Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurates Amin PJKP Vidhyarthi Bhavan, also inaugurates modern multispecialty SLiMS Hospital in Ahmedabad, Gujarat
Shri Amit Shah performs Mangala Aarti at Shri Jagannath Temple in Ahmedabad, extends heartfelt wishes to the countrymen on the occasion of Mahaprabhu Jagannath Ji's Rath Yatra
Mahaprabhu Jagannath Ji's Rath Yatra is an auspicious occasion to preserve the Indian cultural heritage and prosperity and it is celebrated with utmost devotion by crores of devotees of the country: Shri Amit Shah
If an institution completes 100 years of its establishment, it can be said that the institution has received the support of the entire society
Today's generation does not need to sacrifice their lives for the country but they need to live for the country, throughout our lives we should have the passion to work for the country
Patel community is hard-working, has qualities like education, business mind, courage and taking the society forward as one, that has taken them, especially Kadva Patidar, very far ahead
Patel community has contributed a lot to the development of Gujarat and the country by developing itself as well as the entire society
It is the right of every person to do good for oneself, but one should choose such a path of self-welfare that also benefits other people
Students must set a goal in their lives and it is necessary to work hard to achieve them without taking shortcuts
07 JUL 2024 4:46PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurated the Amin PJKP Vidhyarthi Bhavan in Ahmedabad, Gujarat today. Many dignitaries including Gujarat Chief Minister Shri Bhupendra Patel were present on the occasion.
Shri Amit Shah also inaugurated the modern multispecialty SLiMS Hospital in Ahmedabad.
Earlier, Shri Amit Shah performed Mangala Aarti at the Sri Jagannath Temple in Ahmedabad.
In a post on X platform, Union Home Minister extended his heartfelt wishes to the countrymen on the occasion of Mahaprabhu Jagannath Ji's Rath Yatra. He said, "Mahaprabhu Jagannath's Rath Yatra is an auspicious occasion to preserve the Indian cultural heritage and prosperity and to provide new advancement, which is celebrated with utmost devotion by crores of devotees of the country. This Yatra is a symbol that Indian culture is dynamic in nature and celebrations and spirituality are its characteristics. I extend my heartfelt wishes to all the countrymen on Mahaprabhu's Rath Yatra and pray to Mahaprabhu Jagannath, Veer Balabhadra and Mata Subhadra for everyone's welfare and progress."
After the inauguration of Amin PJKP Vidhyarthi Bhavan, Shri Amit Shah said that if an institution has completed its 100 years of establishment, then it can be said that the institution enjoyed the support of the entire society, only then it has been able to complete 100 years. He said that this institution has continuously spread the lamp of knowledge in the lives of thousands of children for 92 years and this hostel has given many personalities who served Gujarat and the country. He told the students that no matter how many difficulties come in life, if you face them with smile and determination, all difficulties will go away on their own.
Union Home Minister said that this institution has produced many good citizens who have contributed to the development of Gujarat. He said that where we are all sitting today, Sardar Patel had once spent his days and held many meetings during the freedom movement. He said that every place has its own culture and the connect with the land inculcate those cultural values in us. Shri Shah said that the students coming here should always remember that a great personality like Sardar Patel had made a huge contribution from here for the freedom movement. He said that the students of today's generation do not need to sacrifice their lives for the country but they need to live for the country. He asked the students that whatever they do in their life, they should do it for the country. He said that we should possess the passion of working for the country throughout our life.
Shri Amit Shah said that about 1000 students will study in this Vidhyarthi Bhavan for higher education. He said that students from areas where there is no facility of higher education will also be able to come here and study, which will enlighten their lives. He said that the Kadva Patel community has contributed a lot to the development of Gujarat. Shri Shah said that if we look at the graph of development of Gujarat and Patel community, both are moving forward in parallel. He said that along with the development of Patel community, Gujarat has also developed. He said that Patel community is a hard-working community, which has qualities like education, business mind, courage and moving forward by uniting the society, which have taken the entire Patel community, especially the Kadva Patidar community, very far ahead. He said that this community has contributed a lot to the development of Gujarat and the country while developing itself as well as the society.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that all the students coming here are very fortunate that they have got the opportunity to study at a historical place. He said that it is the right of every person to think for his own welfare and be in pursuit of their happiness, but it will be good for the society if one chooses such a path for one's own welfare which will also benefit other people. Shri Shah said that students must set a goal in their life and it is very important to make efforts to achieve it. He said that it is important to work hard in life to achieve the goal but one should never adopt shortcuts.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা গুজরাতকী অহমদাবাদতা অমিন PJKP বিধ্যার্থি ভাবন শঙ্গাখ্রে, লোয়ননা মোদর্ন মলতিস্পেসিএলিতী SLiMS হোস্পিতালসু শঙ্গাখ্রে
শ্রী অমিত শাহনা অহমদাবাদকী শ্রী জগন্নাথ মন্দিরদা মঙ্গালা আর্তী পাঙথোকখ্রে, মহাপ্রভু জগন্নাথজী রথ য়াত্রাগী নুমিৎনা লাকপদা ইরৈবাকচাশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
মহাপ্রভু জগন্নাথ জীগী রথ য়াত্রা অসি ভারতকী কলচরেল হেরিতেজ অমসুং চাউখৎ-থৌরাং য়োকখৎনবা য়াইফরবা নুমিৎনি অমসুং মসি লৈবাক অসিগী ভক্তা করোর কয়ানা চাউনা কত্থোকপগা লোয়ননা পালন তৌরি: শ্রী অমিত শাহ
করিগুম্বা ইন্সতিত্যুসন অমনা লিংখৎখিবগী চহি 100 মপুং ফারবদি ইন্সতিত্যুসন্না খুন্নাই পুম্বদগী সপ্পোর্ত ফংলে হায়না হায়বা য়াই
ঙসিগী মীরোলনা লৈবাক্কীদমক মখোয়গ থৱায় কত্থোকপগী মথৌ তাদে অদুবু মখোয়না লৈবাক্কীদমক হিংবা মথৌ তাই, ঐখোয়গী পুন্সি চুপ্পা ঐখোয়না লৈবাক্কীদমক থবক তৌনবগী ইথিল পোক্কবনি
পতেল কাংলুপ অসি হোৎনবা কল্লি, এজুকেস, বিজিনেসকী ৱাখল, থৌনা অমসুং খুন্নাইবু মাংদা পুখৎপা অসিগুম্বা গুনশিং অসি পুন্না য়াওই, মসিনা মখোয়বু মরু ওইনা কদবা পাতীদারগুম্বনা মাং লোমদা পুখৎলি
পতেল কাংলুপনা মশাবু লোয়ননা খুন্নাই পুম্ববু চাউখৎহন্দুনা গুজরাত অমসুং লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংদা চাউনা শরুক তমখি
মশাগীদমক অফবা তৌনবা মীপুম খুদিংমক্কী হক লৈ অদুবু কনাগুম্বনা অতোপ্
07 JUL 2024 4:46PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি গুজরাত্তা অমিন PJKP বিধ্যার্থি ভাবন শঙ্গাখ্রে। থৌরম অদুদা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল য়াওনা মশক নাইবা মীওই কয়ানা শরুক য়াখি।
শ্রী অমিত শাহনা অহমদাবাদতা মোদর্ন মলতিস্পেসিএলিতী SLiMS হোস্পিতালসু শঙ্গাখি।
অঙনবদা শ্রী অমিত শাহনা অহমদাবাদতা লৈবা শ্রী জগন্নাথ মন্দিরদা মঙ্গালা আর্তী পাঙথোকখি।
X প্লেতফোর্মদা তৌবা পোস্ত অমদা, কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা মহাপ্রভু জগন্নাথজীগী রথ য়াত্রাগী থৌরমদা লৈবাক মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি, "মহাপ্রভু জগন্নাথকী রথ যাত্রা অসি ভারতকী নাৎকী ওইবা হেরিতেজ অমসুং চাউখৎপা ঙাক-শেনবা অমসুং অনৌবা চাউখৎপা পুরক্নবা অফবা থৌরম অমনি, মসি লৈবাক অসিগী ভক্ত করোর কয়ানা অখন্নবা থৌনাগা লোয়ননা পাঙথোকই। মসিগী চৎনবী অসি ভারতকী চৎনবী অসি মহৌশাগী ওইবা মওংদা দাইনামিক ওইবগী খুদম্নি অমসুং কুমহৈশিং অমসুং স্পিরিচুএলিতী অসি মসিগী মগুনশিংনি। মহাপ্রভুগী রথ যাত্রা অসিদা লৈবাক মীয়াম পুম্নমক্তা ঐহাক্না নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি অমসুং মহাপ্রভু জগন্নাথ, বীর বলভদ্রা অমসুং মাতা সুভদ্রা পুম্নমক্কী য়াইফনবা অমসুং চাউখৎনবগীদমক থৌনিজরি।"
महाप्रभु जगन्नाथ जी की रथ यात्रा भारतीय सांस्कृतिक विरासत व समृद्धि को सहेजने और नया उत्कर्ष प्रदान करने का पुण्य अवसर है, जिसे देश के करोड़ों श्रद्धालु अत्यंत भक्तिभाव से मनाते हैं। यह यात्रा प्रतीक है कि भारतीय संस्कृति प्रवृत्ति से ही चलायमान है और उत्सव व अध्यात्म इसके धुरी… pic.twitter.com/hsAhN2R3ci
— Amit Shah (@AmitShah) July 7, 2024
অমিন PJKP বিদ্যার্থী ভাবন শঙ্গাবগী মতুংদা শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি করিগুম্বা ইন্সতিত্যুসন অমনা চহি 100 মপুং ফারবদি, ইন্সতিত্যুসন অদুনা খুন্নাই পুম্নমক্কী মতেং ফংখি হায়না লৌবা য়াই, মদু খক্তদা চহি 100 মপুং ফারকপা ঙমখিবা। মহাক্না হায়খি মদুদি ইন্সতিত্যুসন অসিনা চহি 92 অসিদা অঙাং লিশিং কয়াগী পুন্সিদা লৌশিংগী মঙাল অসি লেপ্তনা শন্দোক্লি অমসুং হোস্তেল অসিনা গুজরাত অমসুং লৈবাক অসিদা সেবা তৌখিবা মীওই কয়া অমা পীরি। মহাক্না মহৈরোয়শিংদা হায়খি মদুদি পুন্সিদা খুদোংচাদবা কয়া থেংনরবসু, করিগুম্বা নহাক্না মখোয়বু হরাওনা অমসুং খাংবা কনবগ লোয়ননা থেংনরবদি, খুদোংচাদবা খুদিংমক মশা মথন্তনা মাংখিগনি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইন্সতিত্যুসন অসিনা গুজরাতকী চাউখৎ থৌরাংদা শরুক য়াখিবা অফবা নাগরিক কয়া পুথোকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি ঙসি ঐখোয় পুম্নমক্না মফম অসিদা লৈমিন্নরি, সরদার পতেলনা মতম অমদা মহাক্কী পুন্সি কৎথোকখি অমসুং নীংতম ইহৌগী মতমদা মীফম কয়া পাঙথোকখি। মহাক্না হায়খি মফম খুদিংমক্কী মশাগী ওইবা চৎনবী লৈ অমসুং লমদম অসিগা মরী লৈনবনা ঐখোয়দা হায়রিবা চৎনবীগী মগুনশিং অসি পোকহল্লি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি মফম অসিদা লাক্লিবা মহৈরোইশিংনা সরদার পতেলগুম্বা অচৌবা মীশক অমনা মফম অসিদগী নীংতম ইহৌদা অচৌবা থৌদাং লৌখি হায়বসি মতম পুম্নমক্তা নীংশিংগদবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঙসিগী মীরোলগী মহৈরোয়শিংনা লৈবাক অসিগীদমক মখোয়গী পুন্সি কৎথোকপগী মথৌ তাদে অদুবু মখোয়না লৈবাক অসিগীদমক হিংবা মথৌ তাই। মহাক্না মহৈরোইশিংদা হায়খি মদুদি মখোয়না মখোয়গী পুন্সিদা করি তৌরবসু মদু লৈবাক অসিগীদমক তৌগদবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঐখোয়না ঐখোয়গী পুন্সি চুপ্পদা লৈবাক্কীদমক থবক তৌবগী পুক্নিং থৌগৎপীগদবনি।
শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি মদুদি মহৈরোয় 1000 রোম্না অৱাংবা থাক্কী এজুকেসনগীদমক বিদ্যার্থী ভবন অসিদা মহৈ তম্বা ফংলগনি। মহাক্না হায়খি হায়র এজুকেসনগী খুদোংচাবা লৈতবা মফমশিংদগী লাকপা মহৈরোয়শিংসু মফম অসিদা লাকপা অমসুং মহৈ তম্বা ঙমগনি। মসিনা মখোয়গী পুন্সিদা মঙাল পীগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি কদবা পতেল কম্ম্যুনিতীনা গুজরাতকী চাউখৎ থৌরাংদা চাউনা তেংবাংলি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি ঐখোয়না গুজরাত অমসুং পতেল কম্ম্যুনিতীগী চাউখৎপগী গ্রাফ য়েংবদা, মখোয় অনি অসি মান্ননা মাংলোমদা চংশিল্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি পতেল কম্ম্যুনিতীগী দিবেলপমেন্তকা লোয়ননা গুজরাতসু দিবেলপ তৌরি। মহাক্না হায়খি মদুদি পতেল কম্ম্যুনিতী অসি কন্না হোৎনজবা কম্ম্যুনিতী অমনি, মসিদা এজুকেসন, ব্যুজিনেস মাইন্দ, থৌনা অমসুং খুন্নাই অসিবু পুনশিন্নদুনা মাংলোমদা চংশিনবগী মগুনশিং লৈ, মসিনা পতেল কম্ম্যুনিতী পুম্ববু, মরুওইনা কদবা পতিদার কম্ম্যুনিতীবু য়াম্না মাংলোমদা পুখৎলে। মহাক্না হায়খি মদুদি হায়রিবা কম্ম্যুনিতী অসিনা গুজরাত অমসুং লৈবাক অসিগী চাউখৎ থৌরাংদা চাউনা থৌদাং লৌরি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মফম অসিদা লাক্লিবা মহৈরোয় পুম্নমক অসি পুৱারী ওইরবা মফম অসিদা মহৈ তম্বগী খুদোংচাবা ফংজবা অসিদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই। মহাক্না হায়খি মীপুম খুদিংমক্না মশাগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক খনবা অমসুং মখোয়গী নুংঙাইবা ফংনবগীদমক হোৎনবগী হক লৈ। অদুবু মীওই অমনা মশাগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক অতোপ্পা মীওইশিংনসু কান্নবা ফংহনগদবা লম্বী অমা খল্লবদি খুন্নাইগীদমক্তা অফবা ওইগনি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি মহৈরোয়শিংনা মখোয়গী পুন্সিদা পান্দম থমগদবনি অমসুং মদু ফংনবগীদমক হোৎনবা হায়বসি য়াম্না মরু ওই। মহাক্না হায়খি মদুদি পান্দম অদু ফংনবগীদমক পুন্সিদা কন্না হোৎনবসি মরু ওই অদুবু কনাগুম্বা অমনা অরাইবা লম্বীদা চংশিনবা য়াদে।