হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
এন.আই.ভি. পুনেনা কনফার্ম তৌখিবা কেরলাগী মল্লপুরম জিলাদগী নিপাহ ভাইরসনা নারবা অমা লায়না অসিনা মরম ওইদুনা লৈখিদ্রে
কেন্দ্রনা লায়না অসিবু লাকশিন্নবা খুদক্কী ওইবা মীয়ামগী হকশেলগী খোঙথাংশিং লাউথোকখ্রে
জোইন্ত আউৎব্রেক রেস্পোন্স সেন্ত্রেল তীম অমা রাজ্য অসিদা কেস থিজিন হুমজিন্নবা, ইপিদেমিওলোজিকেল লিঙ্কেজ খঙদোক্নবা অমসুং তেক্নিকেল সপ্পোর্ত পীনবা থারগনি
21 JUL 2024 3:29PM by PIB Imphal
কেরলাগী মল্লপুরম জিলাদা নিপাহ ভাইরসকী কেস অমা লৈবা খঙলকখি। মল্লপুরমদগী চহি ১৪গী নুপামচা অমা এ.ই.এস. সিম্পতোম লৈবা থেংনখি অমসুং কোঝিকোদেগী হেন্না ৱাংবা হকশেলগী সেন্তর অমদা থাদ্রিঙৈদা পেরিন্থালমন্নাগী হেল্থকেয়র ফেসিলিতীদা পুশিনখি। অদুমওইনমক, কোন্না অনাবা অদু লায়না অসিনা মরম ওইদুনা লৈখিদ্রে। এন.আই.ভি., পুনেদা সেম্পলশিং থাবা মতমদা নিপাহ ভাইরস ইনফেক্সন লৈরে হায়বা কনফার্ম তৌখি।
কেন্দ্রনা মখাগী মীয়ামগী ওইবা হকশেলগী খোঙথাংশিং অসি রাজ্য সরকারনা লৌখৎনবা পাউতাক পীখিঃ
• কনফার্ম্দ কেস অদুগী ইমুং মনুং, য়ুম্লোন্নবা অমসুং মানবা মফমশিংদা এক্তিব কেস থিজিনবা।
• হৌখিবা নুমিৎ ১২ নিরোমসিদা লৈখিবা এক্তিব কন্তেক্ত ত্রেসিং (মওং অমহেক্তদা শম্নরুবা)।
• কেস অসিগা শোক্ন-শম্নরুবশিং চেকশিন্না ক্বারেন্তিন তৌবা অমসুং চিংনবশিংবু তোখাইনা থম্বা।
• লেবতা চাংয়েং তৌনবগীদমক সেম্পলশিং খোমজিনবা অমসুং পুথোক পুশিন তৌবা।
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়গী নেসনেল 'ৱান হেল্থ মিসন'দগী মলতি মেম্বর জোইন্ত আউতব্রেক রেস্পোন্স তীম অমা রাজ্য অসিবু কেস থিগৎনবা, ইপিদেমিওলোজিকেল লিঙ্কেজ খঙদোক্নবা অমসুং তেক্নিকেল সপ্পোর্ততা মতেং পাংনবগীদমক থারগনি।
মসিগী মথক্তা, রাজ্যনা হায়রকপগী মতুং ইন্না, আই.সি.এম.আর.না মোনোক্লোনেল এন্তিবোদীশিং অনাবশিং য়েংশিন্নবগীদমক থাখ্রে, অমসুং শোক্ন-শম্নরুবশিংদগী সেম্পলশিং চাংয়েং তৌনবা মোবাইল বি.এস.এল.-৩ লেবোরেতরী অমা কোঝিকোদেদা থুংখ্রে। মোনোক্লোনেল এন্তিবোদীশিং অসি অনাবা অসিনা হিংলিঙৈদা য়ৌখি অদুবু মহাক্কী ফিভম্না হেঞ্জিনখিবনা শীজিন্নবা ঙমখিদে।
নিপাহ ভাইরস দিজিজ (এন.আই.ভি.দি.) থোকপগী পাউ অসি হৌখিবদসু লৈখ্রে, অদুগা খ্বাইদগী নৌনা ২০২৩ দসু কোঝিকোদে জিলাদা থোকখি। উহৈ চাবা শেকপীশিং অসিনা ভাইরস অসিগী লৈফম ওইরি অমসুং শেকপীশিং অসিনা চারুবা মহীক চেল্লবা উহৈ অদুবু শোইবদগী চারুবদগী নারকই।

Ministry of Health and Family Welfare
A Nipah virus patient in Mallapuram district of Kerala, confirmed by NIV, Pune succumbs to the disease
Immediate public health measures have been advised by the Centre to contain the disease
A joint outbreak response Central team will be deployed to assist the State with case investigation, identification of epidemiological linkages, and technical support
21 JUL 2024 3:29PM by PIB Delhi
A case of Nipah virus has been detected in Mallapuram district of Kerala. A 14-year-old boy from Mallapuram exhibited AES symptoms and was admitted to a healthcare facility in Perinthalmanna before being transferred to a higher health center in Kozhikode. However, the patient later succumbed to the disease. The samples were sent to NIV, Pune which has confirmed a Nipah virus infection.
The Centre has advised the following immediate public health measures to be taken by the State government:
• Active case search in the family of the confirmed case, the neighborhood, and areas with similar topography.
• Active contact tracing (for any contacts) during past 12 days.
• Strict quarantine of the contacts of the case and isolation of any suspects.
• Collection and transportation of samples for lab testing.
A multi- member joint outbreak response team from the National ‘One Health Mission’ of Union Health Ministry will be deployed to support the State in investigating the case, identifying epidemiological linkages, and providing technical assistance.
Additionally, at the State's request, ICMR had sent monoclonal antibodies for patient management, and a mobile BSL-3 laboratory for testing additional samples from contacts has arrived in Kozhikode. The Monoclonal Antibodies had reached before the patient died but could not be used due to his poor general condition.
It is important to note that outbreaks of Nipah Virus Disease (NiVD) have been reported in Kerala in the past, with the most recent one occurring in 2023 in the Kozhikode district. Fruit bats are the usual reservoir of the virus, and humans can become infected by accidentally consuming bat-contaminated fruits.