Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah greets the nation on “International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking”
Union Home Minister says under the leadership of Prime Minister, Shri Narendra Modi, our government is firm in its commitment to making India a drug-free nation and is pacing towards achieving this goal with a whole-of-government approach
Modi government has adopted better coordination with ‘bottom to top and top to bottom approach’ in the fight against drugs
Union Home Minister says, under the policy of 'zero tolerance' against drugs, our government is determined to completely eradicate drug addiction
I request the countrymen to make their important contribution in this fight against drugs of the government
Let us all come together and take a pledge to completely eradicate drugs and build a healthy, happy and safe society
26 JUN 2024 6:16PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah greeted the nation on ‘International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking’. In a post shared on X platform, he said, “Greetings on International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking. Under the leadership of PM Narendra Modi ji, our government is firm in its commitment to making India a drug-free nation and is pacing towards achieving this goal with a whole-of-government approach. Let us all fortify our resolve to liberate the nation from the scourge of drugs and gift a better world to our future generations.”
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah has said that under the leadership of Shri Narendra Modi, India is striving for a ‘Drug Free India’.
In his message released today on ‘International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking’, Shri Amit Shah congratulated officers and personnel of our agencies who are striving to fulfill the resolve of Prime Minister Shri Narendra Modi ji for a 'Drug Free India' and greeted the Narcotics Control Bureau (NCB) for successfully organizing the All India 'Drug Free Fortnight'.
Shri Amit Shah said that the drugs are a challenge not only to the individual but also to the society and national security. He added that building a ‘Drug Free India’ under the leadership of PM Shri Narendra Modi Ji is one of the major priorities of our government. He said that the Modi government has adopted better coordination with ‘bottom to top and top to bottom approach’ in the fight against drugs.
Union Home Minister said that working under the policy of 'zero tolerance' against drugs, our government is determined to completely eradicate drug addiction. I am happy that with the efforts of the Home Ministry, establishment of NCORD and formation of Anti-Narcotics Task Force in the police departments of the states, this fight has gained further momentum and has yielded successful results.
Shri Amit Shah further stated that our aim is to achieve complete victory by ensuring massive public participation along with all the positive steps taken by the government on narcotics control. I request the countrymen to make an important contribution in the government's fight against drugs. Let us all come together and take a pledge to completely eradicate drugs and build a healthy, happy and safe society.
On account of the multipronged efforts made by the Union Ministry of Home Affairs to rein in the illegal drug trade the quantity of narcotics seized increased by almost 100% and the cases registered against those dealing in it increased by 152%.
According to the data released by the Ministry, during the period 2006 to 2013 the number of cases registered was 1257 in number which shot up by 3 times during 2014-2023 to 3755. The arrests increased by 4 times from 1363 in the 2006-13 period to 5745 in the 2014-23 period. The quantity of seized drugs doubled during the Prime Minister Shri Narendra Modi led regime to 3.95 lakh kgs from 1.52 lakh kgs seized during 2006-13. The value of seized drugs jumped 30 times during the Modi government to Rs.22,000 crore from Rs.768 crore achieved in the period 2006-13.
The anti-narcotics agencies also destroyed 12 lakh kgs of drugs worth Rs.12,000 crores during the Modi government. Till June 2023, NCB conducted a financial investigation in 23 such cases in which property worth ₹74,75,00,531 was frozen.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
“দ্রগ লান্না শীজিন্নবা অমসুং আইন্না য়াদনা পুথোক-পুশিন তৌবগী মায়োক্তা লৈবা মালেমগী নুমিৎ” লাকপদা হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা লৈবাক মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা, ভারত দ্রগ শীজিন্নদবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা ঐখোয়গী সরকারনা মসিগী থাজবা থবক ওইনা পাংথোক্লি অমসুং সরকারগী অপুনবা থৌরাং অমগা লোয়ননা মসিগী পান্দম ফংনবা মাইকৈদা চঙশিল্লি
দ্রগশিং থেংননবা মোদী সরকারনা ‘মখোঙদগী মতোন ফাওবা অমসুং মতোন্দগী মখোঙ ফাওবা থৌরাং’ গা লোয়ননা পু্ন্না থবক তৌমিন্নরে
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি দ্রগশিংগী মায়োক্তা খাংদুনা লৈথোক্তবা থৌশিলগী মখাদা, ময়াই কাবা চীঞ্জাক্তা লাইচুবা মপুংফানা কোকহন্নবা ঐখোয়গী সরকারনা থবক পায়খৎলে
সরকারনা দ্রগশিংগী মায়োক্তা থেংনরিবা লাল অসিদা মখোয়না মরুওইবা থৌদাং লৌনবা ঐনা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা হায়জরি
ঐখোয় পুন্না চৎমিন্নরসি অমসুং দ্রগশিং মপুংফানা মুৎথৎনবা অমসুং মশা ফবা, হরাওবা অমসুং অশোই-অঙাম লৈতবা খুন্নাই অমা শেমগৎনবা ৱাশক অমা লৌরসি
26 JUN 2024 6:16PM by PIB Imphal
ঙসি “দ্রগ লান্না শীজিন্নবা অমসুং আইন্না য়াদনা পুথোক-পুশিন তৌবগী মায়োক্তা লৈবা মালেমগী নুমিৎ” লাকপদা হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা লৈবাক মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে। এক্সতা থাগৎপা পোস্ত অমদা, মহাক্না হায়খি, “দ্রগ লান্না শীজিন্নবা অমসুং আইন্না য়াদনা পুথোক-পুশিন তৌবগী মায়োক্তা লৈবা মালেমগী নুমিৎ” লাকপদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা, ভারত দ্রগ শীজিন্নদবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা ঐখোয়গী সরকারনা মসিগী থাজবা থবক ওইনা পাংথোক্লি অমসুং সরকারগী অপুনবা থৌরাং অমগা লোয়ননা মসিগী পান্দম ফংনবা মাইকৈদা চঙশিল্লি। লৈবাক অসি দ্রগশিংগী চৈথেংদগী মনিংতম্নবা ঐখোয় পুম্নমক ঐখোয়গী ৱাশক হেন্না কনখৎহল্লসি অমসুং ঐখোয়গী তুংগী মীরোলশিংদা হেন্না ফবা মালেম অমা খুদোল তম্লসি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা ‘দ্রগ শীজিন্নদবা ভারত’ অমা ওইহন্নবা ভারতনা থবক পায়খৎলি। ঙসি “দ্রগ লান্না শীজিন্নবা অমসুং আইন্না য়াদনা পুথোক-পুশিন তৌবগী মায়োক্তা লৈবা মালেমগী নুমিৎ” লাকপদা পীবা মহাক্কী পাউজেলদা শ্রী অমিত সাহনা ‘দ্রগ শীজিন্নদবা ভারত’ অমা ওইহন্নবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলান মঙফাওন্নবা হোৎনরিবা ঐখোয়গী এজেন্সিশিংগী ওফিসারশিং অমসুং পর্সোনেলশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং ভারত শীনবা থুংনা ‘দ্রগ লৈতবা থাখায়’ থৌরম মাইপাক্না পাংথোকপগীদমক নার্কোতিক্স কন্ত্রোল ব্যুরো(এন সি বি)দা য়াইফ-পাউজেল পীখি।
শ্রী অমিত সাহনা হায়খি দ্রগশিংনা লনাই মীওইশিংদা শিংনবা খক নত্তনা খুন্নাইদা অমসুং লৈবাক্কী সেকুরিতিদশু শিংনরি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা, ভারত দ্রগ শীজিন্নদবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা হায়বসি ঐখোয়গী সরকারগী মরুওইবা থবকশিংগী মনুংদা অমনি। দ্রগশিং থেংননবা মোদী সরকারনা ‘মখোঙদগী মতোন ফাওবা অমসুং মতোন্দগী মখোঙ ফাওবা থৌরাং’ গা লোয়ননা পু্ন্না থবক তৌমিন্নরে।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি দ্রগশিংগী মায়োক্তা খাংদুনা লৈথোক্তবা থৌশিলগী মখাদা, ময়াই কাবা চীঞ্জাক্তা লাইচুবা মপুংফানা কোকহন্নবা ঐখোয়গী সরকারনা থবক পায়খৎলে। হোম মিনিস্ত্রিগী থবকশিংনা এনকোর্দ লিংখৎলে অমসুং রাজ্যশিংগী পুলিস দিপার্তমেন্তশিংদা এন্তি-নার্কোতিক্স তাক্স ফোর্স শেম্লে অমসুং দ্রগশিং থেংনবগী থবকশিংগী মহৈ চারে।
শ্রী অমিত সাহনা মখা তানা হায়খি দ্রগশিং থিংনবা সরকারনা অফবা থবকশিং পায়খৎপগা লোয়ননা মীয়াম হুপ্না শরুক য়াদুনা মপুংফানা মাইপাকপা হায়বসি ঐখোয়গী পান্দমনি। সরকারনা দ্রগশিংগী মায়োক্তা থেংনরিবা লাল অসিদা মখোয়না মরুওইবা থৌদাং লৌনবা ঐনা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা হায়জরি। ঐখোয় পুন্না চৎমিন্নরসি অমসুং দ্রগশিং মপুংফানা মুৎথৎনবা অমসুং মশা ফবা, হরাওবা অমসুং অশোই-অঙাম লৈতবা খুন্নাই অমা শেমগৎনবা ৱাশক অমা লৌরসি।
আইন্না য়াদনা দ্রগশিং পুথোক-পুশিনগী থবকশিং থিংনবা হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা পায়খৎলকপা থবকশিংদগী নার্কোতিক্সশিং ফাবগী চাং চাদা ১০০ হেনগৎলে অমসুং মসিদা চেন্নবা মীওইশিংগী মথক্তা কেস রেজিস্তার তৌবা চাদা ১৫২ হেনগৎলে।
মিনিস্ত্রিনা থাদোকপা দেতাগী মতুংইন্না, ২০০৬ তগী ২০১৩ ফাওবগী মনুংদা রেজিস্তার তৌবা কেস মশিং ১২৫৭ ওইখি অমসুং ২০১৪-২০২৩ ফাওবদা কেস ৩৭৫৫ রেজিস্তার তৌখি। মী ফাবা শরুক মরি হেনগৎতুনা ২০০৬-২০১৩ দা মীওই ১৩৬৩ ফাখি অমসুং ২০১৪-২৩ মনুংদা মীওই ৫৭৪৫ ফাখি। ২০০৬-২০১৩ মনুংদা দ্রগ ফাবা কেজি লাখ ৩.৯৫ ওইখি। মোদী সরকার মনুংদা দ্রগ ফাবা শরুক ৩০ হেনগৎতুনা ২০০৬-২০১৩ দা লুপা করোর ২২,০০০গী দ্রগশিং ফাখি।
মোদী সরকার মনুংদা এন্তি-নার্কোতিক্স এজেন্সিশিংনা লুপা করোর ১২,০০০ রোমগী দ্রগ কেজি লাখ ১২ রোম মাঙহনখি। জুন ২০২৩ ফাওবদা, এন.সি.বিনা কেস ২৩ থিজিন্দুনা লুপা ৭৪,৭৫,০০,৫৩১গী লন-থুম ফাজিনখি।