প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইলেক্ট্ৰনিকছ ৰপ্তানিৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ অগ্ৰগতিৰ প্ৰশংসা কৰে
ভাৰতৰ ইলেক্ট্ৰনিকছ ৰপ্তানিয়ে শীৰ্ষ ৩ৰ ভিতৰত স্থান পাইছে
05 AUG 2024 3:30PM by PIB Guwahati
ইলেক্ট্ৰনিকছ ৰপ্তানিৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ অগ্ৰগতিৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অপৰিসীম আনন্দ প্ৰকাশ কৰিছে। ইলেক্ট্ৰনিকছৰ ৰপ্তানি বিশ্বজুৰি শীৰ্ষ ৩ৰ ভিতৰত স্থান লাভ কৰিছে। শ্ৰী মোদীয়ে ইয়াৰ বাবে কৃতিত্ব দিয়ে যুৱ প্ৰজন্মৰ উদ্ভাৱনী শক্তিক। আগন্তুক সময়তো এই গতি অব্যাহত ৰাখিবলৈ ভাৰতে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হৈ আছে বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে।
কেন্দ্ৰীয় ইলেক্ট্ৰনিক্স আৰু তথ্য প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰী শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱে এক্স পোষ্টত জনাইছে যে ভাৰতৰ ইলেক্ট্ৰনিকছ ৰপ্তানি এতিয়া শীৰ্ষ ৩ৰ ভিতৰত আছে। তেওঁ বিজনেছ ষ্টেণ্ডাৰ্ড কাকতৰ এটা বাতৰিৰ প্ৰবন্ধও শ্বেয়াৰ কৰিছে য’ত কোৱা হৈছে যে ভাৰতৰ পৰা এপল আইফোনৰ ৰপ্তানিৰ বৃদ্ধিৰ ফলত ইলেক্ট্ৰনিকছে অতীতৰ ৰত্ন আৰু গহনাসমূহৰ উত্থান ঘটাই ২০২৪-২৫ (বিত্তীয় বৰ্ষ ২৫)ৰ (Q1)এপ্ৰিল-জুন ত্ৰৈমাসিকৰ শেষৰ ফালে ভাৰতৰ শীৰ্ষ ১০টা ৰপ্তানিৰ ভিতৰত তৃতীয় স্থান দখল কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীৰ এক্স পদৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাই শ্ৰী মোদীয়ে কয়; “এয়া সঁচাকৈয়ে অপৰিসীম আনন্দৰ বিষয়। ইলেক্ট্ৰনিকছৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ দক্ষতা আমাৰ উদ্ভাৱনমূলক যুৱ শক্তিৰ দ্বাৰা চালিত। সংস্কাৰ আৰু @makeinindiaক আগুৱাই নিয়াৰ ক্ষেত্ৰত ই আমাৰ গুৰুত্বৰ প্ৰমাণো দাঙি ধৰিছে। আগন্তুক সময়তো এই গতি অব্যাহত ৰাখিবলৈ ভাৰত দায়বদ্ধ হৈ আছে।”

Prime Minister's Office
Prime Minister lauds India's progress in electronics exports
India’s electronics exports among top 3
05 AUG 2024 3:30PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed immense joy over India's progress in electronics exports. Electronics exports have reached among top 3 position globally. Shri Modi gave this credit to innovative Yuva Shakti. India remains committed to continuing this momentum in the times to come, the Prime Minister further added.
Union Minister for Electronics & Information technology, Shri Ashwini Vaishnaw in a X post informed that Bharat's electronics export now among the top 3. He has also shared a news article of Business Standard newspaper stating that driven by a surge in Apple iPhone exports from India, electronics has surged past gems and jewellery to secure the third spot among India’s top 10 exports by the end of the April-June quarter (Q1) of 2024-25 (FY25).
Responding to the X post of Union Minister, Shri Modi said;
“This is indeed a matter of immense joy. India’s prowess in electronics is powered by our innovative Yuva Shakti. It is also a testament to our emphasis on reforms and boosting @makeinindia.
India remains committed to continuing this momentum in the times to come.”