প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
বে ওফ বেঙ্গল মথক্তা লৈরিবা নোংলৈ-নুংশিৎ ‘রেমাল”গী শেম-শারিবশিং প্রধান মন্ত্রীনা হন্না য়েংশিনখ্রে; নোংলৈ নুংশিৎ অসিনা নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা নোং চুহল্লবা য়ারি
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারত সরকারনা রাজ্য সরকারশিংদা মপুংফানা মতেং পাংগনি অমসুং মখা তানা মতেং পীগনি
সাউথ বে ওফ বেঙ্গল অমসুং অন্দমান সিদা চৎতনবা ঙামীশিংদা পাউতাক পীখ্রে; চাউরাক্নবা মীওই লাখ ১ রোম শাফগদবা মফমশিংদা হোংদোকখ্রে
হৌজিক নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং ওরিসাদা থম্লিবা এন.দি.আর.এফ তিমশিংগা লোয়ননা, অহেনবা তিমশিং থৌরাং তৌদুনা লৈনবা অমসুং পুং অমগী মনুংদা চৎনবা থৌরাং তৌনবা প্রধান মন্ত্রীনা পাউতাক পীখ্রে
বাংলাদেসতা চাং নাইনা ই-পাউশিং পীরে
26 MAY 2024 9:19PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা ৭, লোক কলয়ান মার্গতা লৈবা মহাক্কী য়ুমদা নোর্থ বে ওফ বেঙ্গল মথক্তা লৈরিবা নোংলৈ-নুংশিৎ ‘রেমাল”গী শেম-শারিবশিং হন্না য়েংশিনবগী মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
আই.এম.দিনা মাঙজৌননা লাউথোকখিবগী মতুংইন্না, নোংলৈ-নুংশিৎ অসি ঙসি অহিং বাংলাদেস অমসুং মোঙ্গলা(বাংলাদেস)গী সাউথ ৱেস্ত নক্না লৈবা নোংচুপ বেঙ্গলগা নক্নবা সাগার ইথৎশিং অমসুং খেপুপারাগী মরক্তা ফাওদুনা চৎখিবা য়ারি। নোংলৈ নুংশিৎ অসিনা নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা নোং চুহল্লবা য়ারি।
নেসনেল ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত কম্মিতি অমসুং নোংচুপ বেঙ্গল সরকারনা প্রধান মন্ত্রীদা চাং নাইনা পাউদম্লি। সাউথ বে ওফ বেঙ্গল অমসুং অন্দমান সিদা চৎতনবা ঙামীশিংদা পাউতাক পীখ্রে। চাউরাক্নবা মীওই লাখ ১ রোম শাফগদবা মফমশিংদা হোংদোকখ্রে। আই.এম.দিনা বাংলাদেসতা চাং নাইনা নোংলৈ-নুংশিৎকী মতাংদা ই-পাউশিং পীরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারত সরকারনা রাজ্য সরকারশিংদা মপুংফানা মতেং পাংগনি অমসুং মখা তানা মতেং পীগনি। ফিবম অসি হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা য়েংশিনগনি অমসুং শেম-শাজিন্নবা সরকার ওইবা মতেং পাংনবা নোংলৈ-নুংশিৎ মতুংদা অমুক হন্না য়েংশিনগনি। হৌজিক নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং ওরিসাদা থম্লিবা এন.দি.আর.এফ তিমশিংগা লোয়ননা, অহেনবা তিমশিং থৌরাং তৌদুনা লৈনবা অমসুং পুং অমগী মনুংদা চৎনবা থৌরাং তৌনবা প্রধান মন্ত্রীনা পাউতাক পীখ্রে। খুদক্কী ওইনা মতেং পাংনবা ইন্দিয়ান কোস্ত কার্দনা মসিগী এসেতশিং থৌরাং তৌদুনা থমখ্রে। মহাক্না হায়খি পামদবা থৌদোকশিং থোক্তনবা হিথাংফমশিং, রেলৱেজশিং অমসুং হায়ৱেজশিং মীকুপ-নাহুম শিংনা লৈহনখ্রে।
মীফম অদুদা প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরি, কেবিনেত সেক্রেতরি, হোম সেক্রেতরি, দি.জি এন.দি.আর.এফ, দি.জি আই.এম.দি অমসুং মেম্বর সেক্রেতরি এন.দি.এম.এশু শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
PM reviews preparedness for cyclone “Remal” over North Bay of Bengal; the cyclonic storm is likely to cause rainfall in West Bengal and Northeastern States
PM said that the Government of India has extended full support to the State Government and must continue to do so
Fishermen advised not to venture into South Bay of Bengal and Andaman Sea; Around one lakh people being moved to safer places
Along with the currently deployed NDRF team in West Bengal and Odisha, PM instructs that more teams be kept on standby and ready to move within an hour
Information support also being extended to Bangladesh with regular updates
26 MAY 2024 9:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired a meeting to review the preparedness for cyclone “Remal” over North Bay of Bengal at his residence at 7, Lok Kalyan Marg earlier today.
As per IMD forecasts, the cyclonic storm is likely to cross Bangladesh and adjoining West Bengal coasts between Sagar islands and Khepupara, close to South west of Mongla (Bangladesh) by midnight of today and is likely to cause rainfall in West Bengal and Northeastern States.
Prime Minister was briefed that the National Crisis Management Committee is in regular touch with the Government of West Bengal. All fishermen have been advised not to venture into South Bay of Bengal and Andaman Sea. Around one lakh people are being moved to safer places. IMD is also extending information support to Bangladesh with regular updates.
Prime Minister said that the Government of India has extended full support to the State Government and must continue to do so. He said that the Ministry of Home Affairs should monitor the situation and take a review after the landfall of the cyclone in order to extend necessary assistance for restoration. Prime Minister has instructed that apart from 12 NDRF teams that have already been deployed in West Bengal and one in Odisha, more teams be kept on standby which can move within one hour. The Indian Coast Guard to deploy its assets for any emergency. He said the Ports, Railways and Highways be kept on high vigil to avoid any untoward incidents.
The Principal Secretary to PM, Cabinet Secretary, Home Secretary, DG NDRF, DG, IMD and Member Secretary, NDMA were also present.