Prime Minister's Office
PM inaugurates Indian Newspaper Society (INS) Towers in Mumbai, Maharashtra
“Role of newspapers is very important in the journey to Viksit Bharat in the next 25 years”
“The citizens of a country who gain confidence in their capabilities start achieving new heights of success. The same is happening in India today”
“INS has not only been a witness to the ups and downs of India’s journey but also lived it and communicated it to the people”
“A country’s global image directly affects its economy. Indian publications should enhance their global presence”
13 JUL 2024 8:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the INS Towers on his visit to the Indian Newspaper Society (INS) Secretariat at G-Block, Bandra Kurla Complex, Mumbai today. The new building will fulfill the evolving needs of Members of INS for a modern and efficient office space in Mumbai and would serve as the nerve center for the newspaper industry in Mumbai.
Addressing the gathering, the Prime Minister congratulated all members of the Indian Newspaper Society on the inauguration of the new tower and expressed hope that the ease of working in the new space will further strengthen India’s democracy. Underlining that the Indian Newspaper Society was formed before independence, the Prime Minister said that the organization has not only been a witness to the ups and downs of India’s journey but also lived it and communicated it to the people. Therefore, the Prime Minister said, the impact of the Indian Newspaper Society’s work as an organization would be apparent in the nation.
The Prime Minister said that the media is not a mute spectator of the conditions of the nations but plays a major role in changing them. He underlined the role of newspapers and magazines in the next 25-year journey to Viksit Bharat. He highlighted the Media’s role in creating awareness about rights and potential of the citizenry. He cited the success of digital transactions in India as an example of how confident citizens achieve great success. He said that major nations are interested in India’s digital public infrastructure. He acknowledged the partnership of the media in these successes.
The Prime Minister mentioned the natural role of the media in creating discourse by discussing serious issues. He also emphasized the impact of government policies on the functioning of the media. He took up the example of financial inclusion and opening of bank accounts through the movement of Jan Dhan Yojna and the integration of about 50 crore people with the banking system. This project was the biggest help in Digital India and initiatives to curb corruption, he said. Similarly, the Prime Minister said, initiatives like Swachh Bharat or Startup India were not impacted by vote bank politics. He lauded the media for making these movements a part of national discourse.
Noting that the decisions made by the Indian Newspaper Society give direction to the country’s media, the Prime Minister pointed out that any event kicked off by the government may not necessarily be a government event and any idea emphasized may not only belong to the government. He gave examples of campaigns like Azadi Ka Amrit Mahotsav and Har Ghar Tiranga that were initiated by the government but were taken forward by the entire nation. Similarly, the Prime Minister highlighted the government’s emphasis on environmental protection which is a humanitarian issue rather than a political one and mentioned the recently launched ‘Ek Ped Maa Ke Naam’ campaign which is being discussed around the world. World leaders also showed a keen interest in the program during the G7 Summit attended by the Prime Minister. He urged all media houses to join the trend for a better future for the younger generations. “I urge media houses to take forward such initiatives as an effort towards the nation”, he added. Noting the 75th-year celebrations of the Constitution of India, the Prime Minister underlined the important role of media in heightening the sense of duty and awareness of the citizens towards the Constitution
The Prime Minister said that tourism too needs collective branding and marketing by everyone. He suggested that newspapers can choose a month to promote tourism of a particular state. This will increase mutual interest among the states.
The Prime Minister requested the newspapers to enhance their global presence. Reiterating India’s march to become the third largest economy in the near future, the Prime Minister said that it is the responsibility of the media to take India’s success to every corner of the globe. “A country’s global image directly affects its economy”, the Prime Minister said. He also mentioned the growing importance of the Indian diaspora with the rise in the stature of India and its growing ability to contribute to global progress. He wished for the expansion of Indian publication in all UN languages. Websites, microsites or social media accounts of these publications can be in those languages, he suggested adding the ease provided by AI in such endeavours.
Concluding the address, the Prime Minister urged the media houses to make use of the digital edition of the publication as there are no space constraints when compared to printed editions and consider the suggestions given today. “I am sure that all of you will consider these suggestions, do new experiments and strengthen India’s democracy. The more strongly you work, the more the country will progress”, he concluded.
Governor of Maharashtra, Shri Ramesh Bais, Chief Minister of Maharashtra, Shri Eknath Shine, Deputy Chief Ministers of Maharashtra, Shri Devendra Fadnavis and Shri Ajit Pawar, and President of Indian Newspaper Society, Shri Rakesh Sharma were present on the occasion.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରର ମୁମ୍ବାଇରେ ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ନ୍ୟୁଜ୍ ପେପର ସୋସାଇଟି (ଆଇଏନ୍ଏସ୍) ଟାୱାର ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଆଗାମୀ ୨୫ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ବିକଶିତ ଭାରତ ଯାତ୍ରାରେ ଖବରକାଗଜର ଭୂମିକା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ
ଯେଉଁ ଦେଶର ନାଗରିକମାନେ ନିଜ ସାମର୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ବିଶ୍ୱାସ ରଖନ୍ତି, ସେମାନେ ସଫଳତାର ନୂଆ ଶିଖର ହାସଲ କରିବା ଆରମ୍ଭ କରିଦିଅନ୍ତି। ଆଜି ଭାରତରେ ମଧ୍ୟ ଏହା ଘଟୁଛି।
ଆଇଏନ୍ଏସ୍ କେବଳ ଭାରତର ଯାତ୍ରାର ଉତ୍ଥାନ-ପତନର ସାକ୍ଷୀ ହୋଇନାହିଁ ବରଂ ଏହାକୁ ଲୋକଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚାଇଛି
ଏକ ଦେଶର ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଭାବମୂର୍ତ୍ତି ଏହାର ଅର୍ଥନୀତିକୁ ସିଧାସଳଖ ପ୍ରଭାବିତ କରିଥାଏ। ଭାରତୀୟ ପ୍ରକାଶନଗୁଡ଼ିକ ସେମାନଙ୍କର ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଉପସ୍ଥିତି ବୃଦ୍ଧି କରିବା ଉଚିତ।
13 JUL 2024 8:08PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ମୁମ୍ବାଇର ବାନ୍ଦ୍ରା କୁର୍ଲା କମ୍ପ୍ଲେକ୍ସର ଜି-ବ୍ଲକରେ ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ନ୍ୟୁଜ୍ ପେପର ସୋସାଇଟି (ଆଇଏନଏସ) ସେକ୍ରେଟାରିଏଟ୍ ପରିଦର୍ଶନ କରିବା ଅବସରରେ ଆଇଏନଏସ ଟାୱାରକୁ ଉଦଘାଟନ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ନୂତନ କୋଠା ମୁମ୍ବାଇରେ ଏକ ଆଧୁନିକ ଏବଂ ଦକ୍ଷ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ସ୍ଥାନ ପାଇଁ ଆଇଏନଏସର ସଦସ୍ୟମାନଙ୍କର ବିକଶିତ ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ପୂରଣ କରିବ ଏବଂ ମୁମ୍ବାଇର ଖବରକାଗଜ ଶିଳ୍ପ ପାଇଁ ପ୍ରମୁଖ କେନ୍ଦ୍ର ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ।
ଏହି ନୂତନ ଟାୱାର ଉଦ୍ଘାଟନ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ନ୍ୟୁଜ୍ ପେପର ସୋସାଇଟିର ସମସ୍ତ ସଦସ୍ୟଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇବା ସହ ନୂତନ କ୍ଷେତ୍ରରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାର ସହଜତା ଭାରତର ଗଣତନ୍ତ୍ରକୁ ଆହୁରି ସୁଦୃଢ଼ କରିବ ବୋଲି ଆଶା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ । ସ୍ୱାଧୀନତା ପୂର୍ବରୁ ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ନ୍ୟୁଜ୍ ପେପର ସୋସାଇଟି ଗଠିତ ହୋଇଥିଲା ବୋଲି ଉଲ୍ଲେଖ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସଂଗଠନ କେବଳ ଭାରତର ଯାତ୍ରାର ଉତ୍ଥାନ-ପତନର ସାକ୍ଷୀ ନୁହେଁ ବରଂ ଏହାକୁ ଲୋକଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚାଇଛି । ତେଣୁ ଏକ ସଂଗଠନ ଭାବରେ ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ନ୍ୟୁଜ୍ ପେପର ସୋସାଇଟିର କାର୍ଯ୍ୟର ପ୍ରଭାବ ଦେଶରେ ସ୍ପଷ୍ଟ ହେବ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଗଣମାଧ୍ୟମ ଦେଶର ସ୍ଥିତିର ମୁକ ଦର୍ଶକ ନୁହଁନ୍ତି ବରଂ ସେମାନଙ୍କୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବାରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥାଏ । ଆଗାମୀ ୨୫ ବର୍ଷର ବିକଶିତ ଭାରତ ଯାତ୍ରାରେ ସେ ଖବରକାଗଜ ଓ ପତ୍ରିକାର ଭୂମିକା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ। ନାଗରିକଙ୍କ ଅଧିକାର ଏବଂ ସମ୍ଭାବନା ବିଷୟରେ ସଚେତନତା ସୃଷ୍ଟି କରିବାରେ ଗଣମାଧ୍ୟମର ଭୂମିକା ଉପରେ ସେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ । ଭାରତରେ ଡିଜିଟାଲ କାରବାରର ସଫଳତାକୁ ସେ ଏକ ଉଦାହରଣ ଭାବେ ଦର୍ଶାଇଥିଲେ ଯେ ନାଗରିକମାନେ କେତେ ବଡ଼ ସଫଳତା ହାସଲ କରନ୍ତି । ଭାରତର ଡିଜିଟାଲ ସାର୍ବଜନୀନ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରତି ପ୍ରମୁଖ ରାଷ୍ଟ୍ରମାନେ ଆଗ୍ରହୀ ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି। ଏହି ସଫଳତାରେ ଗଣମାଧ୍ୟମର ସହଭାଗିତାକୁ ସେ ସ୍ୱୀକାର କରିଛନ୍ତି।
ଗମ୍ଭୀର ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ଆଲୋଚନା ସୃଷ୍ଟି କରିବାରେ ଗଣମାଧ୍ୟମର ଭୂମିକା ବିଷୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ । ଗଣମାଧ୍ୟମର କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ଉପରେ ସରକାରୀ ନୀତିର ପ୍ରଭାବ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ। ଜନଧନ ଯୋଜନାର ଗତିବିଧି ଏବଂ ପାଖାପାଖି ୫୦ କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ ବ୍ୟାଙ୍କିଙ୍ଗ୍ ବ୍ୟବସ୍ଥା ରେ ଯୋଡ଼ିବା ମାଧ୍ୟମରେ ଆର୍ଥିକ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତୀକରଣ ଏବଂ ବ୍ୟାଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ ଖୋଲିବାର ଉଦାହରଣ ସେ ଉଠାଇଥିଲେ। ଡିଜିଟାଲ ଇଣ୍ଡିଆ ଏବଂ ଦୁର୍ନୀତି ରୋକିବା ଦିଗରେ ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ସବୁଠାରୁ ବଡ଼ ସହାୟକ ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି। ସେହିପରି ସ୍ୱଚ୍ଛ ଭାରତ ବା ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ଭଳି ପଦକ୍ଷେପ ଭୋଟ୍ ବ୍ୟାଙ୍କ ରାଜନୀତି ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଭାବିତ ହୋଇନାହିଁ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ। ଏହି ଆନ୍ଦୋଳନଗୁଡ଼ିକୁ ଜାତୀୟ ଆଲୋଚନାର ଏକ ଅଂଶ କରିଥିବାରୁ ସେ ଗଣମାଧ୍ୟମକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।
ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ନ୍ୟୁଜ୍ ପେପର ସୋସାଇଟି ଦ୍ୱାରା ନିଆଯାଇଥିବା ନିଷ୍ପତ୍ତି ଦେଶର ଗଣମାଧ୍ୟମକୁ ଦିଗଦର୍ଶନ ଦେଇଥାଏ ବୋଲି ଉଲ୍ଲେଖ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦର୍ଶାଇଥିଲେ ଯେ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିବା କୌଣସି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଏକ ସରକାରୀ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ହୋଇନପାରେ ଏବଂ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରାଯାଇଥିବା କୌଣସି ଧାରଣା କେବଳ ସରକାରଙ୍କ ର ହୋଇନପାରେ । ଆଜାଦୀ କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ ଏବଂ ହର ଘର ତିରଙ୍ଗା ଭଳି ଅଭିଯାନର ଉଦାହରଣ ଦେଇଥିଲେ ଯାହା ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା କିନ୍ତୁ ସମଗ୍ର ଦେଶ ଏହାକୁ ଆଗେଇ ନେଇଥିଲା । ସେହିଭଳି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଜନୈତିକ ପ୍ରସଙ୍ଗ ପରିବର୍ତ୍ତେ ଏକ ମାନବୀୟ ପ୍ରସଙ୍ଗ ପରିବେଶ ସୁରକ୍ଷା ଉପରେ ସରକାରଙ୍କ ଗୁରୁତ୍ୱ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିବା ସହ ନିକଟରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା 'ଏକ ପେଡ୍ ମା କେ ନାମ' ଅଭିଯାନ ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯାହା ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ଚର୍ଚ୍ଚାରେ ରହିଛି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ ଜି-୭ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ବିଶ୍ୱ ନେତାମାନେ ମଧ୍ୟ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପ୍ରତି ଗଭୀର ଆଗ୍ରହ ଦେଖାଇଥିଲେ । ଯୁବପିଢ଼ିର ଉନ୍ନତ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ଏହି ଧାରାରେ ସାମିଲ ହେବାକୁ ସେ ସମସ୍ତ ଗଣମାଧ୍ୟମ ସଂସ୍ଥାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି। ଦେଶ ପାଇଁ ଏଭଳି ପଦକ୍ଷେପକୁ ଆଗକୁ ନେବାକୁ ମୁଁ ଗଣମାଧ୍ୟମ ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକୁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି। ସମ୍ବିଧାନର ୭୫ତମ ବାର୍ଷିକ ଉତ୍ସବକୁ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସମ୍ବିଧାନ ପ୍ରତି ନାଗରିକମାନଙ୍କ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ଭାବନା ଏବଂ ସଚେତନତା ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ଗଣମାଧ୍ୟମର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ପର୍ଯ୍ୟଟନକୁ ମଧ୍ୟ ସମସ୍ତଙ୍କର ସାମୂହିକ ବ୍ରାଣ୍ଡିଂ ଏବଂ ମାର୍କେଟିଂ ର ଆବଶ୍ୟକତା ରହିଛି । ଏକ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ରାଜ୍ୟର ପର୍ଯ୍ୟଟନକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଖବରକାଗଜ ଏକ ମାସ ଚୟନ କରିପାରିବ ବୋଲି ସେ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥିଲେ। ଏହାଦ୍ୱାରା ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ପାରସ୍ପରିକ ଆଗ୍ରହ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଖବରକାଗଜଗୁଡ଼ିକୁ ସେମାନଙ୍କର ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଉପସ୍ଥିତି ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ । ନିକଟ ଭବିଷ୍ୟତରେ ତୃତୀୟ ବୃହତ୍ତମ ଅର୍ଥନୀତିରେ ପରିଣତ ହେବା ପାଇଁ ଭାରତର ଯାତ୍ରାକୁ ଦୋହରାଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତର ସଫଳତାକୁ ବିଶ୍ୱର କୋଣ ଅନୁକୋଣରେ ପହଞ୍ଚାଇବା ଗଣମାଧ୍ୟମର ଦାୟିତ୍ୱ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ, ଏକ ଦେଶର ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଭାବମୂର୍ତ୍ତି ଏହାର ଅର୍ଥନୀତିକୁ ସିଧାସଳଖ ପ୍ରଭାବିତ କରିଥାଏ । ସେ ଭାରତର ମାନ ବୃଦ୍ଧି ସହିତ ପ୍ରବାସୀ ଭାରତୀୟଙ୍କ ବଢୁଥିବା ଗୁରୁତ୍ୱ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ପ୍ରଗତିରେ ଯୋଗଦାନ କରିବାର ଏହାର ବଢୁଥିବା ସାମର୍ଥ୍ୟ ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ । ଜାତିସଂଘର ସମସ୍ତ ଭାଷାରେ ଭାରତୀୟ ପ୍ରକାଶନର ପ୍ରସାର ପାଇଁ ସେ କାମନା କରିଥିଲେ । ଏହି ସବୁ ପ୍ରକାଶନର ୱେବସାଇଟ୍, ମାଇକ୍ରୋସାଇଟ୍ କିମ୍ବା ସୋସିଆଲ ମିଡିଆ ଆକାଉଣ୍ଟ ସେହି ଭାଷାରେ ହୋଇପାରିବ ବୋଲି ସେ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛନ୍ତି।
ଅଭିଭାଷଣ ଶେଷ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୁଦ୍ରିତ ସଂସ୍କରଣ ତୁଳନାରେ କୌଣସି ସ୍ଥାନ ଅଭାବ ନଥିବାରୁ ପ୍ରକାଶନର ଡିଜିଟାଲ ସଂସ୍କରଣକୁ ବ୍ୟବହାର କରିବାକୁ ଗଣମାଧ୍ୟମ ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଆଜି ଦିଆଯାଇଥିବା ପରାମର୍ଶଗୁଡ଼ିକୁ ବିଚାର କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ । ମୁଁ ନିଶ୍ଚିତ ଯେ ଆପଣମାନେ ସମସ୍ତେ ଏହି ପରାମର୍ଶ ଗୁଡ଼ିକ ଉପରେ ବିଚାର କରିବେ, ନୂତନ ପରୀକ୍ଷଣ କରିବେ ଏବଂ ଭାରତର ଗଣତନ୍ତ୍ରକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବେ। ଆପଣ ଯେତେ ଦୃଢ଼ତାର ସହ କାମ କରିବେ, ଦେଶ ସେତେ ଅଧିକ ପ୍ରଗତି କରିବ।
ଏହି ଅବସରରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ରମେଶ ବୈସ, ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଏକନାଥ ସିନ୍ଦେ, ମହାରାଷ୍ଟ୍ରର ଉପମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଦେବେନ୍ଦ୍ର ଫଡନାଭିସ୍ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ଅଜିତ ପାୱାର ଏବଂ ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ନ୍ୟୁଜ୍ ପେପର ସୋସାଇଟିର ସଭାପତି ଶ୍ରୀ ରାକେଶ ଶର୍ମା ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।