-ৱাতাই শাবা অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা ঙাকশেলদা তেংবাং পীনবা অমসুং স্পেসিএল স্ত্রেতেজিক এন্দ গ্লোবেল পার্তনরশিপ চেৎশিনহন্নবা পান্দম থম্মি
19 AUG 2024 4:04PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী রাজনাথ সিংহ অমসুং মপাল থৌরম মন্ত্রী, দা. এস. জয়শঙ্করনা ওগস্ত 20, 2024দা নই দিল্লীদা 3শুবা ভারত-জপান 2+2 মিনিস্ত্রিএল দাইলোগকীদমক জপানগী ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী কিহারা মিনোরু অমসুং মপাল থৌরম মন্ত্রী, কুমারি য়োকো কমিকাৱাগা উনগনি। 2+2 দাইলোগ মনুংদা বাইলেতরেল মীফম অমা ঙাকশেল মন্ত্রী অমসুং মহাক্কী জপানিজ কাউন্তরপার্তগী মরক্তা পাংথোক্কনি।
বাইলেতরেলগী ৱারী শাবা অমসুং 2+2 মীফম মনুংদা মন্ত্রীশিংনা বাইলেতরেল কোওপরেসন য়েংশিনগনি অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা থবক তৌমিন্নবা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অনৌবা থৌশিলশিংসু থীদোক্কনি। মখোয়না নাকল অনিমক্কী ওইবা রিজনেল অমদি গ্লোবেলগী হীরমশিংদা ৱাখল্লোনসু ফোংদোক্নগনি।
ভারত অমসুং জপান্না দেমোক্রেসী, নীংতম্বা অমসুং রুল ওফ লোগী মান্নবা ভেল্যুশিংদা য়ুম্মফ ওইবা ‘স্পেসিএল স্ত্রেতেজিক অমসুং গ্লোবেল পার্তনরশিপ’ শিয়র তৌরি। ঙাকশেল অসি মরী অসিগী খ্বাইদগী মরু ওইবা মরীশিংগী মনুংদা অমা ওইরি। ভারত-জপান দিফেন্স পার্তনরশিপ মপাঙ্গল কনখৎহনবা অসি ওইরিবা গ্লোবেল এনভাইর্নমেন্তদা ফ্রী, ওপন, ইনক্লুসিব অমসুং চাউখৎপা ইন্দো-পেসিফিক অমা ওইহনবদা মরু ওই।
খোঙচৎ অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা ঙাকশেলদা তেংবাং পীনবা হেনগৎহনগনি অমসুং স্পেসিএল স্ত্রেতেজিক অমসুং গ্লোবেল পার্তনরশিপ চেৎশিনহনগনি। অনিশুবা ভারত-জপান 2+2 দাইলোগ অসি জপানদা সেপ্তেম্বর 2022দা পাংথোকখি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri & External Affairs Minister to host their Japanese counterparts for 3rd 2+2 Ministerial Dialogue in New Delhi
Shri Rajnath Singh to also hold a bilateral meeting with Japanese Defense Minister Mr Kihara Minoru
The interactions aim to further deepen defence cooperation & Special Strategic and Global Partnership between the two countries
19 AUG 2024 4:04PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh and External Affairs Minister Dr S Jaishankar will host Japanese Minister of Defense Mr Kihara Minoru and Minister of Foreign Affairs Ms Yoko Kamikawa for the 3rd India-Japan 2+2 Ministerial Dialogue in New Delhi on August 20, 2024. On the sidelines of the 2+2 dialogue, a bilateral meeting will be held between the Raksha Mantri and his Japanese counterpart.
During the bilateral talks and 2+2 meeting, the Ministers will review the bilateral cooperation and explore new initiatives to further strengthen the engagements between the two countries. They will also exchange views on regional and global issues of mutual interest.
India and Japan share 'Special Strategic and Global Partnership' based on the shared values of democracy, freedom and rule of law. Defence has emerged as one of the most important pillars in this relationship. Strengthened India-Japan defence partnership is vital for ensuring a free, open, inclusive and prosperous Indo-Pacific in the prevailing global environment.
This visit will further deepen defence cooperation and bring greater depth to the Special Strategic and Global Partnership between the two countries. The second India-Japan 2+2 dialogue was held in September 2022 in Japan.