প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জুলাই 21দা ভারত মন্দপমদা ৱর্ল্দ হেরিতেজ কম্মিত্তীগী 26শুবা সেসন হৌদোক্কনি
ভারতনা ৱর্ল্দ হেরিতেজ কম্মিত্তীগী মীফম অসি হন্দক্না অহানবা শীনবনি
মীফম অসিদা লৈবাক 150 হেনবগী নেস্নেল অমসুং ইন্তর্নেস্নেল দেলিগেৎ 2000 হেনবনা শরুক য়াগনি
20 JUL 2024 5:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা জুলাই 21, 2024গী নুমিদাংগী পুং 7 তাবা মতমদা নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা ৱর্ল্দ হেরিতেজ কম্মিত্তীগী 46শুবা সেসন হৌদোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা মশাগী ৱারোলশু থমগনি। য়ুনেস্কোগী দি.জি., শ্রীমতি ওদ্রী অজোলেশু হৌদোকপগী থৌরমদা শরুক য়াগনি।
ভারতনা ৱর্ল্দ হেরিতেজ কম্মিত্তীগী মীফম অসি হন্দক্না অহানবা শীনবনি। থৌরম অসি নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা ইং 2024গী জুলাই 21দগী 31 ফাওবা পাংথোক্কনি। ৱর্ল্দ হেরিতেজ কম্মীত্তীনা চহি অমদা অমুক্লক উন্নৈ অমসুং ৱর্ল্দ হেরিতেজকা মরী লৈনবা হীরম কয়া অমদি করম্বা মফম্বু ৱর্ল্দ হেরিতেজ লিস্তকী মনুংদা চলহনগদগে হায়বা ৱারেপশিং লৌই। ৱর্ল্দ হেরিতেজ লিস্ততা করম্বা অনৌবা মফম হাপকদগে হায়বগী ৱাহৌদোক থম্বা, হৌজিক লৈরিবা ৱর্ল্দ হেরিতেজ প্রোপর্তী 124গী স্তেত ওফ কঞ্জর্বেসন রিপোর্ত, মালেমগী তেংবাং অমদি ৱর্ল্দ হেরিতেজ ফন্দ শিজিন্নবখিবগী ৱারোল কয়া মীফম অসিদা নৈনগনি। মীফম অসিদা লৈবাক 150 হেনবগী নেস্নেল অমসুং ইন্তর্নেস্নেল দেলিগেৎ 2000 হেনবনা শরুক য়াগনি।
ৱর্ল্দ হেরিতেজ কম্মিত্তীগী মীফমগা লোয়ননা, ৱর্ল্দ হেরিতেজ য়ং প্রোফেস্নেল ফোরম অমসুং ৱর্ল্দ হেরিতেজ সাইত মেনেজর্স ফোরম অসিশু নাকলদা পাংথোক্কনি।
মখা তারকপা ওইনা, ভারত চৎনবী উৎনবগীদমক্তা মখল কয়াগী একজিবিসন কয়াশু ভারত মন্দপমদা পাংথোক্কনি। দি রিতর্ন ওফ ত্রেজর্স একজিবিসন অসিনা লৈবাক অসিদা অমুক হন্না পুরকখ্রবা অরীবা পোৎলম কয়া উৎকনি। অরীবা পোৎলম 350 হেনবসি লৈবাক অসিদা হৌজিক ফাওবগী মনুংদা পুরকখ্রবনি। মখা চত্থবা ওইনা, এ.আর. অমসুং ভি.আর.গী খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজী কয়া শিজিন্নদুনা ভারতকী ৱর্ল্দ হেরিতেজ সাইত অহুম – রানি কী বাব, গুজরাত; কৈলাশ লাইশঙ, মহারাস্ত্রগী ইল্লোরা শুরুং অমসুং কর্নাতকাগী হালেবিদকী হোইসালা লাইশঙগী ইমর্সিব ওইবা এক্সপেরিএন্স অমশু পীগনি। ভারতকী ইনাক খুল্লবা চৎনবীগী হেরিতেজ, চহি শাংলবা সিভিলাইজেসন, জিওগ্রাফিকেল দাইবর্সিতী, তুরিজম দেস্তিনেসন কয়াগা লোয়ননা ইনিফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী হীরমদা হৌজিক্কী মতমদা চাউখৎলিবা অসিগী মতৌশিং উৎপা ‘ইনক্রেদিবল ইন্দিয়া’ হায়বা একজিবিসন অমশু উৎকনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate 46th Session of World Heritage Committee on 21st July at Bharat Mandapam
India is hosting the World Heritage Committee Meeting for the first time
Meeting will be attended by more than 2000 national and international delegates from more than 150 countries
20 JUL 2024 5:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the 46th Session of the World Heritage Committee on 21st July 2024 at 7 PM at Bharat Mandapam in New Delhi. Prime Minister will also address the gathering on the occasion. DG UNESCO, Ms Audrey Azoulay will also attend the inaugural event.
India is hosting the World Heritage Committee Meeting for the first time. It will take place from 21 to 31 July, 2024, at Bharat Mandapam in New Delhi. The World Heritage Committee meets once a year and is responsible for managing all matters pertaining to World Heritage and deciding on sites to be inscribed on the World Heritage list. During this meeting, proposals for nominating new sites on the World Heritage list, State of Conservation reports of 124 existing World Heritage properties, International Assistance and Utilisation of World Heritage Funds, etc., will be discussed. Meeting will be attended by more than 2000 international and national delegates from more than 150 countries.
Along with the World Heritage Committee Meeting, World Heritage Young Professionals’ Forum and World Heritage Site Managers’ Forum are also being held in the sidelines.
Further, various exhibitions will also be set up at Bharat Mandapam to showcase India’s culture. The Return of Treasures Exhibition will showcase some of the retrieved artefacts brought back to the country. Till date, more than 350 artefacts have been brought back. Further, by using the latest AR & VR technologies, an immersive experience will be offered for 3 world heritage sites of India: Rani ki Vav, Patan, Gujarat; Kailasa Temple, Ellora Caves, Maharashtra; and Hoysala Temple, Halebid, Karnataka. Also, an ‘Incredible India’ exhibition will be set up to highlight India’s rich cultural heritage, age-old civilization, geographical diversity, tourism destinations along with modern developments in the field of Information Technology and infrastructure.