প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
লিস্ত ওব আউৎকমসঃ প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী রসিয়াদা চৎখিবা ওফিসিএল খোঙচৎ
09 JUL 2024 9:59PM by PIB Imphal
Dt :
সিরিএল নম্বর
এম.ও.য়ু./য়ানচেরোলশিংগী মিং
পান্দমশিং
1.
ইন্দিয়া রসিয়াগী লল্লোন ইতীক, একনোমিক অমসুং ইনভেস্তমেন্তকী জগাদা রসিয়াগী ফার ইস্ত ওইবা মফমশিংদা ২০২৪দগী ২০২৯ ফাউগী অমসুং রসিয়ান ফেদরেসনগী আর্ক্তিক জোনদা কোওপরেসনগী প্রিন্সিপলশিংগী প্রোগ্রাম
রসিয়াগী ফার ইস্ত রিজন অমসুং ভারতকী মরক্তা লৈওরিবা লল্লোন ইতীক অমসুং জোইন্ত ইনভেস্তমেন্ত প্রোজেক্তশিং হেন্না ফগৎহনবা।
2.
রিপব্লিক ওব ইন্দিয়াগী এনভাইরোন্মেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জ মন্ত্রালয় অমসুং রসিয়ান ফেদরেসনগী একনোমিক দিবেলপমেন্ত মন্ত্রালয়গী মরক্তা ক্লাইমেত চেঞ্জ অমসুং লো কার্বোন দিদেবলপমেন্তকী মতাংদা য়ানচেরোল ।
ক্লাইমেত চেঞ্জ অমসুং লো-কার্বোন দিবেলপমেন্তকী মতাংদা জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপ লিংখৎপা। ঈ পাউ/খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং লান্থোক্নবা অমসুং লো-কোস্ত তেক্নোলোজীশিং শেমগৎনবা রিসর্চ তৌমিন্নবা।
3.
সর্ভে ওব ইন্দিয়া অমসুং স্তেত রেজিস্ত্রেসনগী ফেদরেল সর্ভিস, কেদাস্ত্রে অমসুং কার্তোগ্রাফী, রসিয়ান ফেদরেসনগগী মরক্তা য়ানচেরোল
জিওদেসী, কার্তোগ্রাফী অমসুং স্পাসিএল দেতা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা লৌশিং অমসুং খঙ হৈবা লান্থোক্নবা; প্রোফেসনেল ত্রেনিং অমসুং কেপাসিতী শাগৎপা; সাইন্তিফিক অমসুং এজুকেসনেল ইন্সতিত্যুতশিংগী মরক্তা মতেং পীনবা।
4.
নেসনেল সেন্তর ফোর পোলার অমসুং ওসিন রিসর্চ, আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়, ভারত সরকার অমসুং আর্ক্তিক অমসুং এন্তার্ক্তিক রিসর্চ ইন্সতিত্যুত ওন কোওপরেসন ইন রিসর্চ এন্দ লোজিস্তিক্স ইন পোলার রিজনগগী মরক্তা য়ানচেরোল
রিসোর্স অমসুং দেতা লান্থোক্নদুনা পোলার এনভাইরোন্মেন্ত অমসুং মখোয়গী ভেরাইতীশিং নৈনবদা মতেং পীনবা; পোলার রিজনগী চত্থোক চৎশিন; জোইন্ত রিসর্; পার্সনেল; অমসুং পোলার রিজনগী ইন্তর্নেসনেল প্রোগ্রাম অমসুং প্রোজেক্তশিংদা মতেং পীনবা।
5.
প্রসার ভারতি, ইন্দিয়া অমসুং এ.এন.ও. "তিভি-নোভোস্তি" (রসিয়া তুদে তিভি চেন্নেল), রসিয়াগী মরক্তা কোওপরেসন অমসুং কোলাবোরেসন পীনবগী য়ানচেরোল
ব্রোদকাস্তিনগী লমদা প্রোগ্রামশিং, পার্সনেল অমসুং ত্রেনিং য়াওনা মতেং পীনবা।
6.
ইন্দিয়ন ফার্মাকোপোইয় কম্মিসন, হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়, ভারত সরকার অমসুং রসিয়ান ফেদরেসনগী হকশেল মন্ত্রালয়গী ফেদরেল স্তেত বজেতরী ইন্সতিত্যুসন "সাইন্তিফিক সেন্তর ফোর এক্সপর্ত ইভালুএসন ওব মেদিসিএল প্রদক্তস"কগী মরক্তা য়ানচেরোল
মীওইবনা শীজিন্ননবা অফবা মখলগী হিদাক লাংথকশিং ফংহন্নবা ইনফোর্মেসন পীনবা অমসুং কেপাসিতী শাগৎপা
7.
ইন্দিয়ন ইন্তর্নেসনেল আর্বিত্রেসন সেন্তর অমসুং ইন্তর্নেসনেল কম্মর্সিএল আর্বিত্রেসন ওব কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রী ওব দি রসিয়ান ফেদরেসনগগী মরক্তা মতেং পীনবগী য়ানবা
কমর্সিএল ওইবা সিভিল লো দিস্প্যুতশিং সেত্তলমেন্ত তৌবা
8.
ইনভেস্ত ইন্দিয়া অমসুং জে.এস.সি. "মেনেজমেন্ত কম্পেনী ওব রসিয়ান দিরেক্ত ইনভেস্তমেন্ত ফন্দ"গী মরক্তা জোইন্ত ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন ফ্রেমৱার্ক এগ্রীমেন্ত
রসিয়ান কম্পেনীশিংনা ভারতকী কৈথেলদা ইনভেস্তমেন্ত কোওপরেসন পীনদুনা ইনভেস্তমেন্ত তৌবা য়াহনবা।
9.
ত্রেদ প্রোমোসন কাউন্সিল ওব ইন্দিয়া অমসুং ওল রসিয়া পব্লিক ওর্গানাইজেসন "বিজিনেস রসিয়া"গগী মরক্তা য়ানচেরোল
লৈবাক অনিগী মরক্তা লল্লোন ইতীক অমসুং ইনভেস্তমেন্ত তৌনবা, বি২বি মীফম শীনবা, বিজিনেস প্রোমোসন ইভেন্ত; অমসুং বিজিনেস দেলিগেসন লান্থোক্নবা।

Prime Minister's Office
List of outcomes: Official visit of Prime Minister Shri Narendra Modi to Russia
09 JUL 2024 9:59PM by PIB Delhi
Sr. No. Name of MoUs/ Agreement Objectives
1.
Program of India-Russia cooperation in trade, economic and investment spheres in the Russian Far East for the period from 2024 to 2029 as well as of cooperation principles in the Arctic zone of the Russian Federation
To facilitate further increase in trade and joint investment projects between the Far East Region of Russia and India.
2.
MoU between Ministry of Environment, Forest and Climate Change of the Republic of India and Ministry of Economic Development of the Russian Federation on the issues of Climate change and low-carbon development
Establishment of Joint Working Group on the issues of Climate change and low-carbon development.
Exchange of information / best practices and co-hosting research to develop low-cost technologies.
3.
MoU between Survey of India and the Federal Service for State Registration, Cadastre and Cartography, Russian Federation
Exchange of knowledge and experience in geodesy, cartography and spatial data infrastructure; professional training and capacity building; cooperation between scientific and educational institutes.
4.
MoU between National Centre for Polar and Ocean Research, Ministry of Earth Sciences, Government of India and the Arctic and Antarctic Research Institute on Cooperation in Research and Logistics in polar regions
Cooperation in the study of polar environments and their variability by sharing resources and data; logistics in polar regions; joint research; exchanges of personnel; and participation in international programmes and projects in the polar region.
5.
MoU on Cooperation and Collaboration on broadcasting between Prasar Bharati, India, and ANO "TV-Novosti” (Russia Today TV Channel), Russia
Cooperation in the field of broadcasting, including exchange of programmes, personnel, and training.
6.
MoU between Indian Pharmacopoeia Commission, Ministry of Health and Family Welfare, Government of the Republic of India and Federal State Budgetary Institution "Scientific Centre for Expert Evaluation of Medicinal Products” of the Ministry of Health of the Russian Federation
To ensure availability of high quality medicines for human use through exchange of information and capacity building.
7.
Cooperation Agreement between the Indian International Arbitration Centre and International Commercial Arbitration Court at the Chamber of Commerce and Industry of the Russian Federation
Facilitation of settlement of civil law disputes of commercial nature.
8.
Joint Investment Promotion Framework Agreement between Invest India and JSC "Management Company of Russian Direct Investment Fund”
Facilitation of investment by Russian companies in the Indian market by promoting and fostering investment cooperation.
9.
MoU between Trade Promotion Council of India and All Russia Public Organization "Business Russia”
Promotion of bilateral trade and investment, organizing B2B meetings, business promotion events; and exchange of business delegations.