সংযুক্ত লোকসেৱা আয়োগ
কেন্দ্ৰীয় লোকসেৱা আয়োগে (ইউপিএছচি) শ্ৰীমতী পূজা মনোৰমা দিলীপ খেডকাৰৰ বিৰুদ্ধে কাৰ্যব্যৱস্থা আৰম্ভ কৰিছে
19 JUL 2024 2:08PM by PIB Guwahati
১। কেন্দ্ৰীয় লোকসেৱা আয়োগে (ইউপিএছচি) অসামৰিক সেৱা পৰীক্ষা-২০২২ৰ সাময়িকভাৱে পৰামৰ্শ দিয়া প্ৰাৰ্থী শ্ৰী পূজা মনোৰমা দিলীপ খেডকাৰৰ অসৎ আচৰণৰ বিশদ আৰু পুংখানুপুংখ তদন্ত চলাইছে। এই তদন্তত প্ৰকাশ পাইছে যে তেওঁ নিজৰ নাম, নিজৰ পিতৃ-মাতৃৰ নাম, নিজৰ ফটো/চহী, নিজৰ ইমেইল আইডি, মোবাইল নম্বৰ আৰু ঠিকনা সলনি কৰি নিজৰ পৰিচয় সলনি কৰি পৰীক্ষাৰ নিয়মৰ অধীনত নিৰ্ধাৰিত সীমা অতিক্ৰম কৰাৰ চেষ্টা কৰিছিল।
২) সেয়েহে, ইউপিএছচিয়ে আৰক্ষী কৰ্তৃপক্ষৰ ওচৰত প্ৰথম তথ্য প্ৰতিবেদন (এফআইআৰ) দাখিল কৰি অপৰাধমূলক গোচৰকে ধৰি তেওঁৰ বিৰুদ্ধে বিভিন্ন ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিছে। ইউপিএছচিয়ে অসামৰিক সেৱা পৰীক্ষা-২০২২ৰ নিয়ম অনুসৰি, অসামৰিক সেৱা পৰীক্ষা-২০২২ৰ তেওঁৰ প্ৰাৰ্থিত্ব বাতিল কৰা/ভৱিষ্যতৰ পৰীক্ষা/বাছনিৰ পৰা বঞ্চিত কৰিবৰ বাবে কাৰণ দেখুৱাৰ জাননী (এছচিএন) জাৰি কৰে।
৩) স্পষ্টকৈ কোৱা হৈছে যে নিজৰ সাংবিধানিক বাধ্যবাধকতা পালন কৰাৰ ক্ষেত্ৰত, ইউপিএছচিয়ে নিজৰ সাংবিধানিক জনাদেশ কঠোৰভাৱে মানি চলে, আৰু কোনো আপোচ নোহোৱাকৈ সকলো পৰীক্ষাকে ধৰি নিজৰ সকলো প্ৰক্ৰিয়া পৰিচালনা কৰে। ইউপিএছচিয়ে সৰ্বোচ্চ ন্যায়পৰায়ণতা আৰু নিৰপেক্ষতা কঠোৰভাৱে পালন কৰি নিজৰ সকলো পৰীক্ষা প্ৰক্ৰিয়াৰ পৱিত্ৰতা আৰু অখণ্ডতা সুনিশ্চিত কৰিছে।
৪/ ইউপিএছচিয়ে জনসাধাৰণ, বিশেষকৈ প্ৰাৰ্থীৰ পৰা অতি উচ্চ পৰ্যায়ৰ আস্থা আৰু বিশ্বাসযোগ্যতা অৰ্জন কৰিছে। আয়োগে এই কথা সুনিশ্চিত কৰিবলৈ স্পষ্টভাৱে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ যে আস্থা আৰু বিশ্বাসযোগ্যতাৰ এনে উচ্চ স্তৰ যাতে বজাই ৰখা হয় আৰু তাত কোনো আপোচ নহয়।

UPSC
Union Public Service Commission (UPSC) initiates action against Ms. Puja Manorama Dilip Khedkar
19 JUL 2024 2:08PM by PIB Delhi
The Union Public Service Commission (UPSC) has conducted a detailed and thorough investigation in the misdemeanour of Ms. Puja Manorama Dilip Khedkar, a provisionally recommended candidate of the Civil Services Examination-2022. From this investigation it has been revealed that she fraudulently availed attempts beyond the permissible limit under the Examination Rules by faking her identity by way of changing her name, her father’s & mother’s name, her photograph/ signature, her email ID, mobile number and address.
2. The UPSC has, therefore, initiated a series of actions against her, including Criminal Prosecution by filing a First Information Report (FIR) with the Police Authorities and has issued a Show Cause Notice (SCN) for cancellation of her candidature of the Civil Services Examination-2022/ debarment from future examinations/ selections, in accordance with the Rules of the Civil Services Examination-2022.
3. It is categorically stated that in fulfilling its Constitutional obligations, the UPSC stringently adheres to its Constitutional mandate, and conducts all its processes, including all examinations, with the highest possible order of due diligence without any compromise. The UPSC has ensured the sanctity and integrity of all its examination processes with the utmost fairness and strict observance of Rules.
4. The UPSC has deservedly earned the trust and credibility of a very high order from the public, especially the candidates. The Commission is unequivocally committed to ensure that such high order of trust and credibility remains intact and uncompromised.