শেল-থুম মন্ত্রালয়
অনৌবা পেন্সন স্কিম 'বতসল্যা' মাইনরশিংগীদমক লাউথোকখ্রে; মমা-মপা অমসুং গার্জিয়ানশিংনা খাইগৎকনি
এন.পি.এস. হন্না য়েংশিন্নবগী শেমখিবা কম্মিতীনা মশক থোক্না খুমাং চাউশিনবা পুরক্লিঃ শেলথুম মন্ত্রী
23 JUL 2024 12:47PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী শেলথুম অমসুং কোর্পোরেত এফিয়র্স মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না ঙসি পার্লিয়ামেন্ততা থমখিবা কেন্দ্রগী বজেত্তা মাইনরশিংগীদমক অনৌবা পেন্সন স্কিম 'বতসল্যা' লাউথোকখ্রে।
খাইগৎকদবা পেন্সন স্কিম অমা ওইরিবা অসিদা মপা-মমা অমসুং গার্জিয়ানশিংনা খাইগৎকনি। মেজোরিতীগী চহি য়ৌরকপা মতমদা, প্লান অসি মহৌশাগী এন.পি.এস. একাউন্ততা ওন্থোকপা য়াগনি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা মসিমসু লাউথোকখি মদুদি এন.পি.এস. হন্না য়েংশিন্নবগী শেমখিবা কম্মিতীনা মখোয়গী থবক্তা মশক থোক্না খুমাং চাউশিনবা পুরক্লি। নেসনেল কাউন্সিল ওব দি জোইন্ত কনসলতেতিব মেচিনরী ফোর সেন্ত্রেল গবর্নমেন্ত ইমপ্লোইয়ীগী স্তাফ সাইদতগী কান্নবা খোঙথাং কয়া লৌখৎখিবগীদমক মহাক্না অপেনবা ফোংদোকখি। "মীচম মীয়াম্বু ঙাক শেন্নবগীদমক ফিস্কাল প্রুদেন্স অমা ঙাক্তুনা থম্বগা লোইননা মরী লৈনবা সমশ্যাশিংবু কোকহন্নবা হোৎননবা পাম্বৈ অমা পুথোকপা তাই," হায়না মন্ত্রীনা মখা তাখি।

Ministry of Finance
NEW PENSION SCHEME ‘VATSALYA’ ANNOUNCED FOR MINORS; CONTRIBUTION BY PARENTS AND GUARDIANS
CONSIDERABLE PROGRESS MADE BY COMMITTEE TO REVIEW NPS: FM
23 JUL 2024 12:47PM by PIB Delhi
A new pension scheme named ‘Vatsalya’ has been proposed for minors by Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman in the Union Budget 2024-25 tabled in Parliament today.
A contributory pension scheme, this will have contribution by parents and guardians. On attaining the age of majority, the plan can be converted seamlessly into a normal NPS account.
The Union Minister also announced that the Committee to review the NPS has made considerable progress in its work. She expressed satisfaction that the Staff Side of the National Council of the Joint Consultative Machinery for Central Government Employees have taken a constructive approach. “A solution will be evolved which addresses the relevant issues while maintaining fiscal prudence to protect the common citizens”, the Minister further informed.