প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কুৱেইটত সংঘটিত দুখজনক অগ্নিকাণ্ডৰপৰ্যালোচনা কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মৃতকৰ পৰিয়াললৈ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰে আৰু আহতসকলৰ আশু আৰোগ্য কামনা কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চৰকাৰক সম্ভৱপৰ সকলো সহায় আগবঢ়াবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে
সাহায্য ব্যৱস্থাপনাৰ তদাৰক কৰিবলৈ আৰু নশ্বৰ দেহৰ দ্ৰুত প্ৰত্যাৱৰ্তনৰ সুবিধাৰ বাবে বৈদেশিক পৰিক্ৰমা বিভাগৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰীয়ে কুৱেইট ভ্ৰমণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰী সাহায্য নিধিৰ পৰা মৃত ভাৰতীয় নাগৰিকসকলৰ পৰিয়ালক ২ লাখ টকাৰ অনুদান দিয়াৰ কথা ঘোষণা কৰেপ্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
12 JUN 2024 10:00PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে নতুন দিল্লীৰ ৭ লোক কল্যাণ মাৰ্গস্থিত তেওঁৰ বাসগৃহত আজি কুৱেইটত সংঘটিত অগ্নিকাণ্ডৰ ঘটনাসন্দৰ্ভত এক পৰ্যালোচনা বৈঠকত সভাপতিত্ব কৰে। উক্তঘটনাত কেইবাজনো ভাৰতীয় নাগৰিকৰ মৃত্যু হয় আৰু বহুলোক আহত হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দুৰ্ভাগ্যজনক ঘটনাটোত গভীৰ শোক প্ৰকাশ কৰে আৰু মৃতকৰ পৰিয়াললৈ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ আঘাতপ্ৰাপ্ত সকলৰ দ্ৰুত আৰোগ্য কামনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত চৰকাৰে সম্ভৱপৰ সকলো সহায় আগবঢ়াব লাগে বুলি নিৰ্দেশ দিয়ে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়েবৈদেশিক পৰিক্ৰমাবিভাগৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰীক তৎক্ষণাৎ কুৱেইটলৈ যাত্ৰা কৰাৰো নিৰ্দেশ দিয়ে যাতে সাহায্য ব্যৱস্থাৰ তত্বাৱধান কৰিব পাৰে আৰু নশ্বৰ দেহবোৰ দ্ৰুতগতিত প্ৰত্যাৱৰ্তন কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী সাহায্য পুঁজিৰ পৰা মৃত ভাৰতৰ নাগৰিকসকলৰ পৰিয়ালক ২ লাখ টকাৰ অনুদান প্ৰদানৰ কথা ঘোষণা কৰেপ্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে।
বৈঠকত বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী ডঃ এছ জয়শংকৰ, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা বিভাগৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী কীৰ্তিবৰ্ধন সিং, প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ প্ৰধান সচিব শ্ৰী প্ৰমোদ কুমাৰ মিশ্ৰ, ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা উপদেষ্টা শ্ৰী অজিত ডোভাল, বৈদেশিক সচিব শ্ৰী বিনয় কোৱাট্ৰা আৰু অন্যান্য জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলো উপস্থিত আছিল।

Prime Minister's Office
PM reviews fire tragedy in Kuwait
PM extends condolences to the families of deceased and wishes for speedy recovery of the injured
PM directs government to extend all possible assistance
MoS External Affairs to travel to Kuwait to oversee the relief measures and facilitate expeditious repatriation of the mortal remains
PM announces ex-gratia relief of Rs 2 lakh to the families of deceased Indian nationals from Prime Minister Relief Fund
12 JUN 2024 10:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired a review meeting on the fire tragedy in Kuwait in which a number of Indian nationals died and many were injured, at his residence at 7 Lok Kalyan Marg, New Delhi earlier today.
Prime Minister expressed his deep sorrow at the unfortunate incident and extended condolences to the families of the deceased. He wished speedy recovery of those injured.
Prime Minister directed that Government of India should extend all possible assistance. MOS External Affairs should immediately travel to Kuwait to oversee the relief measures and facilitate expeditious repatriation of the mortal remains.
Prime Minister announced ex- gratia relief of Rupees 2 lakh to the families of the deceased India nationals from Prime Minister Relief Fund.
The Minister of External Affairs Dr S Jaishankar, the Minister of State for External Affairs Shri Kirtivardhan Singh, Principal Secretary to PM Shri Pramod Kumar Mishra, National Security Advisor Shri Ajit Doval, Foreign Secretary Shri Vinay Kwatra and other senior officials were also present in the meeting.