থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
পেন্সনরশিংগী হিংবদা লাইথোকহনবা ঙম্নবা পেন্সন অমসুং পেন্সনরশিংগী য়াইফ-থৌরাং বিভাগকী ইন্তিগ্রেতেদ পেন্সনর্স পোর্তেলদা পেন্সন দিসবর্সিং বেঙ্ক পুম্নমক্কী পেন্সন পোর্তেলশিংগা ইন্তিগ্রেৎ তৌরগনি হায়না সেক্রেতরী (P&PW)না ফোঙদোকখ্রে
ইন্তিগ্রেতেদ পেন্সনর্স পোর্তেল ওফ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া লোঞ্চ তৌখিবগা লোয়ননা সিঙ্গল ৱিন্দো অমদগী সর্ভিসশিং ফংহন্নবা বেঙ্ক মঙা ইন্তিগ্রেৎ তৌখ্রে
27 APR 2024 3:31PM by PIB Imphal
এপ্রিল 26, 2024দা ইন্তিগ্রেতেদ পেন্সনর্স পোর্তেল ওফ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া লোঞ্চ তৌবগী থৌরমদা ৱা ঙাংলদুনা পেন্সনরশিংগী হিংবদা লাইথোকহনবা ঙম্নবা পেন্সন অমসুং পেন্সনরশিংগী য়াইফ-থৌরাং বিভাগকী ইন্তিগ্রেতেদ পেন্সনর্স পোর্তেলদা পেন্সন দিসবর্সিং বেঙ্ক পুম্নমক্কী পেন্সন পোর্তেলশিংগা ইন্তিগ্রেৎ তৌরগনি হায়না সেক্রেতরী (P&PW), শ্রী ভি. শ্রীনিবাসনা ফোঙদোকখ্রে। থৌরম অদুদা ৱাংলদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি ‘পেন্সন অমসুং পেন্সনরশিংগী য়াইফ-থৌরাং বিভাগ’না পেন্সনরশিংগী য়াইফনবা থৌশিল কয়া পাইখৎখি। পেন্সনরশিংগী দিজিতেল এম্পাৱরমেন্ত অসি অসিগুম্বা থৌশিল অমনি অমসুং মসি দিজিতেল লাইফ সর্তিফিকেৎস অমসুং ভাবিস্য পোর্তেলগুম্বা পাম্বৈ কয়ামরুমগী খুত্থাংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি।
ত্রান্সপরেন্সী, দিজিতেলাইজেসন অমসুং সর্ভিস দেলিভরীগী পান্দমগা মরী লৈননা, ভাবিস্য প্লেৎফোর্মনা পেন্সন প্রোসেসিং অমসুং পেমেন্তকী এন্দ-তু-এন্দ দিজিতেলাইজেসনগী থবক পাংথোকপা ঙমহল্লে। মসি রিতায়র তৌরবা মীওই অদুনা মহাক্কী পেপরশিং ওনলাইনদা ফাইল তৌবদগী হৌরগা ইলেক্ত্রোনিক ফোর্মেৎতা PPO ইস্যু তৌবা ফাওবা অমসুং দিজিলোকরদা চংবদগী হৌগনি। ইন্তিগ্রেতেদ ওনলাইন পেন্সন প্রোসেসিং সিস্তেম অমা ওইরিবা 'ভাবিস্য' প্লেৎফোর্ম অসি কেন্দ্র সরকারগী দিপার্তমেন্ত পুম্নমক্তা 01.01.2017দগী ইন্তিগ্রেতেদ তৌখ্রে। সিস্তেম অসি হৌজিক্তি মন্ত্রালয়/ দিপার্তমেন্ত 98দা মায় পাক্না ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। মসিগী মনুংদা এতেচ তৌরবা ওফিস 870 অমসুং DDO 8,174 য়াওরি। পেন্সন অমসুং পেন্সনরশিংগী য়াইফ-থৌরাং বিভাগনা NESDA এসেসমেন্ত 2021গী মতুং ইন্না সেন্ত্রেল গভর্নমেন্ত ই-গভর্নান্স সর্ভিস দেলিভরী পোর্তেল পুম্নমক্কী মরক্তা ভাবিস্য (DOPPWনা পুথোকপা পেন্সন সেঙ্কসন অমসুং পেমেন্তকী ওনলাইন ত্রেকিং সিস্তেম) গীদমক অহুমশুবা রেঙ্ক ফংখি।
বেঙ্কশিংগা মরী লৈনবা পেন্সনরশিংনা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা বেঙ্ক হোংদোকপা, লাইফ সর্তিফিকেৎকী মতাংদা পীশিনবগী স্তেতস, পেন্সন স্লিপ, ফোর্ম 16, পেন্সন রিসিৎ ইনফোর্মেসন, পেন্সন দিসবর্সিং বেঙ্কশিংগী ৱেবসাইৎশিং অসিগুম্বা অসি সিঙ্গল ৱিন্দো অমদগী ফংহন্নবা DoPPW গী ইন্তিগ্রেতেদ পেন্সনর পোর্তেলগা পুনশিন্নরি।
SBI, বেঙ্ক ওফ বরোদা, পঞ্জাব নেস্নেল বেঙ্ক অমসুং কনরা বেঙ্ককী পেন্সন পোর্তেলশিংবু ভাবিস্য পোর্তেলগা পুনশিন্নবগী থবক লোইশিনখ্রে। ইন্তিগ্রেতেদ পেন্সনর্স পোর্তেলগী খুত্থাংদা বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী পেন্সনরশিংনা পেন্সন স্লিপ, লাইফ সর্তিফিকেৎ সবমিৎ তৌবগী স্তেতস, দ্যু অমসুং দ্রোন স্তেতমেন্ত অমসুং ফোর্ম-16গুম্বা সর্ভিসশিংগীদমক সিঙ্গল স্তোপ অমা লৈহল্লি। অথুবা মতমদা পেন্সন পীনবা বেঙ্ক অয়াম্বনা ইন্তিগ্রেতেদ পেন্সনরস পোর্তেলগা পুনশিন্নরগনি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
“Pension Portals of all Pension Disbursing Banks to be integrated in the Integrated Pensioners’ Portal of Department of Pension & Pensioners’ Welfare to ensure Ease of Living of Pensioners” says Secretary (P&PW)
With launch of Integrated Pensioners’ Portal of Bank of India, five Banks stand integrated to provide services from a single window
27 APR 2024 3:31PM by PIB Delhi
“Pension Portals of all Pension Disbursing Banks to be integrated in the Integrated Pensioners’ Portal of Department of Pension & Pensioners’ Welfare to ensure Ease of Living of Pensioners” says Shri. V Shrinivas, Secretary (P&PW) while addressing the launch ceremony of the Integrated Pensioners’ Portal of Bank of India on 26th April 2024. Speaking on the occasion he informed that ‘Department of Pension & Pensioners Welfare’ had taken a number of initiatives to enhance the welfare of pensioners. Digital empowerment of pensioners is one such initiative and is being implemented through various means such as Digital Life Certificates and Bhavishya Portal.
In line with the objective of transparency, digitization and service delivery, the Bhavishya platform has ensured End-to-End digitization of the Pension processing and payment which commences from the retiree filing his/her papers online till issue of the PPO in electronic format and going into the Digilocker. The ‘Bhavishya’ platform, an integrated online pension processing system was made mandatory for all central government departments w.e.f. 01.01.2017. This system is at present being successfully implemented in 98 Ministries/ Departments including 870 Attached Offices and 8,174 DDOs on board. Department of Pension & Pensioners’ Welfare was awarded the 3rd Rank for BHAVISHYA (an online tracking system for pension sanction and payment developed by DOPPW) as per the NeSDA Assessment 2021 among all the Central Government e-Governance Service Delivery Portals.
In order to mitigate the problems faced by pensioners pertaining to banks such as Change of bank, status regarding submission of life certificate, Pension slip, Form 16, Pension receipt information, the websites of Pension Disbursing Banks are being integrated with the Integrated Pensioners Portal of DoPPW, to enable these services to be available from a single window.
The task of Integration of Pension Portal of SBI, Bank of Baroda, Punjab National Bank and Canara Bank with Bhavishya portal has been completed. With this integration, the pensioners of Bank of India have a single stop for services like pension slip, status of submission of Life Certificate, Due and Drawn statement and Form-16 through the Integrated Pensioners’ Portal. In the near future most of the Pension Disbursing Banks will be integrated with Integrated Pensioners’ Portal.