শেল-থুম মন্ত্রালয়
আধার অমসুং পেন লিঙ্ক তৌদ্রিঙৈ মমাংদা দিদক্তী/কল্লেক্তীনা লৈখিদবা থোকপা মতমদা তি.দি.এস./তি.সি.এস.কী কাঙলোনশিং সি.বি.দি.তি.না কোম্থোকখ্রে
07 AUG 2024 2:59PM by PIB Imphal
আধার অমসুং পেন লিঙ্ক তৌদ্রিঙৈ মমাংদা দিদক্তী/কল্লেক্তীনা লৈখিদবা থোকপা মতমদা তি.দি.এস./তি.সি.এস.কী কাঙলোনশিং সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দাইরেক্ত তেক্স (সি.বি.দি.তি.)না কোম্থোকখ্রে।
তেক্সপেয়রশিংনা তসেংনা থেংনরিবা শিংনবা কয়া নীংথিনা শকখঙলবা তুংদা সি.বি.দি.তি.না ইং 2024গী 05.08.2024তা থোকপা সর্ক্যুলর নম্বর 8কী মখা পোন্না সরকারনা ইনকম তেক্স এক্ত, 1961 (দি এক্ত)কী মতুং ইন্না আধার অমসুং পেন লিঙ্ক তৌদ্রিঙৈ মমাংদা দিদক্তী/কল্লেক্তীনা লৈখিদবা থোকপা মতমদা তি.দি.এস./তি.সি.এস.কী কাঙলোনশিং কোম্থোকখ্রে।
মসিগুম্বা মরী লৈনবা
ককথৎলিবা/ খোমগৎলিবা মীওই অদু ইং 2024গী মে 31দা নত্ত্রগা মমাংদা লৈখিদবগী অমসুং পেন অমসুং আধার লিঙ্ক তৌনবগী ওপশন অদু শীজিন্নদ্রিঙৈগী মতাংদা তেক্সপেয়রশিংগী অৱাবা অদু কোকহন্নবগীদমক, চেরোল অসিনা ককথৎলিবা/ খোমগৎলিবা মীওই অদুদা এক্তকী সেক্সন 206এএ/ 206সিসিগী মখাদা তেক্স ককথৎনবা/ খোমগৎনবা দাইত্ব লৈরোই হায়না খংহল্লি। মসি 2024গী মে 31 ফাওবদা তৌখিবা ত্রাঞ্জেক্সনশিংগা মরী লৈনবশিংনি।
মসিনা সিবিদিতিনা মমাংদা থোকখিবা চেরোল নম্বর 6, 2024গী তাং 23.04.2024গী মখা তাবনি। মসিদা এক্ত অসিগী মতুং ইন্না হেন্না ৱাংবা তি.দি.এস./তি.সি.এস. ইং 2024গী এপ্রিল 23দা থোকখিবা সর্ক্যুলার নম্বর 06 অমসুং ইং 2024গী এপ্রিল 5দা থোকখিবা সর্ক্যুলার নম্বর 08 অসি www.incometaxindia.gov.in দা ফংগনি।

Ministry of Finance
CBDT relaxes provisions of TDS/TCS in event of death of deductee/collectee, before linkage of PAN and Aadhaar
07 AUG 2024 2:59PM by PIB Delhi
The Central Board of Direct Taxes (CBDT) has relaxed provisions of TDS/TCS in event of death of deductee/collectee, before linkage of PAN and Aadhaar.
In view of genuine difficulties being faced by taxpayers, CBDT issued the Circular no. 8 of 2024 dated 05.08.2024, and vide the same, the Government has relaxed the provisions of TDS/TCS as per the Income-tax Act, 1961(the ‘Act’) in the event of death of deductee/collectee before linking of PAN and Aadhaar.
In order to redress the grievances of the taxpayers wherein instances have been cited, of demise of the deductee/collectee on or before 31.05.2024 and before the option to link PAN and Aadhaar could have been exercised, the Circular provides that there shall be no liability on the deductor/collector to deduct/collect the tax under section 206AA/206CC of the Act, as the case maybe pertaining to the transactions entered into upto 31.03.2024.
This is in continuation of Circular no. 6 of 2024 dated 23.04.2024 issued earlier by CBDT wherein the date for linking of PAN and Aadhaar was extended upto 31.05.2024 for the taxpayers (for the transactions entered into upto 31.03.2024) to avoid higher TDS/ TCS as per the Act. The Circular No. 06 of 2024 dated 23.04.2024 and Circular No. 08 of 2024 dated 05.08.2024 are available on www.incometaxindia.gov.in.