ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভারত নেভিনা নোংলৈ-নুংশিৎ রেমালগী থৌরাং তৌরে
26 MAY 2024 11:30AM by PIB Imphal
নোংলৈ-নুংশিৎ রেমালনা থোকহল্লকপা য়াবা খুদোংথিবশিং থেংননবা হৌজিক লৈরিবা স্তেন্দার্দ ওপরেতিং প্রোসিদিউয়র(এস ও পি) মতুংইন্না ভারত নেভিনা মাঙজৌননা থবকশিং পায়খৎপা হৌরে। নোংলৈ-নুংশিৎ রেমাল অসি মে ২৬/২৭,২০২৪গী অহিংদা সমুদ্র মপান্দা য়ৌরকপা য়ারি হায়না থাজনরি। ইস্তর্ন নেভেল কমান্দগী হেদক্বাতর্সনা অপুনবা চেকশিন-থৌরাংগী থবকশিং পায়খৎতুনা ফিবম অসি নেভেল হেদক্বাতর্সশিংদা কুপ্না শেন্নরি।
নোংলৈ-নুংশিৎ রেমাল অসি অকনবা নোংলৈ-নুংশিৎ অমা ওইরক্তুনা নোংচুপ বেঙ্গলগী সাগর ইথৎ অমসুং বাংলাদেসকী খেপুপারাগী মরক্তা থুংলবা য়াই হায়না মাঙজৌননা লাউথোকখ্রে। মসিগী থৌরাং তৌবা ওইনা, ভারত নেভিনা মতেং পাংনবা পোৎলমশিং অমসুং হিদাক-লাংথকশিং য়াওরবা জহাজ অনি থৌরাং তৌদুনা থম্লে অমসুং মসি শোকহল্লবা মীয়ামদা খুদক্কী ওইনা মতেং পাংগনি অমসুং মী কনবগী থবকশিং পাংথোক্কনি। মসিগী মথক্তা, খুদক্তা চংশিন্নবা ভারত নেভিগী সি কিং অমসুং চেতাক হেলিকোপ্তরশিং য়াওনা দোরনিয়ার এয়রক্রাফশিং থৌরাং তৌদুনা থম্লে।
মতেং পাংনবগীদমক খুৎলায়শিংগা লোয়ননা অখন্নবা দাইভিং তিমশিং কোলকাতাদা থম্লে। করিগুম্বা দরকার ওইরক্লবদি মথৌ পাংথোকহন্নবা খুৎলায়শিংগা লোয়ননা দাইভিং তিমশিং বিশাখাপত্নমদা থম্লে। ফ্লদ রিলিফ তিমশিং দরকার ওইবা পোৎলমশিং অমসুং হিদাক-লাংথকশিংগা লোয়ননা কোলকাতাদা থম্লে। মসিগী মথক্তা ফ্লদ রিলিফ তিমশিং বিশাখাপত্নম অমসুং চিলকাদা থম্লে।
নোংলৈ-নুংশিৎ রেমাল লাকপা অসিদা খুদক্তা মপুংফানা মতেং পাংনবা ভারত নেভিনা মীকুপ-নাহুম শিংনা লৈরি অমসুং ফিবম অসি কুপ্না য়েংশিল্লি।
(1)D5YB.jpg)
1UNZ.jpg)

Ministry of Defence
INDIAN NAVY’S READINESS FOR CYCLONE REMAL
26 MAY 2024 11:30AM by PIB Delhi
The Indian Navy has initiated preparatory actions, following existing Standard Operating Procedures (SOPs), to mount a credible Humanitarian Assistance and Disaster Relief (HADR) response in the aftermath of Cyclone Remal. The cyclone is anticipated to cross the coast on the intervening night of 26/ 27 May 2024. The situation is being closely monitored at Naval Headquarters, with comprehensive preparatory actions being undertaken by the Headquarters, Eastern Naval Command.
Cyclone Remal, which is expected to intensify into a severe cyclone, is forecasted to make landfall between Sagar Island, West Bengal and Khepupara, Bangladesh. In preparation, the Indian Navy has readied two ships equipped with HADR and medical supplies for immediate deployment to ensure the safety and welfare of the affected populace. Additionally, Indian Naval aviation assets, including Sea King and Chetak helicopters as well as Dornier aircrafts, are on standby for rapid response.
Specialised diving teams with equipment have been stationed in Kolkata to provide prompt assistance. Further diving teams with necessary equipment are on standby in Visakhapatnam, prepared for quick deployment if needed. Two Flood Relief Teams (FRTs), along with HADR and medical supplies, are being positioned in Kolkata. In addition, two FRTs each from Visakhapatnam and Chilka are ready and on standby for deployment at short notice.
The Indian Navy remains vigilant and is closely monitoring the evolving situation to provide immediate and effective assistance in the wake of Cyclone Remal.
(1)D5YB.jpg)
1UNZ.jpg)