Prime Minister's Office
PM inaugurates Indian Newspaper Society (INS) Towers in Mumbai, Maharashtra
“Role of newspapers is very important in the journey to Viksit Bharat in the next 25 years”
“The citizens of a country who gain confidence in their capabilities start achieving new heights of success. The same is happening in India today”
“INS has not only been a witness to the ups and downs of India’s journey but also lived it and communicated it to the people”
“A country’s global image directly affects its economy. Indian publications should enhance their global presence”
13 JUL 2024 8:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the INS Towers on his visit to the Indian Newspaper Society (INS) Secretariat at G-Block, Bandra Kurla Complex, Mumbai today. The new building will fulfill the evolving needs of Members of INS for a modern and efficient office space in Mumbai and would serve as the nerve center for the newspaper industry in Mumbai.
Addressing the gathering, the Prime Minister congratulated all members of the Indian Newspaper Society on the inauguration of the new tower and expressed hope that the ease of working in the new space will further strengthen India’s democracy. Underlining that the Indian Newspaper Society was formed before independence, the Prime Minister said that the organization has not only been a witness to the ups and downs of India’s journey but also lived it and communicated it to the people. Therefore, the Prime Minister said, the impact of the Indian Newspaper Society’s work as an organization would be apparent in the nation.
The Prime Minister said that the media is not a mute spectator of the conditions of the nations but plays a major role in changing them. He underlined the role of newspapers and magazines in the next 25-year journey to Viksit Bharat. He highlighted the Media’s role in creating awareness about rights and potential of the citizenry. He cited the success of digital transactions in India as an example of how confident citizens achieve great success. He said that major nations are interested in India’s digital public infrastructure. He acknowledged the partnership of the media in these successes.
The Prime Minister mentioned the natural role of the media in creating discourse by discussing serious issues. He also emphasized the impact of government policies on the functioning of the media. He took up the example of financial inclusion and opening of bank accounts through the movement of Jan Dhan Yojna and the integration of about 50 crore people with the banking system. This project was the biggest help in Digital India and initiatives to curb corruption, he said. Similarly, the Prime Minister said, initiatives like Swachh Bharat or Startup India were not impacted by vote bank politics. He lauded the media for making these movements a part of national discourse.
Noting that the decisions made by the Indian Newspaper Society give direction to the country’s media, the Prime Minister pointed out that any event kicked off by the government may not necessarily be a government event and any idea emphasized may not only belong to the government. He gave examples of campaigns like Azadi Ka Amrit Mahotsav and Har Ghar Tiranga that were initiated by the government but were taken forward by the entire nation. Similarly, the Prime Minister highlighted the government’s emphasis on environmental protection which is a humanitarian issue rather than a political one and mentioned the recently launched ‘Ek Ped Maa Ke Naam’ campaign which is being discussed around the world. World leaders also showed a keen interest in the program during the G7 Summit attended by the Prime Minister. He urged all media houses to join the trend for a better future for the younger generations. “I urge media houses to take forward such initiatives as an effort towards the nation”, he added. Noting the 75th-year celebrations of the Constitution of India, the Prime Minister underlined the important role of media in heightening the sense of duty and awareness of the citizens towards the Constitution
The Prime Minister said that tourism too needs collective branding and marketing by everyone. He suggested that newspapers can choose a month to promote tourism of a particular state. This will increase mutual interest among the states.
The Prime Minister requested the newspapers to enhance their global presence. Reiterating India’s march to become the third largest economy in the near future, the Prime Minister said that it is the responsibility of the media to take India’s success to every corner of the globe. “A country’s global image directly affects its economy”, the Prime Minister said. He also mentioned the growing importance of the Indian diaspora with the rise in the stature of India and its growing ability to contribute to global progress. He wished for the expansion of Indian publication in all UN languages. Websites, microsites or social media accounts of these publications can be in those languages, he suggested adding the ease provided by AI in such endeavours.
Concluding the address, the Prime Minister urged the media houses to make use of the digital edition of the publication as there are no space constraints when compared to printed editions and consider the suggestions given today. “I am sure that all of you will consider these suggestions, do new experiments and strengthen India’s democracy. The more strongly you work, the more the country will progress”, he concluded.
Governor of Maharashtra, Shri Ramesh Bais, Chief Minister of Maharashtra, Shri Eknath Shine, Deputy Chief Ministers of Maharashtra, Shri Devendra Fadnavis and Shri Ajit Pawar, and President of Indian Newspaper Society, Shri Rakesh Sharma were present on the occasion.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মহারাস্ত্রাগী মুম্বাইদা ইন্দিয়ান ন্যুজপেপর সোসাইতি(আই এন এস) তৱারশিং শঙ্গাখ্রে
“মথং চহি ২৫ দা বিকসিত ভারতকী খোঙচত্তা পাউ-চেশিংগী থৌদাং য়াম্না মরুওই”
“মখোয়গী তৌবা ঙম্বশিংদা থাজবা থম্লবা লৈবাক অমগী নাগরিকশিং অনৌবা মাইপাকপগী অনৌবা থাকশিং য়ৌবা হৌরবনি। মসি ঙসিগী ভারত্তা থোক্লে”
“আই.এন.এসনা ভারতকী খোৎচৎকী অকা-অকুম থেংনবা খক নত্তনা মসিগা লোয়ননা হিংমিন্নরি অমসুং মসি মীয়ামদা পাউদম্লি”
“লৈবাক অমগী মালেমদা তারিবা মমি অদুনা হকথেংননা লৈবাক অমগী শেন্মিৎলোন্দা শোকহল্লি। ভারতকী পাউ-চেশিং মালেমগী মফমশিংদা য়ৌবা হেনগৎহনগদবনি”
13 JUL 2024 8:08PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মুম্বাইগী বন্দ্রা কুরলা কমপ্লেক্স, জি-ব্লোক্তা ইন্দিয়ান ন্যুজপেপর সোসাইতি(আই এন এস) সেক্রেতরিয়েত্তা ইন্দিয়ান ন্যুজপেপর সোসাইতি তৱারশিং শঙ্গাখ্রে। অনৌবা বিল্দিং অসিনা আই.এন.এসকী মেম্বরশিংদা মুম্বাইদা অনৌবা অমসুং নুংঙাইবা ওফিস ফংহল্লগনি অমসুং মুম্বাইদা পাউ-চে উদ্যোগকী মরুওইবা মফম অমা ওইনা থবক তৌরগনি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, অনৌবা বিল্দিং শঙ্গাবদা ইন্দিয়ান ন্যুজপেপর সোসাইতিগী মেম্বরশিং প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং অনৌবা মফম অসিদা নুংঙাইনা থবক তৌনবা মফম অমা ফংবা অসিনা ভারতকী গনতন্ত্র মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি হায়বগী থাজবা ফোঙদোকখি। নিংতম্বা ফংদ্রিঙৈ মমাংদা শেমখিবা ইন্দিয়ান ন্যুজপেপর সোসাইতিগী মরুওইবা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি আই.এন.এসনা ভারতকী খোৎচৎকী অকা-অকুম থেংনবা খক নত্তনা মসিগা লোয়ননা হিংমিন্নরি অমসুং মসি মীয়ামদা পাউদম্লি। মরম অদুনা লুপ অমা ওইনা ইন্দিয়ান ন্যুজপেপর সোসাইতিগী থবক লৈবাক অসিদা উবা ফংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অমগী ফিবমশিংদা মেদিয়া অসি তুমিন্না য়েংদুনা লৈবা ভাবক অমা নত্তে, মসিনা লৈবাক্কী অহোংবশিং পুরকপদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। মথং চহি ২৫ দা বিকসিত ভারতকী খোঙচত্তা পাউ-চেশিংগী থৌদাং য়াম্না মরুওই। মীয়ামগী হকশিং অমসুং তৌবা ঙম্বশিংগী মরমদা খঙহনবদা মেদিয়ানা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। ভারত্তা দিজিতেল ত্রান্সসেক্সনশিং মাইপাকপা অসি কমদৌনা মীয়াম্না অচৌবা মাইপাকপা পুরকপা ঙম্বগে হায়বগী খুদম অমনি। অচৌবা লৈবাকশিংনা ভারতকী দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচরদা থৱায় য়াওরে। হায়রিবা থবকশিং অসি মাইপাকপদা মেদিয়াগা লোয়ননা চৎমিন্নরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মরুওইবা ৱাফমশিং খন্ন-নৈনবদা মেদিয়ানা লৌফম থোকপা থৌদাং লৌরি। মেদিয়ানা মথৌ পাংথোকপদা সরকারগী থৌশিলশিংদা ইথিল পীরি। মীওই খুদিংমক শেন-থুমগী থবকশিংনা কোনশিনবা অমসুং জন ধন য়োজনাগী খুৎথাংদা বেঙ্ক একাউন্তশিং হাংদোকপা অমসুং চাউরাক্না মীওই করোর ৫০ রোম বেঙ্কগী থবকশিংগা শম্নহনবা অসি খুদম অমনি। হায়রিবা প্রোজেক অসিনা দিজিতেল ইন্দিয়াদা চাউনা মতেং পাংলে অমসুং শেঞ্জা-থুমজা লাকশিনবা থবকশিংদা মতেং পাংলে। শ্বাছ ভারত নত্ত্রগা স্তার্দঅপ ইন্দিয়া অসি ভোৎ ফংনবা রাজনিতিনা ইথিল পীবা নত্তে। হায়রিবা খোঙজংশিং অসি লৈবাক্কী থবক অমা ওইহনবগীদমক মহাক্না মেদিয়া থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ইন্দিয়ান ন্যুজপেপর সোসাইতিনা লৌখিবা ৱারেপশিংনা লৈবাক অসিগী মেদিয়াগী মাইকৈ তাক্লি। সরকারনা হৌদোকপা থৌরম অমা হেক্তা দরকার লৈতনা সরকারগী থৌরম অমা ওইরোই অমসুং অনৌবা ৱাখল্লোন অমা সরকারগী হেক্তা ওইরোই। অজাদি কা অমৃত মহোৎসব অমসুং হর ঘর তিরঙ্গ অসি সরকারনা হৌদোকপা থবক্নি অদুবু মসি লৈবাক শীনবা থুংনা পাংথোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম ঙাক-শেন্নবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসি রাজনিতিগী ৱাফম অমা ওইবগী মহুত্তা মীওইবগী য়াইফনবা থবক অমনি অমসুং হন্দক হৌদোকখিবা ‘ইমাগী মিংদা উ পাম্বী অমা’ খোঙজং অসি মালেম শীনবা থুংনা খন্নরে। প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াখিবা জি-৭ মীফমদা থৌরম অসি মালেমগী লুচিংবশিংনা পাম্নরে। তুংগী মীরোলশিংগীদমক অফবা তুংলমচৎ অমা থম্লম্নবা মেদিয়া হাওসশিং পুন্না থবক তৌমিন্নগদবনি। অসিগুম্বা থবকশিং লৈবাক্কী থবক অমা ওইনা চাউখৎহন্নবা ঐনা মেদিয়া হাওসশিংদা হায়জরি।
ভারত সংবিধান চহি ৭৫ মপুংফারকপগী থৌরম পাংথোকপগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মীয়াম মশাগী থৌদাং খঙহনবা অমসুং সংবিধানগী মরমদা ৱাখল তাহনবদা মেদিয়ানা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তুরিজম অসি অপুনবা ওইনা মশক তাকপা অমসুং মীওই খুদিংমক্না য়োনবা দরকার ওইরে। অকক্নবা রাজ্য অমগী তুরিজম য়োকখৎনবা পাউ-চেশিংনা থা অমা খনবা য়াই। মসিনা রাজ্যশিংগী মরক্তা অমনা অমবু পাম্নবা হেনগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী পাউ-চেশিং মালেমগী মফমশিংদা য়ৌবা হেনগৎহনগদবনি। মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা অহুমশুবা ইকোনোমি ওইনা ভারতনা মাঙলোমদা চঙশিল্লি। মালেমগী মফম খুদিংমক্তা ভারতকী মাইপাকপা য়ৌহনবদা মেদিয়ানা থৌদাং লৌরি। লৈবাক অমগী মালেমদা তারিবা মমি অদুনা হকথেংননা লৈবাক অমগী শেন্মিৎলোন্দা শোকহল্লি।
মহাক্না হায়খি ভারতকী ফিবম ফগৎলকপগা লোয়ননা মালেমগী চাউখৎলকপদা লৈবাক অসিনা মতেং পাংবা হেনগৎলকপগা লোয়ননা মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ভারতমচাশিংগী মরুওইবা হেনগৎলক্লে। য়ু.এনগী লোল খুদিংমক্তা ভারতকী পাউ-চেশিং ফোঙবা হেনগৎহনগদবনি। পাউ-চেশিংগী ৱেবসাইতশিং, মাইক্রোসাইতশিং নত্ত্রগা সোসিএল মেদিয়া একাউন্তশিং হায়রিবা লোলশিং অদুদা ফোঙগদবনি। অসিগুম্বা থবকশিংদা এ.আইনা লাইনা থবক পাংথোকপা ঙমগনি।
লোইশিল্লকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি প্রিন্ত ইদিসনশিংগা চাংদম্নবদা লম য়াম্না কন্দবা মরমনা মেদিয়া হাওসশিংনা পাউ-চেশিংগী দিজিতেল ইদিসনশিং পুথোক্কদবনি অমসুং ঙসি পীরিবা পাউতাক অসি খন্নগনি হায়না থাজৈ। অদোম্না হায়রিবা পাউতাকশিং অসি খন্নগনি হায়না ঐনা থাজৈ অমসুং অনৌবা চাংয়েংশিং পাংথোকউ অমসুং ভারতকী গনতন্ত্র মপাঙ্গল কনখৎহল্লু। অদোম্না থবক কন্না শুরিবমখৈ, লৈবাক অসি হেন্না চাউখৎকনি।
থৌরম অদুদা মহারাস্ত্রাগী রাজ্যপাল শ্রী রমেস বাইস, মহারাস্ত্রাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী একনাথ সিন্দে, মহারাস্ত্রাগী দিপুতি চীফ মিনিস্তরশিং শ্রী দিবেন্দ্র ফদনাবিস অমসুং শ্রী অজিত পৱার অমসুং ইন্দিয়ান ন্যুজপেপর সোসাইতিগী প্রসিদেন্ত শ্রী রাকেস শর্মা শরুক য়াখি।