সাংস্কৃতিক মন্ত্ৰালয়
সংস্কৃতি মন্ত্ৰালয়ে দিল্লীত সাংসদসকলৰ হৰ ঘৰ তিৰঙ্গা বাইক ৰেলী আয়োজন কৰে
এই দিনটো ভাৰতৰ বিকশিত ভাৰত@২০৪৭ যাত্ৰাত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰ খুঁটি হিচাপে স্মৰণ কৰা হ’ব: উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰী জগদীপ ধনখৰ
ৰেলীটো আমাক একেলগে বান্ধি ৰখা একতা আৰু শক্তিৰ স্মাৰক: শ্ৰী গজেন্দ্ৰ সিং শ্বেখাৱত
13 AUG 2024 4:36PM by PIB Guwahati
আজি অৰ্থাৎ ১৩ আগষ্ট, ২০২৪ তাৰিখে ৰাষ্ট্ৰীয় ৰাজধানীত ৰাষ্ট্ৰীয় গৌৰৱ আৰু সম্প্ৰদায়ৰ মনোভাৱৰ এক আনন্দদায়ক প্ৰদৰ্শন দেখা গৈছিল যেতিয়া হৰ ঘৰ তিৰঙ্গা বাইক ৰেলীয়ে দিল্লীৰ ৰাজপথৰ মাজেৰে পাৰ হৈছিল। স্বাধীনতা আৰু ঐক্যৰ ভাৱনা উদযাপনৰ বাবে দেশজুৰি কৰা এক প্ৰচেষ্টাৰ অংশ হিচাপে আয়োজিত এই সমদলটোত শ শ অংশগ্ৰহণকাৰীয়ে দেশপ্ৰেম, একতা আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় পৰিচয়ৰ বাবে একত্ৰিত হৈ ৰাষ্ট্ৰীয় তিৰঙ্গাৰ গৌৰৱ কঢ়িয়াইছিল।
ভাৰতৰ মাননীয় উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰী জগদীপ ধনখৰে এই সমদলটো আৰম্ভ কৰি বাইক আৰোহীসকলক অনুপ্ৰাণিত কৰে আৰু মন্তব্য কৰে যে, আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱৰ অংশ হিচাপে আৰম্ভ হোৱা হৰ ঘৰ তিৰঙ্গা উদ্যোগ এক ব্যাপক আন্দোলনলৈ বিকশিত হৈছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে কেনেকৈ “জনভাগীদাৰী” বছৰ বছৰ ধৰি ইয়াৰ সফলতাৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ হৈ পৰিছে। এই দিনটো সদায় ভাৰতৰ বিকশিত ভাৰত@২০৪৭-ৰ যাত্ৰাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰ খুঁটি হিচাপে স্মৰণীয় হৈ থাকিব বুলি তেওঁ কয়। তেওঁ লগতে কয়, "আমি এতিয়া সম্ভাৱনা বা প্ৰতিশ্ৰুতি থকা ৰাষ্ট্ৰ নহয়; আমি আজি আগতে কেতিয়াও নোহোৱাৰ দৰে উত্থান হোৱা এখন ৰাষ্ট্ৰ। আমাৰ উত্থান অপ্ৰতিৰোধ্য। আমাৰ উত্থানে ২০৪৭ চনত যেতিয়া আমি আমাৰ স্বাধীনতাৰ শতবাৰ্ষিকী উদযাপন কৰিম আমাক এখন উন্নত ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে গঢ়ি তুলিব।"
সংস্কৃতি আৰু পৰ্যটন মন্ত্ৰী শ্ৰী গজেন্দ্ৰ সিং শ্বেখাৱতে অনুষ্ঠানটোৰ প্ৰতি উৎসাহ প্ৰকাশ কৰি কয় যে হৰ ঘৰ তিৰঙ্গা বাইক ৰেলী কেৱল আমাৰ দেশৰ স্বাধীনতাৰ উৎসৱেই নহয়, লগতে আমাক একেলগে বান্ধি ৰখা ঐক্য আৰু শক্তিৰ স্মাৰক।
সমদলটো ভাৰতৰ মণ্ডপমৰ পৰা আৰম্ভ হৈছিল, আৰু অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে তেওঁলোকৰ বাইকত ৰাষ্ট্ৰীয় পতাকা প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। অনুষ্ঠানটোত বাইক আৰোহীসকলৰ এক জীৱন্ত শোভাযাত্ৰা প্ৰদৰ্শন কৰা হৈছিল, যেতিয়া তেওঁলোকে চহৰখনৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ স্থানবোৰৰ মাজেৰে গৈছিল, তিৰঙ্গাক হাতৰে জোকাৰি উল্লাস কৰিছিল। এই পথটো উৎসৱৰ সজ্জা আৰু দেশপ্ৰেমমূলক বাৰ্তাৰে চিহ্নিত হৈছিল, যাৰ ফলত এক ৰোমাঞ্চকৰ পৰিৱেশ সৃষ্টি হৈছিল।
সংস্কৃতি মন্ত্ৰালয়ৰ দ্বাৰা আৰম্ভ কৰা হৰ ঘৰ তিৰঙ্গা অভিযানে নাগৰিকসকলক তেওঁলোকৰ ঘৰত ৰাষ্ট্ৰীয় পতাকা প্ৰদৰ্শন কৰিবলৈ আৰু দেশৰ ঐতিহ্য উদযাপন কৰা কাৰ্যকলাপত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ উৎসাহিত কৰে। এই বাইক ৰেলীটো প্ৰচাৰৰ সফলতাৰ এক প্ৰমাণ, যি নাগৰিকসকলৰ মাজত সামূহিক আৰু দেশপ্ৰেমৰ শক্তিশালী অনুভূতিৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। উৎসাহী অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে, যাৰ বহুতে অনুষ্ঠানটোত অংশ হ'বলৈ দূৰৱৰ্তী অঞ্চলৰ পৰা আহিছিল, প্ৰাণৱন্ত প্ৰদৰ্শন, পতাকা উত্তোলন আৰু উৎসাহী উল্লাসৰ জৰিয়তে তেওঁলোকৰ দেশপ্ৰেম প্ৰদৰ্শন কৰিছিল।
লোকসভাৰ প্ৰাক্তন সদস্য শ্ৰীমতী মীনাক্ষী লেখিকে ধৰি বিশিষ্ট সাংসদসকলৰ উপস্থিতি আৰু সক্ৰিয় অংশগ্ৰহণ, সংসদীয় পৰিক্ৰমা আৰু সংখ্যালঘু পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী কেবিনেট মন্ত্ৰী কিৰেন ৰিজিজু, মনসুখ এল মাণ্ডৱিয়া আৰু অসামৰিক বিমান পৰিবহন মন্ত্ৰী কিঞ্জাৰাপু ৰাম মোহন নাইডুয়ে এই উদ্যোগৰ প্ৰভাৱ বৃদ্ধি কৰে আৰু সমগ্ৰ দেশতে অগণন ব্যক্তিক অনুপ্ৰাণিত কৰে।
সমদলটো ধ্যান চান্দ ষ্টেডিয়ামত এটা সৰু অনুষ্ঠানৰ সৈতে সমাপ্ত হয় য'ত অংশগ্ৰহণকাৰী আৰু সম্প্ৰদায়ৰ নেতাসকলে অনুষ্ঠানটোৰ তাৎপৰ্য প্ৰতিফলিত কৰিবলৈ একত্ৰিত হৈছিল। দিনটোৰ কাৰ্যকলাপবোৰ সাংস্কৃতিক প্ৰদৰ্শন, ভাষণ আৰু এক সাম্প্ৰদায়িক সমাৱেশৰ দ্বাৰা পৰিপূৰক আছিল, যি একত্ৰিত হোৱাৰ অনুভূতিক অধিক সমৃদ্ধ কৰিছিল। কেইবাটাও তিৰঙ্গা ৰেলীয়ে যেনে সাংস্কৃতিক সম্পদ আৰু প্ৰশিক্ষণ কেন্দ্ৰ (চিচিআৰটি) আৰু ললিত কলা একাডেমীৰ দ্বাৰা আয়োজিত সমদলবোৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ৰাজধানীলৈ আহিছিল। তদুপৰি, তিৰাঙ্গাৰ ৰেলী, তিৰঙ্গা কনচাৰ্ট, তিৰাঙ্গা দৌৰ আৰু মাৰাথনৰ লগতে অন্যান্য দেশপ্ৰেমমূলক কাৰ্যকলাপ যেনে প্ৰদৰ্শনী সমগ্ৰ দেশতে অতি উৎসাহেৰে অনুষ্ঠিত কৰা হৈছে।
হৰ ঘৰ তিৰঙ্গা বাইক ৰেলী সামূহিক উৎসাহ আৰু নাগৰিক অংশগ্ৰহণে কেনেদৰে ৰাষ্ট্ৰীয় মূল্যবোধৰ অৰ্থপূৰ্ণ উদযাপন কৰিব পাৰে তাৰ এক উজ্জ্বল উদাহৰণ হিচাপে থিয় দিছে। যিহেতু সমগ্ৰ ৰাষ্ট্ৰই ইয়াৰ ঐতিহ্যক সন্মান জনাই আহিছে, এনে ধৰণৰ ঘটনাই আমাৰ দেশৰ গাঁথনি শক্তিশালী কৰাত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে।

Ministry of Culture
Ministry of Culture Organizes Har Ghar Tiranga Bike Rally of MPs in Delhi
This day will be ever remembered as a significant milestone in the journey of Bharat for Viksit Bharat@2047: Vice President Shri Jagdeep Dhankhar
Rally is a reminder of the unity and strength that binds us together: Shri Gajendra Singh Shekhawat
13 AUG 2024 4:36PM by PIB Delhi
National Capital witnessed an exhilarating display of national pride and community spirit as the Har Ghar Tiranga Bike Rally roared through the streets in Delhi, today, i.e., 13th August, 2024. Organized as part of a nationwide initiative to celebrate the spirit of independence and unity, the rally saw hundreds of participants carrying the pride of the nation Tiranga, coming together to promote patriotism, unity and national identity.
The rally was kicked off by the Hon’ble Vice President of India, Shri Jagdeep Dhankhar, who inspired the bikers and remarked that, the Har Ghar Tiranga initiative, which started as part of the Azadi Ka Amrit Mahotsav, has evolved into a widespread movement. He highlighted how “Janbhagidari” has been crucial to its success over the years. This day will be ever remembered as a significant milestone in the journey of Bharat for Viksit Bharat@2047, he added. He further said,we are no longer a nation with a potential or a promise; we are a nation today on the rise as never before. Our rise is unstoppable. Our rise will make us a developed nation by 2047, when we celebrate the centenary of our independence”.
The Minister of Culture and Tourism, Shri Gajendra Singh Shekhawat, expressed his enthusiasm for the event and stated that the Har Ghar Tiranga Bike Rally is not just a celebration of our nation's independence but also a reminder of the unity and strength that binds us together.
The rally commenced from Bharat Mandapam with participants revving up their engines and proudly showcasing the National Flag on their bikes. The event featured a lively procession of bikers, waving the Tiranga and cheering, as they made their way through key landmarks in the city. The route was marked with festive decorations and patriotic messages, creating an electrifying atmosphere.
The Har Ghar Tiranga campaign, launched by the Ministry of Culture encourages citizens to display the National Flag at their homes and participate in activities that celebrate the country's heritage. This bike rally was a testament to the campaign's success, highlighting the strong sense of community and patriotism among the citizens. Enthusiastic participants, many of whom journeyed from distant regions to be part of the event, displayed their patriotism through lively performances, flag-waving, and spirited cheers.
The presence and active participation of prominent Members of Parliament including the Former Member of the Lok Sabha, Smt. Meenakshi Lekhi, Cabinet Minister for Parliamentary Affairs and Minority Affairs, Kiren Rijiju, Minister of Labour and Employment, Mansukh L. Mandaviya, and Minister of Civil Aviation, Kinjarapu Ram Mohan Naidu enhanced the impact of the initiative and motivated countless individuals across the nation.
The rally concluded at Dhyan Chand Stadium with a small ceremony where participants and community leaders gathered to reflect on the significance of the event. The day’s activities were complemented by cultural performances, speeches, and a communal gathering, further enriching the sense of togetherness. Several Tiranga rallies dotted the national capital such as those organized by the Centre for Cultural Resources and Training (CCRT) and the Lalit Kala Akademi. Furthermore, Tiranga rallies, Tiranga concerts, Tiranga runs and marathons along with other patriotic activities such as exhibitions are being held with great enthusiasm throughout the country.
The Har Ghar Tiranga Bike Rally stands as a shining example of how collective enthusiasm and civic engagement can drive meaningful celebration of national values. As the length and breadth of the nation continues to honor its heritage, events like these play a crucial role in reinforcing the fabric of our nation.