প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু মন্ত্ৰী পৰিষদৰ শপত গ্ৰহণ অনুষ্ঠানৰ বাবে নেতাসকলৰ আগমন
08 JUN 2024 12:24PM by PIB Guwahati
২০২৪ চনৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ পিছত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু মন্ত্ৰী পৰিষদৰ শপত গ্ৰহণ অনুষ্ঠান ৯ জুন, ২০২৪ তাৰিখে অনুষ্ঠিত হ'ব। এই উপলক্ষে ভাৰতৰ চুবুৰীয়া অঞ্চল আৰু ভাৰত মহাসাগৰীয় অঞ্চলৰ নেতাসকলক বিশিষ্ট অতিথি হিচাপে সৌহাৰ্দ্যপূৰ্ণভাৱে আমন্ত্ৰণ জনোৱা হৈছে।
শ্ৰীলংকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামহিম শ্ৰীযুত ৰনিল বিক্ৰমসিংহে; মালদ্বীপৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামহিম ড. মহম্মদ মুইজজু; চেচেলছৰ উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি মহামহিম শ্ৰীযুত আহমেদ আফিফ; বাংলাদেশৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামান্যা শ্বেখ হাছিনা; মৰিচাছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম শ্ৰীযুত প্ৰবিন্দ কুমাৰ জগনাথ; নেপালৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম শ্ৰীযুত পুষ্প কমল দাহাল 'প্ৰচণ্ড'; আৰু ভূটানৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম শ্ৰীযুত শ্বেৰিং টবগেয়ে উপস্থিত থাকিবলৈ আমন্ত্ৰণ গ্ৰহণ কৰিছে।
শপত গ্ৰহণ অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰাৰ উপৰিও নেতাসকলে একেদিনাই সন্ধিয়া ৰাষ্ট্ৰপতি ভৱনত ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী দ্ৰৌপাদী মুৰ্মুয়ে আয়োজন কৰা এক ভোজমেলতো অংশগ্ৰহণ কৰিব।
ভাৰতে ইয়াৰ 'চুবুৰীয়া প্ৰথম' নীতি আৰু 'সাগৰ' দৃষ্টিভংগীক দিয়া সৰ্বোচ্চ প্ৰাথমিকতাৰ সৈতে সংগতি ৰাখিয়েই প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে একেৰাহে তৃতীয়বাৰৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে শপত গ্ৰহণ কৰিবলগীয়া অনুষ্ঠানলৈ নেতাসকলৰ এই আগমন হ’ব।

Prime Minister's Office
Visit of leaders for the swearing-in ceremony of Prime Minister and Council of Ministers
08 JUN 2024 12:24PM by PIB Delhi
The swearing-in ceremony of Prime Minister Shri Narendra Modi and the Council of Ministers following the General Elections 2024 is scheduled on 09 June 2024. On the occasion, leaders from India’s neighbourhood and Indian Ocean region have been cordially invited as distinguished guests.
President of Sri Lanka, H.E. Mr. Ranil Wickremesinghe; President of Maldives, H.E. Dr. Mohamed Muizzu; Vice-President of Seychelles, H.E. Mr. Ahmed Afif; Prime Minister of Bangladesh, H.E. Sheikh Hasina; Prime Minister of Mauritius, H.E. Mr. Pravind Kumar Jugnauth; Prime Minister of Nepal, H.E. Mr. Pushpa Kamal Dahal ‘Prachanda’; and Prime Minister of Bhutan, H.E. Mr. Tshering Tobgay, have accepted the invitation to attend.
In addition to participating in the swearing-in ceremony, the leaders will attend a Banquet hosted by President Smt. Droupadi Murmu at Rashtrapati Bhavan, the same evening.
The visit of the leaders to attend the swearing-in ceremony of Prime Minister Shri Narendra Modi for his third consecutive term is in keeping with the highest priority accorded by India to its ‘Neighbourhood First’ policy and ‘SAGAR’ vision.