লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
ওইল প্লাম অমসুং অতোপ্পা হিরমশিংদা ভারত অমসুং মালেসিয়া মতেং পীনবা হেনগৎহল্লগনি
ঙসি এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়ার অমসুং রুরেল দিবলপমেন্তগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী সিবরাজ সিংহ চৌহান অমসুং মালেসিয়াগী প্লান্তেসন্স অমসুং কম্মোদিতিসগী মিনিস্তর শ্রী দাতুক সেরি জোহারি অবদুল ঘনিগী মরক্তা মীফম পাংথোকখ্রে
18 JUL 2024 5:13PM by PIB Imphal
লৈবাক অনিগী মরক্তা ওইল প্লাম অমসুং অতোপ্পা হিরমশিংদা মতেং পীনবা হেনগৎহন্নবাভারত অমসুং মালেসিয়ানা ৱারেপ লৌরে। ঙসি এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়ার অমসুং রুরেল দিবলপমেন্তগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী সিবরাজ সিংহ চৌহান অমসুং মালেসিয়াগী প্লান্তেসন্স অমসুং কম্মোদিতিসগী মিনিস্তর শ্রী দাতুক সেরি জোহারি অবদুল ঘনিগী মরক্তা পাংথোকখিবা মীফম অমদা ৱারেপ অসি লৌখিবনি। মালেসিয়াগী মিনিস্তর অসি জুলাই ১৬-১৯,২০২৪ ফাওবা ভারত্তা খোঙচত্তা লৈরি অমসুং ভারত অমসুং মালেসিয়াগী মরক্তা লৌউ-শিংউগী লমদা লৈবাক অনি মতেং পাংনবা মখা তানা হেনগৎহন্নবা ঙসি নিউ দিল্লিগী কৃষি ভাবন্দা শ্রী সিবরাজ চৌহান উনখি।
WhatsApp Image 2024-07-18 at 4.45.03 PM.jpeg WhatsApp Image 2024-07-18 at 4.43.16 PM(1).jpeg
নেসনেল প্লাম ওইল মিসন্দা মতেং পাংনবা লৈবাক অনিনা অপাম্বা ফোঙদোকখি, লৌউ-শিংউ অমসুং মসিগা মরী লৈবা পোৎথোকশিং য়োনফমগী মতাং, লৌউ-শিংউগী ইন্সতিতুৎকী থাক্তা মতেং পাংনবা অমসুং প্লান্তেসন সেক্তরদা দিজিতেল তেক্নোলোজি শীজিন্নবগী মতাংদা খন্নখি।
ভারতকী মহৈ য়ানবা খোঙচৎ অমগীদমক য়ুনিয়ন এগ্রিকলচর মিনিস্তরনা মিনিস্তর জোহারি অবদুল ঘনি থাগৎপগা লোয়ননা লৌউ-শিংউ অমসুং অতোপ্পা হিরমশিংদা মখা তানা মতেং পাংন্নবগী থাজবা থমদুনা মীফম অদু লোইশিনখি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
India and Malaysia to increase cooperation in the field of Oil palm and other sectors
Meeting held between the Union Minister for Agriculture & Farmers Welfare and Rural Development, Shri Shivraj Singh Chouhan and the Minister for Plantations and Commodities of Malaysia, Shri Datuk Seri Johari Abdul Ghani today
18 JUL 2024 5:13PM by PIB Delhi
India and Malaysia have decided to increase cooperation between the two countries in the field of Oil palm and other sectors. This was discussed during the meeting of the Union Minister for Agriculture & Farmers Welfare and Rural Development, Shri Shivraj Singh Chouhan and the Minister of Plantations and Commodities of Malaysia, Shri Datuk Seri Johari Abdul Ghani. The Malaysian Minister is on a visit to India from 16-19 July 2024 and met Shri Shivraj Singh Chouhan today at Krishi Bhawan, New Delhi to discuss opportunities to deepen the bilateral agriculture cooperation between India and Malaysia.
WhatsApp Image 2024-07-18 at 4.45.03 PM.jpeg WhatsApp Image 2024-07-18 at 4.43.16 PM(1).jpeg
The sides expressed the desire to collaborate on the National Mission on Edible Oil- Oil Palm, discussed the market access issues related to agriculture and allied products, institutionalization of the cooperation in agriculture, and application of digital technology in the plantation sector.
The meeting concluded with Hon’ble Union Agriculture Minister thanking Minister Johari Abdul Ghanifor a fruitful visit to India and expressing optimism for continued cooperation in Agriculture and other areas.