Prime Minister's Office
PM addresses yoga practitioners at Dal Lake on International Yoga Day, 2024 in Srinagar, Jammu & Kashmir
“Today’s spectacle of enthusiasm and commitment shown by the people of Jammu & Kashmir towards yoga will be immortalized”
“Yoga should come naturally and become an instinctive part of life”
“Meditation is a great tool for self-improvement”
“Yoga is as important, applicable and powerful for the self as it is for society”
21 JUN 2024 10:10AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the citizens of Srinagar at the Dal Lake on the occasion of International Day of Yoga today.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that today’s spectacle of enthusiasm and commitment shown by the people of Jammu & Kashmir towards yoga will be immortalized in the minds of people. He underlined that the rainy weather conditions leading to a fall in the temperature failed to dampen the spirit of the people, even though the International Yoga Day program was delayed and had to be fragmented into 2-3 parts. Shri Modi highlighted the importance of yoga in becoming an instinct of life for self and society and said that the benefits of yoga can be reaped when it gets associated with daily life and takes a simpler form.
The Prime Minister said that meditation, which is part of yoga, can intimidate common people due to its spiritual overtones, however, it could be understood easily as concentration and focus on things. He said that this concentration and focus can be cultivated with practice and techniques. This state of mind gives great results with least tiredness and helps to avoid distractions. He said apart from the spiritual journey, which will eventually come, meditation is a tool for self-improvement and training.
“Yoga is as important, applicable and powerful for the self as it is for society”, the Prime Minister emphasized. He said that entire humanity benefits when society benefits from yoga. He recalled watching a video about a competition organized in Egypt regarding photographing or making a video on yoga at the country’s iconic tourism centers and praised the efforts of those taking part in it. “Similarly, yoga and tourism can become a major source of employment in Jammu & Kashmir”, the Prime Minister highlighted.
Concluding the address, the Prime Minister lauded the commitment of the people of Jammu & Kashmir to withstand the harsh weather conditions and come out in large numbers to show their support for the International Yoga Day, 2024 event in Srinagar.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী শ্রীনগরদা লৈবা দাল পাৎতা মালেমগী য়োগ নুমিৎ ২০২৪ দা য়োগ শান্নরোয়শিংদা ৱা ঙাংখ্রে
“ঙসি জম্মু অমসুং কাস্মিরগী মীয়াম্না য়োগদা উৎলিবা হরাওবা অমসুং থাজবা অসি মুৎপা নাইদনা লৈহৌরগনি”
“য়োগ মশা মরোমদোম লাকচগনি অমসুং পুন্সিগী মশক নাইবা শরুক অমা ওইরক্কনি”
“হিলিকোনবা অসি মশানা মশাবু ফগৎহন্নবগী অচৌবা খুৎলায় অমনি”
“ইশাগী ওইনা অমসুং খুন্নাইগী ওইনা য়োগ অসি মরুওইবা, শীজিন্নবা য়াবা অমসুং শক্তি লৈবা অমনি”
21 JUN 2024 10:10AM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দাল পাৎতা মালেমগী য়োগ নুমিৎ ২০২৪ থৌরমদা শ্রীনগরগী মীয়ামদা ৱা ঙাংখ্রে।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি জম্মু অমসুং কাস্মিরগী মীয়াম্না য়োগদা উৎলিবা হরাওবা অমসুং থাজবা অসি মীয়ামগী ৱাখলদা মুৎপা নাইদনা লৈহৌরগনি। নোং চুবদগী ইংবা হেঞ্জিল্লক্তুনা মীয়ামগী হৈনিংবা ৱাৎখি, মালেমগী য়োগ নুমিৎকী থৌরম থেংথখি অমসুং শরুক ২-৩ থোক্না খায়দোকখি। য়োগগী মরুওইবা অসি লনাই অমসুং খুন্নাইগী পুন্সিগী মশক থোকপা শরুক অমা ওইরে অমসুং মসি পুন্সিগী নোংমগী শরুক ওইরবা অমসুং লাইনা শান্নরবা মতমদা য়োগগী কান্নবশিং ফংগনি।
হিলিকোনবা অসি য়োগগী শরুক অমা ওইনা মসিনা মীচম মীয়ামদা কান্নবা পীগনি, অদুবু, মসি য়াম্না লাইনা পুক্নিং চঙবা অমসুং থবকশিংদা লুপশিনবা ওইনা খঙনগনি। মসিগী পুক্নিং চঙবা অসি হোৎনরগা ঙমগনি। মসিগী পুক্নিং-ৱাখলগী ফিবম অসিনা চোকথবা ফহল্লি অমসুং ৱাখল চোইথোকপা হন্থহল্লি। মশা মরোমদোম ওইজরকপা আধ্যতিক্কী খোঙচৎ অসিগী মথক্তা, হিলিকোনবা অসি মশা মথন্থ ফগৎনবা অমসুং ত্রেনিংগী খুৎলায় অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ইশাগী ওইনা অমসুং খুন্নাইগী ওইনা য়োগ অসি মরুওইবা, শীজিন্নবা য়াবা অমসুং শক্তি লৈবা অমনি। খুন্নাইনা য়োগদগী কান্নবা ফংবা মতমদা অপুনবা মীওইবা খুন্নাই কান্নবা ফংগনি। ইজিপতা লৈবাক অদুগী ফজরবা লমকোয়ফমশিংদা য়োগা শান্নবগী ভিদিও নত্ত্রগা ফোতোগ্রাফি চাংদম্নবগী ভিদিও অমা মহাক য়েংলে অমসুং হায়রিবা চাংদম্নবা অদুদা শরুক য়াখিবশিং থাগৎচরি। মসিগা চপ মান্ননা, য়োগ অমসুং তুরিজম অসি জম্মু অমসুং কাস্মিরদা অচৌবা থবক ফংফম অমা ওইবা য়াগনি।
লোইশিল্লকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নোংজু-নুংশাগী ফিবম ফত্তবা মরক অসিদা শীনগরদা পাংথোকপা মালেমগী য়োগ নুমিৎ ২০২৪গী থৌরমদা মখোয়না মশিং য়াম্না শরুক য়াবগীদমক জম্মু অমসুং কাস্মিরগী মীয়াম থাগৎপা ফোঙদোকচরি।