কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
লৈঙাক্না ঙসি অয়ুক পুং ১০:০০ দগী তেলিকোম সর্ভিসশিংগী স্পেক্ত্রমগী ওক্সন হৌখ্রে
অপুনবা ওক্সন তৌরিবা স্পেক্ত্রম অসি রিজর্ব প্রাইসতা লুপা করোর ৯৬,২৩৮.৪৫ য়ৌগদবা তোঙান-তোঙানবা বেন্দশিংগী ১০,৫২২.৩৫ এম.ঐচ.জেদনি
বিদ্দিং তৌগদবা স্পেক্ত্রম বেন্দশিং অসিদা 800 MHz, 900 MHz, ১৮০০ MHz, ২১০০ MHz, ২৩০০ MHz, ২৫০০ MHz, ৩৩০০ MHz and ২৬ GHz য়াওরি
25 JUN 2024 8:46AM by PIB Imphal
হৌজিক লৈরিবা তেলিকোম সর্ভিসশিং অসিবু মপাঙ্গল হেনগৎনবা অমসুং সর্ভিস মখা চত্থহন্নবা লৈঙাক অসিনা জুন ২৫, ২০২৪ গী লৈবাকপোকপা নুমিত অসিদা স্পেক্ত্রম ওক্সন তৌগনি। মসি লৈঙাক অসিনা মমল হোংবা, অনৌবা ক্বালিতী ৱাংবা তেলিকোম সর্ভিস মীপুম খুদিংমক্তা ফংহন্নবগী ৱারেপ অদুগী মখা তারকপদা পায়খৎলকপনি।
দিপার্তমেন্ত ওব তেলিকম্ম্যুনিকেসন (দি.ও.তি.)না স্পেক্ত্রম ওক্সন হৌখ্রে অমসুং নোতিস ইনভাইতিং এপ্লিকেসন (এন.আই.এ.) ৮ মার্চ ২০২৪ দা লাউথোকখি। কম্ম্যুনিকেসন মন্ত্রালয়না মখাগী বেন্দশিং অসিদা লাক্কদবা ওক্সন্দা বিদ্দিং তৌনবা লাউথোকখি - ৮০০ MHz, ৯০০ MHz, ১৮০০ MHz, ২১০০ MHz, ২৩০০ MHz, ২৫০০ MHz, ৩৩০০ MHz and ২৬ GHz।
অপুনবা ওক্সন তৌরিবা স্পেক্ত্রম অসি রিজর্ব প্রাইসতা লুপা করোর ৯৬,২৩৮.৪৫ য়ৌগদবা তোঙান-তোঙানবা বেন্দশিংগী ১০,৫২২.৩৫ এম.ঐচ.জেদনি।
বেন্দ
ওক্সন তৌগদবা অপুনবা স্পেক্ত্রম (MHzতা)
য়োনখ্রবা স্পেক্ত্রমগী এল.এস.এ.গী মশীং
রিজর্ব প্রাইসতা লৈবা স্পেক্ত্রমগী ভেল্যু (করোরদা)
৮০০ MHz
১১৮.৭৫
১৯
২১৩৪১.২৫
৯০০ MHz
১১৭.২
২২
১৫৬১৯.৬
১৮০০ MHz
২২১.৪
২২
২১৭৫২.৪
২১০০ MHz
১২৫
১৫
১১৮১০
২৩০০ MHz
৬০
৪৪৩০
২৫০০ MHz
৭০
২৩০০
৩৩০০ MHz
১১১০
২২
১৬২৫১.২
২৬ GHz
৮৭০০
২১
২৭৩৪
Total
১০,৫২২.৩৫
৯৬,২৩৮.৪৫
স্পেক্ত্রম ওক্সনগী হাইলাইতঃ
• ওক্সন অসিদা বিদ্দর অহুমনা শরুক য়াগনিঃ এম/এস ভারতি এয়রতেল লিমিতেদ, এম/এস ভোদাফোন আইদিয়া লিমিতেদ, অমসুং এম/এস রিলাইএন্স জিও ইনফোকোম লিমিতেদ
• ওক্সনগী থৌওং: ওক্সন অসি সাইমলতেন্যস মলতিপল রাউন্দ এসেন্দিং (এস.এম.আর.এ.) ই ওক্সন ওইগনি।
• স্পেক্ত্রমগী মতমঃ স্পেক্ত্রম অসি চহি ২০ গী মতম পীগনি।
• পেমেন্তঃ মায় পাক্লবা বিদ্দরশিং অদুবু চপ মান্নবা চহিগী ইন্সতোলমেন্ত ২০ দা, ৮.৬৫% গী শেন্দোইগী চাংদা এন.পি.ভি. ঙাক্তুনা থিবা য়াহনগনি।
• স্পেক্ত্রম সরেন্দরঃ ওক্সন অসিগী খুত্থাংদা লৌরবা স্পেক্ত্রম অদু চহি তরাগী মতুংদা সরেন্দর তৌবা য়াগনি।
• স্পেক্ত্রম শীজিন্নবগী চার্জঃ ওক্সন অসিদা লৌবা স্পেক্ত্রমগী স্পেক্ত্রম য়ুজেজ চার্জ (এস.য়ূ.সি.) লৈরোই।
• বেঙ্ক গরেন্তীশিং: মায় পাক্লবা বিদ্দরশিংনা ফাইনান্সিএল বেঙ্ক গরেন্তী (এফ.বি.জি.) অমসুং পার্ফোরমেন্স বেঙ্ক গরেন্তী (পি.বি.জি.) থাজিনবগী তঙাইফদবা লৈরোই।
মোক ওক্সনশিং অসি জুন ৩, ২০২৪, জুন ১৩, ২০২৪ অমসুং জুন ১৪ ২০২৪ দা বিদ্দরশিংবু ই ওক্সন প্লেৎফোর্মদা হেন্না নুংঙাইনবা পাঙথোকখি।
মসিগী মতুং তাবদা, ওক্সন কেতলোগ অসি জুন ২৪, ২০২৪গী অয়ুক পুং ৯ তাবদা বিদ্দরশিংগী দেতা অমত্তা অশোই অঙাম য়াওদনবা ফোংখি। লাইব ওক্সন অসি জুন ২৫, ২০২৪গী অয়ুক পুং ১০ দা হৌগনি।
মখা তাবা স্পেক্ত্রম ওক্সনশিংগী অকুপ্পা মরোলদা ইন্তর-এলিয়া, রিজর্ব প্রাইস, প্রি ক্বালিফিকেসন কন্দিসন, অর্নেস্ত মনি দিপোজিত (ই.এম.দি), ওক্সন রুল অসিনচিংবশিং অমসুং অতোপ্পা তার্ম অমসুং কন্দিসনশিং এন.আই.এ. দা পীরিবশিং য়াওগনি অমসুং দি.ও.তি. ৱেবসাইত https://dot.gov.in/spectrum দা ফংগনি।

Ministry of Communications
Government begins auction of Spectrum for Telecom Services today at 10:00 AM
Total spectrum being auctioned is 10,522.35 MHz in various bands valuing Rs 96,238.45 crore at reserve prices
Spectrum bands to go up for bidding include - 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz, 2300 MHz, 2500 MHz, 3300 MHz and 26 GHz
25 JUN 2024 8:46AM by PIB Delhi
To augment existing telecom services and maintain continuity of services, the government will hold the spectrum auction on Tuesday, 25 June 2024. This is in line with government’s commitment to facilitate affordable, state-of-art high quality telecom services to all the citizens.
The Department of Telecommunications (DoT) has initiated the Spectrum Auction and Notice Inviting Applications (NIA) was issued on 08 March, 2024. The Ministry of Communications announced that the following spectrum bands will go up for bidding in the upcoming auction - 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz, 2300 MHz, 2500 MHz, 3300 MHz and 26 GHz.
Total quantum of spectrum being auctioned is 10,522.35 MHz in various bands valuing Rs 96,238.45 Crores at reserve prices.
Band
Total Spectrum put to Auction (In MHz)
No of LSAs where Spectrum is sold
Value of Spectrum at Reserve Price (In Crs)
800 MHz
118.75
19
21341.25
900 MHz
117.2
22
15619.6
1800 MHz
221.4
22
21752.4
2100 MHz
125
15
11810
2300 MHz
60
6
4430
2500 MHz
70
5
2300
3300 MHz
1110
22
16251.2
26 GHz
8700
21
2734
Total
10,522.35
96,238.45
Highlights of the Spectrum Auction:
• The auction will see participation from three bidders: M/s Bharti Airtel Limited, M/s Vodafone Idea Ltd, and M/s Reliance Jio Infocomm Ltd.
• Process of auction: The auction shall be a Simultaneous Multiple Round Ascending (SMRA) e-auction.
• Duration of spectrum: Spectrum will be assigned for a period of twenty (20) years.
• Payment: Successful bidders will be allowed to make payment in 20 equal annual instalments, duly protecting the NPV at the interest rate of 8.65%.
• Surrender of spectrum: Spectrum acquired through this auction can be surrendered after a minimum period of ten years.
• Spectrum Usage Charge: There will be no Spectrum Usage Charges (SUC) for Spectrum acquired in this auction.
• Bank Guarantees: It is not required by the successful bidder to submit a Financial Bank Guarantee (FBG) and Performance Bank Guarantee (PBG).
Mock Auctions were conducted on 03th June 2024, 13th June 2024 and 14th June 2024 to familiarize the bidders with e-Auction platform. Subsequently, Auction Catalogue was published on 24th June 2024 at 09:00 AM to ensure there is no inaccuracy in the data of bidders. Live Auction will start at 10:00 AM on 25th June 2024.
Further details of Spectrum Auction including, inter-alia, reserve price, pre-qualification conditions, Earnest Money Deposit (EMD), Auction Rules etc. and other terms & conditions on the above are specified in NIA which can be accessed on DoT website: https://dot.gov.in/spectrum.