প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওস্ত্রিয়া-ভারত সি.ই.ও.শিংগী মীফমদা ৱা ঙাংখ্রে
10 JUL 2024 7:01PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং ওস্ত্রিয়াগী চান্সেলর হিস এক্সিলেন্সী শ্রী কার্ল নেহামরনা অপুনবা ওইনা ইনফ্রাস্ত্রকচর, ওতোমোবাইল, এনর্জী, ইঞ্জিনীয়রিং অমসুং স্তার্ত অপশিংগী তোঙান-তোঙানবা সেক্তরদা লৈবা মকোক থোংবা ওস্ত্রিয়ান অমসুং ইন্দিয়ন সি.ই.ও.শিংদা ৱা ঙাংখ্রে।
লুচিংবা অনিমক্না ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিং অসিনা লৈবাক অনিগী মরী অমসুং ভারত অমসুং ওস্ত্রিয়াগী মরক্তা শেন্মিৎলোনগী মতেং ফগৎনবা হোৎনরিবশিংগী মতাংদা ফোঙদোকখি। লুচিংশিং অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা লল্লোন ইতীক্কী মরী অসি চহি খরা অসিদা হেনগৎলক্লি হায়না থমখি অমসুং ভারত-ওস্ত্রিয়া মপাং অসি হেন্না মতেং পীনদুনা মপুং ফাবা শক্তি পুথোক্নবা হোৎনমিন্ননবা থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ওস্ত্রিয়াগী বিজিনেস স্তেকহোল্দরশিংবু লৈবাক অসিনা লাক্কদবা চহি খরা অসিদা মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা শেন্মিৎলোন অহুমশুবা ওইরগদবা মতম অসিদা ভারত্তা অথুবদা খুদোংচাবা কয়া লৈরিবসি য়েংবীনবগী অপাম্বা ফোংদোকখি। মহাক্না ফোঙদোকখি মদুদি ভারতনা হৌখিবা চহি তরারোম অসিদা অহোংবা কয়া অমা পুরকখ্রে, অমসুং রাজনিতীগী তংদু লৈতাবা, থৌশিল লেপ্পা অমসুং রিফোর্মদা হেন্না মায় ওনশিল্লিবা শেন্মিৎলোনগী এজেন্দা কয়াগা লোইননা লম্বী অসিমক্তদা মখা তানা চৎখিগনি হায়না ফোংদোকখি। লৈঙাক অসিনা লল্লোন ইতীক তৌবদা লায়থোকহন্নবা লৌখৎলিবা থৌদাংশিংগী মতাংদা থমখি, মসিনা মালেমগী মরুওইবা কয়া ভারত্তা চিংশিল্লি হায়না ফোংদোকখি। ভারতকী শেন্মিৎলোন চাউখৎপা অমসুং অহোংবশিংগী মতাংদা ফোংদোক্লদুনা মহাক্না ভারতকী স্তার্ত অপতা মায় পাকপা কয়া পুরক্লিবা, মথংগী চারোলগী ইনফ্রাস্ত্রকচর, অমসুং গ্রীন এজেন্দাদা হেন্না চঙশিল্লিবশিংগী মতাংদসু ফোংদোকখি। মহাক্না পনখি মদুদি ভারত অমসুং ওস্ত্রিয়াগী মরক্তা শেম্লিবা স্তার্ত অপকী থোং অসিনা মতীক চাবা ফল কয়া পুরকপা ঙমগনি। হীরম অসিগী মতাংদা, মহাক্না লৈবাক অনি অসিনা পুন্না হোৎনমিন্নদুনা অপুনবা হেকাথোন অমা পাঙথোক্নবা থমখি। মহাক্না মখা তানা লৈবাক অসিদা দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর মায় পাকপা অমসুং লম্বী থোং অমসুং চৎথোক চৎশিন ফগৎনবগী লৌখৎলিবা থৌরাংশিংগী মতাংদসু থমখি।
ভারতকী শক্তি পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা ওস্ত্রিয়ান মেজরশিংদা মেক ইন ইন্দিয়াগী থৌরাংগী মখাদা মগুন লৈবা অমসুং শেল চঙদবা মওংদা পোৎ পুথোক্তুনা ভারতকী শেন্মিৎলোনগী লেন্দস্কেপ অসি শীজিন্নদুনা দোমেস্তিক অমসুং ইন্তর্নেসনেল মার্কেত্তা পুথোক্নবা অমসুং মালেমগী সপ্লাই চেনগী পন্থুংফম ওইনবা হোৎনমিন্ননবা পুক্নিং চিংশিনখি। হীরম অসিগী মতাংদা, মহাক্না ভারতকী প্রদক্সন লিঙ্কেদ ইন্সেন্তিব স্কিম্না মালেমগী মেন্যুফেকচরিং কম্পেনীশিংবু সেমিকন্দক্তর, মেদিকেল দিভাইস, সোলার পি.ভি অসিনচিংবা কয়াগী হীরমদা চিংশিল্লিবা অসিগী মতাংদসু ঙাংখি। মহাক্না ভারতকী শেন্মিৎলোনগী পাঙ্গল অমসুং স্কিলশিং অমসুং ওস্ত্রিয়াগী তেক্নোলোজী অসি লল্লোন ইতীক, চাউখৎপা অমসুং তুংকোইনা চৎনবগীদমক্তদি মহৌশাগা চুন্নরবা মপাংনি হায়না থমখি।
মহাক্না ওস্ত্রিয়াগী বিজিনেসশিংবু ভারত্তা লৈরিবা ইনভেস্তমেন্তকী খুদোংচাবশিং অসি লৌবীনবা অমসুং ভারতকী চাউখৎপগী ৱারীদা শরুক য়াবীনবা কৌখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister addresses Austria-India CEOs Meeting
10 JUL 2024 7:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and Chancellor of Austria, H.E. Mr. Karl Nehammer, jointly addressed a group of leading Austrian and Indian CEOs from diverse sectors including infrastructure, automobile, energy, engineering and start-ups today.
Both leaders acknowledged the role played by the industry leaders in strengthening bilateral relations and promoting economic cooperation between India and Austria. The leaders noted that trade and investment between the two countries has been increasing over the years and called for realizing the full potential of the India-Austria partnership through greater collaboration.
Prime Minister called on the Austrian business stakeholders to look at the fast-unfolding opportunities in India, as the country moves to become the third largest economy in the world over the next few years. He noted that India had made transformative progress in the last ten years, and would continue on the same path given its strengths of political stability, policy predictability and its reform oriented economic agenda. He emphasized on the steps taken by Government to improve Ease of Doing Business that was attracting global majors to India. Talking about Indian economic growth and transformation, he noted India’s success in the field of start-ups, in creation of next generation infrastructure, and its commitment to forge ahead on the green agenda. He mentioned that the start-up bridge set up between India and Austria would yield substantial results. In this regard, he suggested that the two countries should come together and organize a joint hackathon. He further spoke about the success of Digital Public Infrastructure in the country and measures taken to improve connectivity and logistics.
Given India’s strengths, Prime Minister urged Austrian majors to leverage Indian economic landscape for high-quality and cost effective manufacturing under MAKE IN INDIA programme both for domestic and international market, and as a global supply chain destination. In this context, he spoke about India’s Production Linked Incentive scheme to attract global manufacturing companies in the fields of semiconductors, medical devices, solar PV cells, among others. He noted that India’s economic strengths and skills and Austrian technology were natural partners for business, growth and sustainability.
He invited Austrian businesses to utilize the investment opportunities in India and be a part of India’s stellar growth story.