থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
ভারতকী লোকপালদা 78শুবা নীংতম নুমিৎ পালন তৌখ্রে
15 AUG 2024 12:39PM by PIB Imphal
78শুবা নীংতম্বা নুমিৎতা, ইকাই খুম্নরবা মেম্বরশিং; শ্রী জস্তিস শ্রী সঞ্জয় য়াদব, শ্রী সুশিল চন্দ্রা, শ্রী পঙ্কজ কুমার অমসুং শ্রী অজয় তির্কে য়াওদুনা ভারতকী লোকপালগী চিয়রপর্সন ইকাই খুম্নরবা শ্রী জস্তিস অজয় মানিকরাও খানৱিলকরনা জাতিগী ফিরাল চীংখৎখ্রে। মহাক্না ইকাই খুম্নরবা মেম্বরশিং, সেনিয়র ফিসরশিং, স্তাফ অমসুং ইমুং মনুংগী মীওই পুম্নমক্তা নীংতম নুমিৎকী য়াইফ পাউজেল পীখি। ঐখোয়দা নীংতম্বা অমসুং নীংতম্বা ভারত অমা পীনবগীদমক মখোয়গী থৱায়না পোন্থা পীখিবা পুম্নমক্তা কত্থোকখিবশিংবু নীংশিংখ্রে।
মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা আত্মনির্ভর অমসুং ভিকসিৎ ভারত ওইহন্নবা মায়কৈ খুদিংদা খোঙজেল য়াংনা খুমাং চাউশিল্লি। অসিগুম্বা গ্রোথ হেনগৎলকপগা লোয়ননা ললোন-ইতিক্কী থবক থৌরমশিং হেনগৎলক্লি অমসুং মসিগা লোয়ননা লমদমসিগী অরুবা মীওই খরগী কারাম চাউবসু হেনগৎলক্লি। লোকপালগুম্বা ইন্সতিত্যুসনশিংনা ৱাৎচদোগ ওইনা থবক তৌগদবনি অমসুং ত্রান্সপরেন্ত অমসুং করপসন ফ্রী গবর্নান্সতা মতেং পাংগদবনি। মহাক্না ভারতকী লোকপালগী ওফিসরশিং অমসুং স্তাফশিংদা ভারতকী সম্বিধানদা য়াওরিবা পান্দম অসি ফংনবগীদমক মখোয়গী খ্বাইদগী ফবা থাক্তা থবক তৌনবা হায়খি।
শেংলবা থৌরম অসিদা ইকাই খুম্নরবা চিয়রপর্সন অমসুং মেম্বরশিংনা উ-চারাশিং থাখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
78th Independence Day celebrations at Lokpal of India
15 AUG 2024 12:39PM by PIB Delhi
On the 78th Independence Day, The National flag was hoisted by Hon’ble Shri Justice Ajay Manikrao Khanwilkar, Chairperson, Lokpal of India, in the august presence of Hon’ble Members: Shri Justice Sanjay Yadav, Shri Sushil Chandra, Shri Pankaj Kumar and Shri Ajay Tirkey. He extended greetings of Independence Day to all Hon’ble Members, Senior Officers, Staff and Family Members. He recalled the sacrifices of all those who laid their lives for giving us a free and independent BHARAT.
He further emphasised that our Country is progressing rapidly on every front to make ATMNIRBHAR and VIKSIT BHARAT. With this growth comes increase in commercial activities and with that comes greed of some uncouth countrymen. Institutions such as the Lokpal, must act as the watchdog and lend support to transparent and corruption free governance. He exhorted the Officers and Staff of Lokpal of India to give their best to achieve the goal enshrined in the Constitution of India.
On this solemn occasion, saplings were also planted by Hon’ble Chairperson and Members.