প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইলেক্ত্রোনিক্স এক্সপোর্ত তৌবদা ভারতনা খুমাং য়াংশিল্লিবা অসিবু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখ্রে
ভারতকী ইলেক্ত্রোনিক্স এক্সপোর্ত তৌবা অসি মকোক থংবা 3গী মনুং চল্লি
05 AUG 2024 3:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইলেক্ত্রিনিক্স এক্সপোর্ত তৌবদা ভারতকী খুমাং য়াংশিল্লিবা অসিদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে। ইলেক্ত্রোনিক্স এক্সপোর্ত তৌবা অসি মালেমগী ওইনা মকোক থোংবা মফম 3গী মনুং চনবা ঙমখি। শ্রী মোদীনা মসিগী মনা অসি ইন্নোভেতিব য়ুবা শক্তিদা পীখি। ভারতনা লাক্কদৌরিবা মতমশিংদসু মসিগী খোঙজেল অসি লেংদনা থমগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তাখি।
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনি ভৈষ্ণোনা X পোস্ত অমদা হায়খি মদুদি ভারতকী ইলেক্ত্রিনিক্স এক্সপোর্ত তৌবা অসি হৌজিক মকোক থংবা 3গী মনুং চল্লে। মহাক্না এপল সিফোন ভারত্তগী এক্সপোর্ত তৌবা হেনগৎলকপনা শাহৌ পী হায়না ফোঙদোক্লিবা বিজিনেস স্তেন্দর্দ ন্যুজপেপরগী ন্যুজ আর্তিকল অমসু শিয়র তৌখি, ইলেক্ত্রিনিক্সনা জেম্স অমসুং জ্বেলরীদগী হেনগৎলক্তুনা 2024-25 (FY25)গী এপ্রিল-জুন ক্বাতর (Q1) লোইরকপদা ভারতকী মকোক থংবা এক্সপোর্ত 10গী মনুংদা অহুমশুবা মফমদা লৈখি।
কেন্দ্র মন্ত্রীগী X পোস্ত অদুগী পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি;
“মসি তশেংনা য়াম্না নুংঙাইবা ৱাফম অমনি। ইলেক্ত্রোনিক্সতা ভারতকী হৈ-শীংবা অসি ঐখোয়গী ইন্নোভেতিব য়ুবা শক্তিনা শক্তি পীখি। মসি ঐখোয়না রিফোর্মশিংদা মীৎয়েং চংবা অমসুং @makeinindia শাহৌ পীবদা মীৎয়েং চংবগী খুদম অমসু ওইরি।
ভারতনা লাক্কদৌরিবা মতমশিংদসু মসিগী খোঙজেল অসি লেংদনা থমগনি”

Prime Minister's Office
Prime Minister lauds India's progress in electronics exports
India’s electronics exports among top 3
05 AUG 2024 3:30PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed immense joy over India's progress in electronics exports. Electronics exports have reached among top 3 position globally. Shri Modi gave this credit to innovative Yuva Shakti. India remains committed to continuing this momentum in the times to come, the Prime Minister further added.
Union Minister for Electronics & Information technology, Shri Ashwini Vaishnaw in a X post informed that Bharat's electronics export now among the top 3. He has also shared a news article of Business Standard newspaper stating that driven by a surge in Apple iPhone exports from India, electronics has surged past gems and jewellery to secure the third spot among India’s top 10 exports by the end of the April-June quarter (Q1) of 2024-25 (FY25).
Responding to the X post of Union Minister, Shri Modi said;
“This is indeed a matter of immense joy. India’s prowess in electronics is powered by our innovative Yuva Shakti. It is also a testament to our emphasis on reforms and boosting @makeinindia.
India remains committed to continuing this momentum in the times to come.”