Prime Minister's Office
Visit of leaders for the swearing-in ceremony of Prime Minister and Council of Ministers
08 JUN 2024 12:24PM by PIB Delhi
The swearing-in ceremony of Prime Minister Shri Narendra Modi and the Council of Ministers following the General Elections 2024 is scheduled on 09 June 2024. On the occasion, leaders from India’s neighbourhood and Indian Ocean region have been cordially invited as distinguished guests.
President of Sri Lanka, H.E. Mr. Ranil Wickremesinghe; President of Maldives, H.E. Dr. Mohamed Muizzu; Vice-President of Seychelles, H.E. Mr. Ahmed Afif; Prime Minister of Bangladesh, H.E. Sheikh Hasina; Prime Minister of Mauritius, H.E. Mr. Pravind Kumar Jugnauth; Prime Minister of Nepal, H.E. Mr. Pushpa Kamal Dahal ‘Prachanda’; and Prime Minister of Bhutan, H.E. Mr. Tshering Tobgay, have accepted the invitation to attend.
In addition to participating in the swearing-in ceremony, the leaders will attend a Banquet hosted by President Smt. Droupadi Murmu at Rashtrapati Bhavan, the same evening.
The visit of the leaders to attend the swearing-in ceremony of Prime Minister Shri Narendra Modi for his third consecutive term is in keeping with the highest priority accorded by India to its ‘Neighbourhood First’ policy and ‘SAGAR’ vision.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং মন্ত্রীশিং ৱাশক লৌবগী থৌরমদা লুচিংবশিং শরুক য়াগনি
08 JUN 2024 12:24PM by PIB Imphal
সাধারন মীখল ২০২৪ মতুংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং মন্ত্রীশিং ৱাশক লৌবগী থৌরম জুন ৯,২০২৪ দা পাংথোক্লগনি। থৌরম অসিদা, ভারতকা য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাকশিং অমসুং ভারত মহাসাগর লমদমগী লৈবাকশিংগী লুচিংবশিং শক্নাইরবা মীথুংলেনশিং ওইনা শরুক য়ানবা চেবাউ পীখ্রে।
থৌরম অসিদা শ্রী লঙ্কাগী রাস্ত্রপতি রানিল ৱিক্রেমেশিঙ্গে; মালদিবসকী রাস্ত্রপতি দোক্তর মোহমদ মুইজু; সিচিলিসকী উপ-রাস্ত্রপতি অহমদ অফিফ; বাংলাদেসকী প্রধান মন্ত্রী সৈখ হসিনা; মাউরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রী প্রভিন্দ কুমার জুগনৌথ; নেপালগী প্রধান মন্ত্রী পুস্পা কমাল দহাল ‘প্রাচান্দা’ অমসুং ভুতানগী প্রধান মন্ত্রী সেরিং তোবগে শরুক য়াগনি।
ৱাশক লৌবগী থৌরম শরুক য়াবগী মথক্তা, লুচিংবশিং অসিনা নুমিৎ অদুগী নুমিদাংৱাইরমদা রাস্ত্রপতি ভাবন্দা রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মুনা শীনবা চাক্লেন অমা শরুক য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অহুমলকশুবা ওইনা প্রধান মন্ত্রী ওইনবা ৱাশক লৌবগী থৌরম অসিদা লুচিংবশিং শরুক য়াগদৌরিবা অসি ভারতনা মসিগী ‘য়ুম্লোন্নবনা অহানবা থৌশিল’ অমসুং ‘সাগর’ ভিজন মরুওইনা লৌবদগীনি।