কল্চর মন্ত্রালয়
কলচর মন্ত্রালয়না দিল্লীদা MPশিংগী হর ঘর তিরঙ্গা বাইক রেল্লী পাংথোকখ্রে
নুমিৎ অসি ভিকসিৎ ভারত@2047গীদমক ভারতকী খোঙচৎতা মরু ওইবা তাঙ্কক অমা ওইনা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি: উপ রাস্ত্রপতি শ্রী জগদীপ ধনখর
রেল্লী অসি ঐখোয়বু অমত্তা ওইনা পুনশিল্লিবা অপুনবগী ৱাখল্লোন অমসুং শক্তিবু নীংশিংনবা মচাক অমা ওইরি: শ্রী গজেন্দ্র সিংহ শেখাৱত
13 AUG 2024 4:36PM by PIB Imphal
ঙসি ওগস্ত 13, 2024 অসিদা দিল্লীগী লম্বীশিং ফাওদুনা হর ঘর তিরঙ্গা বাইক রেল্লী চৎখিবনা মরম ওইদুনা লৈবাক অসিগী কোনুংদা জাতিগী চাউথোকচবা অমসুং মীয়ামগী থৌনাগী ফজরবা শক্তম অমা উবা ফংখ্রে। নীংতম্বা অমসুং অপুনবগী ৱাখল্লোন পালন তৌনবা লৈবাক শিনবা থুংবদা পায়খৎপা থৌশিল অমগী শরুক ওইনা পাংথোকখিবা রেল্লী অসিদা জাতিগী চাউথোকচবগী খুদম তিরঙ্গা পায়দুনা শরুক য়ারিবা কয়না লৈবাক নুংশিবা, অপুনবগী ৱাখল্লোন অমসুং জাতিগী শক্তাক পুক্নিং থৌগৎনবা অমত্তা ওইনা পুনশিনবা উবা ফংখি।
রেল্লী অসি ইকাই খুম্নরবা ভারতকী উপ রাস্ত্রপতি, শ্রী জগদীপ ধনখরনা লমথাখি। মহাক্না বাইকরশিংদা ইথিল পীখি অমসুং হায়খি, আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা হৌখিবা হর ঘর তিরঙ্গা ইনিসিএতিব অসি পাক শন্না চত্থবা খোঙজং অমা ওইরক্লি। চহি কয়া অসিদা মসিনা মায়পাকপা ঙমলকপদা “জনভাগীদারী”না কয়া য়াম্না মরু ওইখিবা হায়বদু মহাক্না ফোংদোকখি। ঙসিগী নুমিৎ অসি ভারতকী ভিকসিৎ ভারত@2047গী খোঙচৎকী মরু ওইবা মাইলস্তোন অমা ওইনা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। মহাক্না মখা তানা হায়খি, "ঐখোয় অসি হৌজিক্তি পোতেন্সিএল নত্ত্রগা ৱাশক অমগা লোয়ননা লৈবা লৈবাক অমা ওইদ্রে। ঐখোয়না ঙসিদি মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা চাউখৎলক্লিবা লৈবাক অমা ওইরে। ঐখোয়গী খুমাং চাউশিল্লকপা অসি থিংবা ঙম্লোই। ঐখোয়গী চাউখৎপা অসিনা ঐখোয়বু 2047 ফাওবদা চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইহল্লগনি। মতম অদুদা ঐখোয়না ঐখোয়গী নীংতম্বা চহি 100শুবা থৌরম পাংথোক্কনি।
কলচর অমসুং তুরিজম মন্ত্রী, শ্রী গজেন্দ্র সিংহ শেখাৱতনা থৌরম অসিবু মহাক্কী পুক্নিং থৌগৎপা ফোংদোকখি অমসুং হায়খি মদুদি হর ঘর তিরঙ্গা বাইক রেল্লী অসি ঐখোয়গী লৈবাক্কী নীংতম্বগী কুহ্মৈ অমা ওইবতা নত্তনা ঐখোয়বু পুন্না শম্নহল্লিবা অপুনবগী ৱাখল্লোন অমসুং মপাঙ্গল অদুসু নীংশিংহল্লি।
রেল্লী অসি ভারত মন্দপমদগী হৌখি অমসুং শরুক য়ারিবশিংনা মখোয়গী ইঞ্জিনশিং ঙংখি অমসুং মখোয়গী বাইকশিংদা জাতিগী ফিরাল উৎখি। থৌরম অদুদা বাইক থৌবা মীওইশিংনা তিরঙ্গা হায়দুনা নুংঙাইবা ফোংদোক্নখি। মখোয়না সহর অসিগী মরুওইবা মফমশিংদা চৎপা মতমদা নুংঙাইবা ফোংদোক্নখি। লম্বী অসি কুহ্মৈগী লৈতেংশিং অমসুং লৈবাক নুংশিবগী পাউজেলশিংনা মশক তাক্তুনা, নুংঙাইবা ফীভম অমা ওইখি।
কলচর মন্ত্রালয়না হৌদোকখিবা হর ঘর তিরঙ্গা কেম্পেন্না প্রজাশিংদা মখোয়গী য়ুমদা জাতিগী ফিরাল থেৎনবা অমসুং লৈবাক অসিগী হেরিতেজবু ইকাই খুম্নবা উৎলিবা থবক থৌরমশিংদা শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎলি। বাইক রেল্ লী অসিনা মীচম মীয়ামগী মরক্তা লৈরিবা কম্ম্যুনিতি অমসুং পেত্রিওতিজমগী মপাঙ্গল অদু উৎতুনা কেম্পেন অসি মায় পাকপগী খুদম ওইখি। থৌরম অসিদা শরুক য়ানবা অরাপ্পা লমদমশিংদগী লাকখিবা থৌনা ফরবা শরুক য়ারিবা মীওই কয়া অমনা মখোয়গী লৈবাক নুংশিবগী ইথিল অদু মঙাল নাইনা উৎখি, ফিরাল হায়খি, অমসুং থৌনা ফনা লাউখি।
লোক সভাগী হান্নগী মেম্বর শ্রীমতী মীনাক্ষি লেখি, পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্স অমসুং মাইনোরিতী এফিয়র্সকী মন্ত্রীমন্দলগী কিরেন রিজিজু, লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্তকী মন্ত্রী মনসুখ এল. মান্দাবিয়া, অমসুং সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রী, কিঞ্জারাপু রাম মোহন নাইদু য়াওনা য়াওনা পার্লিয়ামেন্তকী শক্নাইরবা মেম্বরশিং শরুক য়াদুনা থৌরাং অসিগী ইম্পেক্ত হেনগৎহনখি অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা মীওই কয়া অমা পুক্নিং থৌগৎখি।
রেল্লী অসি ধ্যান চান্দ স্তেদিয়মদা শরুক য়ারিবশিং অমসুং কম্ম্যুনিতীগী লুচিংবশিংনা থৌরম অসিগী মরুওইবা অদু উৎনবা অপীকপা থৌরম অমা পাংথোক্তুনা লোইশিনখি। নুমিৎ অসিগী থবক থৌরমশিং অসি কলচরেল পর্ফোমেন্স, স্পিচ অমসুং কম্ম্যুনেল মীফম অমনা মপুং ফাহনখি, মসিনা পুন্না লৈমিন্নবগী ৱাখল্লোনবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনখি। সেন্তর ফোর কলচরেল রিসোর্স এন্দ ত্রেনিং (CCRT) অমসুং ললিত কালা একাদেমীনা শিন্দুনা লৈবাক্কী কোনুং অসিদা তিরঙ্গা রেল্লী কয়া পাংথোকখি। মসিগী মথক্তা, তিরঙ্গা রেল্লীশিং, তিরঙ্গা কন্সর্তশিং, তিরঙ্গা রনশিং অমসুং মেরাথোনশিংগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী মফম কয়াদা লৈবাক নীংবগী ওইবা থবক থৌরমশিং হায়বদি একজিবিসনশিংসু য়াম্না পুক্নিং থৌগৎনা পাংথোক্লি।
হরঘর তিরঙ্গা বাইক রেল্লী অসি মীয়ামগী পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং মীয়ামগী থৌদাংনা মতৌ করম্না লৈবাক্কী ভেল্যুশিংবু মগুন লৈবা মওংদা পাংথোকপদা মতেং পাংবগে হায়বগী মশক থোকপা খুদম অমনি। লৈবাক অসিনা আগী হেরিতেজ অসিবু ইকাই খুম্নবা উৎনবা অসিগুম্বা থৌরমশিং অসিনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিবু মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।

Ministry of Culture
Ministry of Culture Organizes Har Ghar Tiranga Bike Rally of MPs in Delhi
This day will be ever remembered as a significant milestone in the journey of Bharat for Viksit Bharat@2047: Vice President Shri Jagdeep Dhankhar
Rally is a reminder of the unity and strength that binds us together: Shri Gajendra Singh Shekhawat
13 AUG 2024 4:36PM by PIB Delhi
National Capital witnessed an exhilarating display of national pride and community spirit as the Har Ghar Tiranga Bike Rally roared through the streets in Delhi, today, i.e., 13th August, 2024. Organized as part of a nationwide initiative to celebrate the spirit of independence and unity, the rally saw hundreds of participants carrying the pride of the nation Tiranga, coming together to promote patriotism, unity and national identity.
The rally was kicked off by the Hon’ble Vice President of India, Shri Jagdeep Dhankhar, who inspired the bikers and remarked that, the Har Ghar Tiranga initiative, which started as part of the Azadi Ka Amrit Mahotsav, has evolved into a widespread movement. He highlighted how “Janbhagidari” has been crucial to its success over the years. This day will be ever remembered as a significant milestone in the journey of Bharat for Viksit Bharat@2047, he added. He further said,we are no longer a nation with a potential or a promise; we are a nation today on the rise as never before. Our rise is unstoppable. Our rise will make us a developed nation by 2047, when we celebrate the centenary of our independence”.
The Minister of Culture and Tourism, Shri Gajendra Singh Shekhawat, expressed his enthusiasm for the event and stated that the Har Ghar Tiranga Bike Rally is not just a celebration of our nation's independence but also a reminder of the unity and strength that binds us together.
The rally commenced from Bharat Mandapam with participants revving up their engines and proudly showcasing the National Flag on their bikes. The event featured a lively procession of bikers, waving the Tiranga and cheering, as they made their way through key landmarks in the city. The route was marked with festive decorations and patriotic messages, creating an electrifying atmosphere.
The Har Ghar Tiranga campaign, launched by the Ministry of Culture encourages citizens to display the National Flag at their homes and participate in activities that celebrate the country's heritage. This bike rally was a testament to the campaign's success, highlighting the strong sense of community and patriotism among the citizens. Enthusiastic participants, many of whom journeyed from distant regions to be part of the event, displayed their patriotism through lively performances, flag-waving, and spirited cheers.
The presence and active participation of prominent Members of Parliament including the Former Member of the Lok Sabha, Smt. Meenakshi Lekhi, Cabinet Minister for Parliamentary Affairs and Minority Affairs, Kiren Rijiju, Minister of Labour and Employment, Mansukh L. Mandaviya, and Minister of Civil Aviation, Kinjarapu Ram Mohan Naidu enhanced the impact of the initiative and motivated countless individuals across the nation.
The rally concluded at Dhyan Chand Stadium with a small ceremony where participants and community leaders gathered to reflect on the significance of the event. The day’s activities were complemented by cultural performances, speeches, and a communal gathering, further enriching the sense of togetherness. Several Tiranga rallies dotted the national capital such as those organized by the Centre for Cultural Resources and Training (CCRT) and the Lalit Kala Akademi. Furthermore, Tiranga rallies, Tiranga concerts, Tiranga runs and marathons along with other patriotic activities such as exhibitions are being held with great enthusiasm throughout the country.
The Har Ghar Tiranga Bike Rally stands as a shining example of how collective enthusiasm and civic engagement can drive meaningful celebration of national values. As the length and breadth of the nation continues to honor its heritage, events like these play a crucial role in reinforcing the fabric of our nation.