শেল-থুম মন্ত্রালয়
ঙসি নিউ দিল্লিদা চৎনবী ওইনা হলৱাগী থৌরম পাংথোক্তুনা য়ুনিয়ন বজেত ২০২৪-২৫গী অরোইবা তাঙ্কক্কী শেম-শাবা হৌখ্রে
16 JUL 2024 7:26PM by PIB Imphal
ঙসি নিউ দিল্লিদা ফাইনান্স অমসুং কোওপরেত এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন অমসুং ফাইনান্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী পঙ্কজ চৌধুরি শরুক য়াদুনা হলৱাগী থৌরম পাংথোক্তুনা য়ুনিয়ন বজেত ২০২৪-২৫গী অরোইবা তাঙ্কক্কী শেম-শাবা হৌখ্রে।
বজেতকী শেম-শাবা হৌরকপদা শরুক য়াবা ওফিসিএলশিং ‘লোক-ইন’ হৌদ্রিঙৈদা চহি খুদিংগী চৎনবা ওইনা হলৱাগী থৌরম পাংথোকই। য়ুনিয়ন বজেত ২০২৪-২৫ জুলাই ২৩,২০২৪ দা পুথোক্কদবনি।
অপুনবা য়ুনিয়ন বজেত্তা য়াওরিবা চহিগী শেন-থুমগী ৱারোল(মীয়াম্না বজেত হায়না খঙনবা), দিমান্দ ফোর গ্রান্তস(দি জি), ফাইনান্স বিল অসি সংসদকী মেম্বরশিং অমসুং মীচম মীয়াম্না অচম্বা দিজিতেলগী মওংদা ইরাই লাইনা “য়ুনিয়ন বজেত মোবাইল এপ্প” তা য়েংবা য়াগনি। এপ্প অসি হিন্দী অমসুং ইংলিসতা লৈরি অমসুং এন্দ্রোইদ অমসুং আই.ও.এস প্লেতোফোর্ম অনিমক্তা ফংগনি। এপ্প অসি য়ুনিয়ন বজেত পোর্তেল (www.indiabudget.gov.in) দগী লৌথবা য়াগনি।
জুলাই ২৩,২০২৪দা য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরনা সংসদতা বজেতকী ৱারোল পীবা লোইরবা মতুংদা মোবাইল এপ্পতা বজেতকী চে-চাংশিং ফংগনি।
হলৱা থৌরমদা, য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরগা লোয়ননা ফাইনান্স মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরিশিং অমসুং বজেত শেম-শাবা শরুক য়ারিবা ভারত সরকারগী অতোপ্পা সেনিয়ার ওফিসারশিং শরুক য়াখি।
থৌরম অদুগী শরুক অমা ওইনা, য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরনা বজেত প্রেস য়েংখি অমসুং শেম-শারিবশিং হন্না য়েংখি অমসুং মরী লৈনবা ওফিসিএলশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীখি।

Ministry of Finance
Final stage of preparations for Union Budget 2024-25 commences with customary Halwa Ceremony in New Delhi, today
16 JUL 2024 7:26PM by PIB Delhi
The Halwa ceremony, marking the final stage of the Budget preparation process for Union Budget 2024-25, was held in New Delhi, today, in the presence of Union Minister for Finance and Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman and Union Minister of State for Finance Shri Pankaj Chaudhary.
A customary Halwa ceremony is performed every year before the ‘lock-in’ process of officials involved in the Budget preparation begins. The Union Budget 2024-25 is to be presented on 23rd July, 2024.
All Union Budget documents, including the Annual Financial Statement (commonly known as Budget), Demand for Grants (DG), Finance Bill etc. will also be available on the “Union Budget Mobile App” for hassle-free access of Budget documents by Members of Parliament (MPs) and the general public using the simplest form of digital convenience. The App is bilingual (English & Hindi) and will be available on both Android and iOS platforms. The App can also be downloaded from the Union Budget Web Portal (www.indiabudget.gov.in).
The Budget documents will be available on the Mobile App after the completion of the Budget Speech by the Union Finance Minister in Parliament on 23rd July, 2024.
At the Halwa Ceremony, the Union Finance Minister was also accompanied by Secretaries of Ministry of Finance and other senior officers of Government of India involved in the Budget preparation.
As part of the ceremony, the Union Finance Minister also took a tour of the Budget Press and reviewed the preparations besides extending her best wishes to the officials concerned.