ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
প্রসার ভারতি-শেয়র্দ ওদিও-ভিজ্বেল ফোর ব্রোদকাস্ত এন্দ দিসেমিনেসন (পি.বি.-শাব্দ): মপুং ওইবা পাউ লান্থোক্নবগী সর্ভিস অমা
পি.বি.-শাব্দদা য়াওরিবা কন্তেন্তশিং অসি লোগো-ফ্রী ওইগনি অমসুং মসি শীজিন্নবদা ক্রেদিতকী তঙাইফদবা লৈরোই
সবস্ক্রাইবরশিংনা অতাঙবা অমসুং আর্কাইবেল ফুতেজ কয়া দুরদর্শন অমসুং আকাশবানি লাইব্রেরীশিংদগী ফংলগনি
মার্চ ২০২৫ ফাওবা মীদিয়া ওর্গানাইজেসনশিংগীদমক সাইন অপ অমসুং য়ুজেজ লেম্না পীরি
14 AUG 2024 4:12PM by PIB Imphal
প্রসার ভারতি-শেয়র্দ ওদিও-ভিজ্বেল ফোর ব্রোদকাস্ত এন্দ দিসেমিনেসন (পি.বি.-শাব্দ) অসি মার্চ ১৩, ২০২৪দা মীদিয়া ওর্গানাইজেসনশিংদা ভিদিও, ওদিও, তেক্স, অমসুং ফোতো য়াওনা তোঙান-তোঙানবা ফোর্মেতশিংদা নোংমগী পাউগী ফীদশিং পীনবা শেম্বগা লোইননা পাউ লান্থোক্নবগী সর্ভিস অমা ওইনা হৌদোকখি।
মপুং ওইনা কভরেজ পীনবা পাক চাউবা নেৎৱার্ক
রিপোর্তর, করেস্পোন্দেন্ত অমসুং স্ত্রিঙ্গর ১৫০০ গী পাঙ্গল লৈবগা লোইননা পুংজা খুদিংগী ওইনা অখন্নবা এদিত দেস্ক ৬০ না মতেং পাংদুনা পি.বি.-শাব্দনা ভারতকী কাচিন কোয়াদগী খ্বাইদগী নৌবা পাউশিং পীরি। ৱারী ১০০০ হেন্না, লৌউশিংউ, তেক্নোলোজী, মপানগী থৌরমশিং, অমসুং রাজনিতী ৱারী কয়াগুম্বা পাউগী কাখল ৫০ হেন্না নুমিৎ খুদিংগী ওইনা মরুওইবা ভারতকী লোলশিংদা রিজনেল ন্যুস য়ুনিত (আর.এন.য়ু.) অমসুং হেদক্বার্তরশিং পুনশিন্দুনা থাগৎলি।
পি.বি.-শাব্দগী মরুওইবা মচাকশিং
পি.বি.-শাব্দগী খুত্থাংদা পীরিবা কন্তেন্তশিং অসি লোগো ফ্রী ওইগনি অমসুং ফম্বাক অসিদগী শীজিন্নবা কন্তেন্তশিংদা ক্রেদিত পীবগী তঙাইফদবা লৈরোই। মসিগী মথক্তা, সর্ভিস অসিদা লাইব ফীদ ফিচর অমা য়াওরি, মসিনা রাস্ত্রপতি ভাবন্দা জাতিগী মনা লান্থোকপা, মীখলগী রেলী, মরুওইবা রাজনিতী থবক থৌরমশিং, অমসুং তোঙান-তোঙানবা পাউগী মীফমশিংগুম্বা লাইব থাবা থৌরমশিং লোগো অমত্তা য়াওদনা অখন্না কভরেজ পীরি।
মখা তানা ফংবা হেনগৎহন্নবা, মীদিয়া রিপোজিতরী অমা আর্কাইবেল লাইব্রেরী ওইনা শেমগৎলি, মসিনা সবস্ক্রাইবরশিংদা ইরাই লাইনা অতাঙবা অমসুং আর্কাইবেল ফুতেজ কয়া দুরদর্শন অমসুং আকাশবানি লাইব্রেরীশিংদগী অখন্ননা শেম্লবা পেকেজকা লোইননা ফংহল্লি।
পি.বি.-শাব্দ অসি মীদিয়া ওর্গানাইজেসনশিংগী ওইনদি সাইন অপ তৌবা অমসুং শীজিন্নবদা লেম্না মার্চ ২০২৫ ফাওবা ফংহল্লি। পামজবা ওর্গানাইজেসনশিংনা https://shabd.prasarbharati.org/register দগী ফম্বাক অসিদা মিং চনবা য়াগনি।
অপদেতশিংগীদমক, পি.বি.-শাব্দ অসি X (হান্ননা ত্বীত্তর হায়রম্বা) অসিদা https://x.com/PBSHABD দগী ফংগনি অমসুং ইন্সতাগ্রামদা https://www.instagram.com/pbshabd/ দগী ফংগনি।

Ministry of Information & Broadcasting
Prasar Bharati-Shared Audio-Visuals for Broadcast and Dissemination (PB-SHABD): A Comprehensive News Sharing Service
Content through PB-SHABD to be logo-free and no credit is required on its usage
Subscribers to get access of rare and archival footage from the Doordarshan and Akashvani libraries
Free Sign-up and usage being provided for media organizations till March, 2025
14 AUG 2024 4:12PM by PIB Delhi
Prasar Bharati-Shared Audio-Visuals for Broadcast and Dissemination (PB-SHABD) was launched on March 13, 2024 as a news sharing service designed to provide media organizations with daily news feeds across various formats including video, audio, text, and photos.
Extensive Network for Comprehensive Coverage
Leveraging a robust network of over 1500 reporters, correspondents, and stringers, supported by 60 dedicated edit desks operating round the clock, PB-SHABD offers the latest news from every corner of India. More than 1000 stories, covering over 50 news categories such as agriculture, technology, foreign affairs, and political developments, are uploaded daily in all major Indian languages from the Regional News Units (RNUs) and headquarters combined.
Main features of PB-SHABD
The content provided through PB-SHABD is logo-free, and no credit is required on using content from this platform. Additionally, the service includes a Live Feed feature, offering exclusive coverage of live events such as National award ceremonies from Rashtrapati Bhawan, election rallies, important political events, and various press briefings, all without a logo.
To further enhance access, a Media Repository is being developed as an archival library, allowing subscribers to easily access rare and archival footage from the Doordarshan and Akashvani libraries, along with special curated packages.
PB-SHABD is free for media organizations to sign up and use until March 2025. Interested organizations can register on the platform at https://shabd.prasarbharati.org/register
For updates, PB-SHABD is available on X (former Twitter) at https://x.com/PBSHABD and on Instagram at https://www.instagram.com/pbshabd/