প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
অষ্ট্ৰিয়া-ভাৰত মুখ্য কাৰ্যবাহীসকলৰ বৈঠকত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণ
10 JUL 2024 7:01PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ চেঞ্চেলৰ কাৰ্ল নেহামাৰে আজি আন্তঃগাঁথনি, অটোম’বাইল, শক্তি, অভিযান্ত্ৰিক আৰু ষ্টাৰ্ট-আপকে ধৰি বিভিন্ন খণ্ডৰ আগশাৰীৰ অষ্ট্ৰিয়া আৰু ভাৰতীয় মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াৰ এটা দলক যুটীয়াভাৱে সম্বোধন কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ মাজত দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰাৰ লগতে অৰ্থনৈতিক সহযোগিতাৰ প্ৰসাৰৰ ক্ষেত্ৰত উদ্যোগৰ নেতাসকলে লোৱা ভূমিকাক স্বীকাৰ কৰে। নেতাসকলে উল্লেখ কৰে যে বছৰ বছৰ ধৰি দুয়োখন দেশৰ মাজত বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ বৃদ্ধি পাই আহিছে আৰু অধিক সহযোগিতাৰ জৰিয়তে ভাৰত-অষ্ট্ৰিয়া অংশীদাৰিত্বৰ সম্পূৰ্ণ সম্ভাৱনাক বাস্তৱায়িত কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অষ্ট্ৰিয়াৰ ব্যৱসায়িক অংশীদাৰসকলক ভাৰতত দ্ৰুতগতিত উন্মোচিত সুযোগসমূহৰ প্ৰতি দৃষ্টি নিক্ষেপ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়, যিহেতু দেশখনে অনাগত কেইবছৰমানৰ ভিতৰত বিশ্বৰ তৃতীয় বৃহত্তম অৰ্থনীতি হিচাপে পৰিগণিত হ’বলৈ আগবাঢ়িছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ভাৰতে যোৱা দহ বছৰত পৰিৱৰ্তনশীল অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে আৰু ৰাজনৈতিক সুস্থিৰতা, নীতিৰ পূৰ্বানুমানযোগ্যতা আৰু সংস্কাৰমুখী অৰ্থনৈতিক কাৰ্যসূচীৰ শক্তিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি একে পথতে আগবাঢ়ি যাব। তেওঁ ভাৰতলৈ বিশ্বৰ প্ৰধান আকৰ্ষণ কৰি থকা ব্যৱসায়ৰ সহজতা বৃদ্ধিৰ বাবে চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপসমূহৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। ভাৰতীয় অৰ্থনৈতিক বৃদ্ধি আৰু ৰূপান্তৰৰ বিষয়ে কোৱাৰ সময়ত তেওঁ ষ্টাৰ্ট-আপৰ ক্ষেত্ৰত, পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ আন্তঃগাঁথনি সৃষ্টিৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ সফলতা আৰু সেউজ এজেণ্ডাত আগবাঢ়ি যোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ কয় যে ভাৰত আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ মাজত স্থাপন কৰা ষ্টাৰ্ট আপ সেতুৱে যথেষ্ট ফল দিব। এই সন্দৰ্ভত তেওঁ দুয়োখন দেশ একত্ৰিত হৈ যৌথ হেকাথনৰ আয়োজন কৰিবলৈ পৰামৰ্শ আগবঢ়ায়। তেওঁ লগতে দেশত ডিজিটেল ৰাজহুৱা আন্তঃগাঁথনিৰ সফলতা আৰু সংযোগ আৰু লজিষ্টিক উন্নত কৰাৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা ব্যৱস্থাসমূহৰ বিষয়ে কয়।
ভাৰতৰ শক্তিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অষ্ট্ৰিয়াৰ প্ৰধান প্ৰতিষ্ঠানসমূহক ঘৰুৱা আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বজাৰ দুয়োটাৰে বাবে আৰু বিশ্ব যোগান শৃংখলৰ গন্তব্যস্থান হিচাপে মেক ইন ইণ্ডিয়া কাৰ্যসূচীৰ অধীনত উচ্চমানৰ আৰু ব্যয়বহুল উৎপাদনৰ বাবে ভাৰতীয় অৰ্থনৈতিক পৰিৱেশৰ লাভ উঠাবলৈ আহ্বান জনায়। এই প্ৰসংগত তেওঁ অৰ্ধপৰিবাহী, চিকিৎসা সঁজুলি, সৌৰ পিভি চেল আদিৰ ক্ষেত্ৰত বিশ্বৰ উৎপাদন কোম্পানীসমূহক আকৰ্ষণ কৰিবলৈ ভাৰতৰ প্ৰডাকচন লিংকড ইনচেণ্টিভ আঁচনিৰ বিষয়ে কয়। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ভাৰতৰ অৰ্থনৈতিক শক্তি আৰু দক্ষতা আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ প্ৰযুক্তি ব্যৱসায়, বৃদ্ধি আৰু বহনক্ষমতাৰ বাবে স্বাভাৱিক অংশীদাৰ হৈ থাকিব।
তেওঁ অষ্ট্ৰিয়াৰ ব্যৱসায়ীসকলক ভাৰতত বিনিয়োগৰ সুযোগসমূহ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ আৰু ভাৰতৰ চমকপ্ৰদ বিকাশৰ কাহিনীৰ অংশ হ’বলৈ আমন্ত্ৰণ জনায়।