কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
বাংলাদেশ, UAE, ভুতান, বহরীন, মোরিসস অমসুং শ্রী লঙ্কা লৈবাক তরুক্তা কেন্দ্রনা তিলহৌ 99,150 MT থাদোকপদা অয়াবা পীখ্রে
নেস্নেল কোওপরেতিব এক্সপোর্তস লিমিতেদ (NCEL) অসি অতৈ লৈবাকশিংদা তিলহৌ থাদোক্নবগী এজেন্সীনি
ভারত সরকারনা মিদ্দল-ইস্ত অমসুং য়ুরোপিয়ন লৈবাক খরগীদমক অখন্ননা থাখিবা অঙৌবা তিলহৌগী 2000 MT থাদোকপদা অয়াবা পীখ্রে
27 APR 2024 1:48PM by PIB Imphal
সরকারনা বাংলাদেশ, UAE, ভুতান, বহরীন, মোরিসস অমসুং শ্রী লঙ্কা, য়ুমলোন্নরিবা লৈবাক তরুক্তা তিলহৌ 99,150 MT থাদোকপদা অয়াবা পীখ্রে। মমাং চহিগা চাংদম্নবদা 2023-24দা খারিফ অমসুং রবিগী মহৈ-মরোংশিং হন্থরকপ অমসুং মালেমগী কৈথেলদা দিমান্দ হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা দোমেস্তিক্কীদমক মরাং কাইনা ফংহনবা ঙম্নবা তিলহৌ থাদোকপদা অথিংবা থমদুনা লাকখি।
অতৈ লৈবাকশিংদা তিলহৌ থাদোক্নবগী এজেন্সী, নেস্নেল কোওপরেতিব এক্সপোর্তস লিমিতেদ (NCEL)না L1 মমলশিংদা ই-প্লেৎফোর্মশিংগী খুত্থাংদা দোমেস্তিক্কী তিলহৌ অসি থাদোক্নবা সোর্স তৌই অমসুং 100% এদভান্স পেমেন্ত বেসিস্তা য়ানরবা রেৎতা লমথুংফম ওইরিবা লৈবাক্কী সরকারনা নোমিনেৎ তৌরবা এজেন্সী নত্ত্রগা এজেন্সীশিংদা সপ্লাই তৌই। বায়রশিংদা NCELনা পীরিবা ওফর রেৎ অসিনা লমথুংফম ওইরিবা কৈথেল অমসুং মালেমগী অমদি দোমেস্তিক্কী কৈথেলশিংদা লৈরিবা মমলশিং অদু ওই। লৈবাক তরুক অসিদা থাদোক্নবা লৈরিবা কোতা অসি লমথুংফম ওইরিবা লৈবাক্না রিক্যুজিসন তৌরকপগী মতুং ইন্না সপ্লাই তৌখি। লৈবাক অসিদা তিলহৌগী খ্বাইদগী চাউবা প্রদ্যুসর ওইরিবা মহারাস্ত্রনা এক্সপোর্ত তৌনবগীদমক NCELনা সোর্স তৌখিবা তিলহৌগী খ্বাইদগী চাউবা সপ্লাইয়র ওইরি।
সরকারনা মিদ্দল-ইস্ত অমসুং য়ুরোপিয়ন লৈবাক খরগীদমক অখন্ননা থাখিবা অঙৌবা তিলহৌগী 2000 MT থাদোকপদা অয়াবা পীখ্রে। তশেংনা এক্সপোর্ত ওরিয়েন্তেদ ওইবনা অঙৌবা তিলহৌগী মরূগী মমল তাংবা, গুদ এগ্রিকলচরেল প্রেক্তিস (GAP) অমসুং স্ত্রিক্ত মেক্সিমম রেসিদ্যু লিমিৎস (MRL)গী মথৌ তাবশিং ঙাক্না চৎপনা অতৈ তিলহৌশিংদগী মসি পুথোকপদা চংবা শেনফম অসিনা হেন্না ৱাংই।
কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স বিভাগকী প্রাইস স্তেবিলাইজেসন ফন্দ (PSF)কী মখাদা রবি-2024গী তিলহৌগী বফ্ফর আউৎকী প্রোক্যুর্মেন্ত তার্গেৎ অসি চহিদা তন লাখ 5দা লেপখি। কেন্দ্রগী এজেন্সীশিং হায়বদি NCCF অমসুং NAFEDনা স্তোরদা থম্বা য়ারবা তিলহৌ প্রোক্যুর্মেন্ত তৌবা হৌনবা প্রোক্যুর্মেন্ত, স্তোরেজ অমসুং লৌমীশিংগী রেজিস্ত্রেসন সপ্পোর্ত তৌনবা FPO/FPC/PACশিংগুম্বা লোকেল এজেন্সীগা খুৎশম্নরি। DoCA, NCCF অমসুং NAFEDগী অৱাংবা থাক্কী তীম অমনা PSF বফ্ফরগীদমক তিলহৌ 5 LMT প্রোক্যুর্মেন্ত তৌনবা লৌমীশিং, FPO/FPCশিং অমসুং PACশিংগী মরকআ এৱের্নেস পীনবা এপ্রিল 11-13, 2024দা মহারাস্ত্রগী নাশিক অমসুং অহমদনগরদা চৎখি।
তিলহৌ থম্বদা অমাংবা থোকপা হন্থহন্নবা কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স বিভাগনা মুম্বাইগী BARCদগী তেক্নিকেল সপ্পোর্তকা লোয়ননা মমাং চহিদা 1200 MT ওইরম্বদগী চহি অসিদা 5000 MT হেন্না হেনগৎহন্দুনা স্তোকশীংগী ক্বান্তম হেনগৎহন্নবা ৱারেপ লৌখি। মমাং চহিদা পাইখৎখিবা তিলহৌগী ইরাদিএসন অমসুং কোল্দ স্তোরেজকী পাইলোৎ অসিনা থম্বদা থোকপা অমাংবা চাদা 10দগী তানা হন্থবা ঙমহনখি হায়বা খঙবা ঙমখি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Centre allows export of 99,150 MT onion to six countries Bangladesh, UAE, Bhutan, Bahrain, Mauritius and Sri Lanka
National Cooperative Exports Limited (NCEL) is the agency for export of onion to the countries
Government of India allows export of 2000 MT of white onion cultivated specially for export markets in Middle-East and some European countries
27 APR 2024 1:48PM by PIB Delhi
The Government has allowed export of 99,150 MT of onion to six neighbouring countries of Bangladesh, UAE, Bhutan, Bahrain, Mauritius and Sri Lanka. Onion export prohibition has been imposed to ensure adequate domestic availability against the backdrop of estimated lower Kharif and Rabi crops in 2023-24 as compared to previous year and increase demand in international market.
The National Cooperative Exports Limited (NCEL), the agency for export of onion to these countries, sourced the domestic onions to be exported through e-platform at L1 prices and supplied to the agency or agencies nominated by the government of the destination country at the negotiated rate on 100% advance payment basis. The offer rate of NCEL to the buyers takes into account the prevailing prices in the destination market and also international and domestic markets. The quota allocated for export to the six countries are being supplied as per requisition made by the destination country. As the largest producer of onion in the country, Maharashtra is the major supplier of onions sourced by NCEL for export.
The Government had also allowed export of 2000 MT of white onion cultivated specially for export markets in Middle-East and some European countries. Being purely export oriented, production cost of the white onion is higher than other onions due to higher seed cost, adoption of good agricultural practice (GAP) and compliance to strict maximum residue limits (MRL) requirements.
The procurement target for onion buffer out of Rabi-2024 under the Price Stabilisation Fund (PSF) of Department of Consumer Affairs has been fixed at 5 Lakh tons this year. The Central Agencies, viz., NCCF and NAFED are tying up local agencies such as FPOs/FPCs/PACs to support the procurement, storage and farmers registration to begin the procurement of any store-worthy onion. A high level team of DoCA, NCCF and NAFED had visited Nashik and Ahmednagar Districts of Maharashtra during 11-13 April, 2024 to create awareness among the farmers, FPOs/FPCs and PACs about the procurement of 5 LMT of onion for PSF buffer.
In order to reduce the storage loss of onions, the Department of Consumer Affairs decided to enhance the quantum of stocks to be irradiated and cold stored from 1200 MT last year to over 5000 MT this year, with technical support from BARC, Mumbai. The pilot of onion irradiation and cold storage taken up last year has been found to have resulted in the reduction of storage loss to less than 10 percent.