Ministry of Information & Broadcasting
Mumbai International Film Festival's Doc Film Bazaar Submission Deadline Extended till April 10
01 APR 2024 12:53PM by PIB Mumbai
The Ministry of Information and Broadcasting has announced the extension of the submission dates of projects for the first-ever Doc Film Bazaar which is being organised alongside the 18th Mumbai International Film Festival (MIFF). The deadline, which was earlier March 31, 2024, has been extended to April 10, 2024 for the ease of submission of projects by filmmakers working in geographically remote areas of the country.
The Bazaar will be held from 16th to 18th June 2024, in Mumbai. The Doc Film Bazaar aims to be a first-of-its-kind comprehensive platform designed to promote and support documentary, short films and animation content showcasing talent in filmmaking, production and distribution.
The key segments of the Doc Film Bazaar consist of Doc Co-Production Market (Doc CPM), Doc Viewing Room (Doc VR) and Doc Work-In-Progress Lab (Doc WIP) for which the filmmakers are invited to submit their films. Doc Co-Production Market (CPM) is a platform exclusively designed to find artistic and financial support from the global film fraternity. It is a segment to facilitate partnerships between filmmakers and potential producers or co-producers globally. It provides a platform for collaboration, co-productions and funding opportunities for documentary and animation film projects.
Filmmakers can pitch their projects and explore avenues for financial support and collaboration from both domestic and international level. The selected projects from the Doc Co-Production Market will get an opportunity to pitch their project in an Open Pitch session as well as a dedicated space to have One-to-One meetings with the producers, distributors and financiers. The Viewing Room (VR) is a platform for filmmakers to showcase their documentary, shorts and animation film. It is a restricted space where registered delegates are granted access to view a curated selection of the films and this platform is ideal for films seeking world sales, distribution partners, co-producers, finishing funds and screenings at film festivals.
The Work-In-Progress Lab (WIP) is a closed door lab for films in a rough-cut stage where the selected project representatives get mentorship, feedback and an opportunity to interact with industry professionals. The lab is open only to documentary and animation films above 30 minutes. The only criteria is that the film to be submitted should be in its rough-cut stage or just before the final edit and the film should not have begun with their post production processes like DI or final sound design.
Speaking about the initiative, Joint Secretary (Films) and MD, NFDC, Shri. Prithul Kumar said, "The main focus of Doc Film Bazaar is to provide access to the opportunities that showcase genuine and compelling stories on an international scale. This platform will help filmmakers gain valuable insights into the current trends, market demands, distribution strategies and audience preferences. Doc Film Bazaar will enable the selected projects to receive valuable feedback, insights and suggestions from the industry experts and experienced filmmakers, while giving them the much-needed opportunity to find collaborators who can buy their films or help them to complete the projects."
More details on the submission process is available on the MIFF website. at www.miff.in

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
মুম্বাই ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেলগী দোক ফিল্ম বজার থাজিনবগী অরোয়বা মতম এপ্রিল ১০ ফাওবা শাংদোকখ্রে
01 APR 2024 12:53PM by PIB Imphal
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না, ১৮শুবা মুম্বাই ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেল (MIFF)কা লোয়ননা পাঙথোক্কদৌরিবা অহানবা দোক ফিল্ম বজারগী প্রোজেক্তশিং থাজিল্লকপগী অরোয়বা মতম শাংদোক্লে হায়না লাউথোকখ্রে‍। মমাঙদা মার্চ ৩১, ২০২৪ ওইরম্বা অরোয়বা মতম অদু, লৈবাকসিগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা থবক তৌরিবা ফিল্মমেকরশিংনা প্রোজেক্তশিং থাজিল্লকপদা কোমহন্নবগগীদমক এপ্রিল ১০, ২০২৪ ফাওবা শাংদোকখ্রে‍।
বজার অসি মুম্বাইদা জুন ১৬তগী ১৮, ২০২৪ ফাওবা পাঙথোক্কনি‍। দোক ফিল্ম বজার অসিনা ফিল্মমেকিং, প্রদক্সন অমসুং দিস্ত্রিব্যুসনগী হৈশিংবশিং উৎলিবা দোকুমেন্তরী, সোর্ত ফিল্ম অমসুং এনিমেসন কন্তেন্তশিং য়োকখৎনবা অমসুং ঙাক্লৌ পীননবা শেম শারবা অসিগুম্বা মখলগী অহানবা মপুং ফাবা ফম্পাক অমা ওইননবা পান্দম থম্লি‍।
দোক ফিল্ম বজারগী মরুওইবা শরুকশিংদা দোক কো-প্রদক্সন মার্কেৎ (Doc CPM), দোক ভিউৱিং রুম (Doc VR)) অমসুং দোক ৱর্ক-ইন-প্রোগ্রেস লেব (Doc WIP) য়াওরি, মসিগীদমক ফিল্মমেকরশিংগী মফমদা মখোয়গী ফিল্মশিং থাজিল্লক্নবা ৱাফম থম্লি‍। দোক কো-প্রদক্সন মার্কেৎ (CPM) অসি মালেমগী ফিল্ম তাইবঙদগী আর্তিস্তিক অমসুং শেলথুমগী ঙাক্লৌ ফংননবা অখন্ননা শেম-শারবা ফম্পাক অমনি‍। মসি মালেমগী ওইবা থাক্তা ফিল্মমেকরশিং অমসুং মতিং লৈবা প্রদ্যুসর নৎত্রগা কো-প্রদ্যুসরশিংগী মরক্তা খোঙবু ওইবগী মরী শেমগৎনবা শরুক অমনি‍। মসিনা দোকুমেন্তরী অমসুং এনিমেসন ফিল্ম প্রোজেক্তশিংগী কোলাবোরেসন, কো-প্রদক্সন অমসুং ফন্দিংগী খুদোংচাবশিংগী ফম্পাক অমা পীরি‍।
ফিল্মমেকরশিংনা মখোয়গী প্রোজেক্তশিং পাউদম্বা অমসুং লমদমসিগী অমদি মালেমগী থাক অনিমক্তগী শেলথুমগী ঙাক্লৌ অমসুং খুৎশম্ননা চৎমিন্নবগী খুদোংচাবশিং থিবা য়াগনি‍। দোক কো-প্রদক্সন মার্কেত্তগী খনগৎলবা প্রোজেক্তশিংনা ওপন পিতচ সেসন্দা মখোয়গী প্রোজেক্তশিং পাউদম্নবা খুদোংচাবা ফংগনি লোয়ননা প্রদ্যুসর, দিস্ত্রিব্যুতর অমসুং ফাইনান্সিয়রশিংগা অমমমতা ওইবা মীফম পাঙথোক্নবগী অখন্নবা মফমসু ফংগনি‍। ভিউৱিং রুম (VR) অসি ফিল্মেকরশিংনা মখোয়গী দোকুমেন্তরী, সোর্ত অমসুং এনিমেসন ফিল্মশিং উত্থোক্নবগী ফম্পাক অমনি‍। মসি নীংথিনা খনগৎলবা ফিল্মশিং য়েংনবগীদমক রেজিস্তর তৌরবা দেলিগেৎশিংখক্তনা চঙবা য়াবা অথিংবা লৈবা মফম অমনি লোয়ননা ফম্পাক অসি মালেমগী ওইনা য়োন্নবা, য়েন্থোক্নবা খোঙবু, কো-প্রদ্যুসর, লোইশিন্নবা ফন্দ অমসুং ফিল্ম ফেস্তিবেলশিংদা স্ক্রীনিং তৌনবগীদমক তান্নরিবা ফিল্মশিংগী চুনবা ফম্পাক অমনি‍।
ৱর্ক-ইন-প্রোগ্রেস লেব (WIP) অসি খনগৎলবা মীহুৎশিংনা মেন্তরসিপ, ফীদবেক অমসুং ইন্দস্ত্রী প্রোফেস্নেলশিংগা ৱারী ৱাতায় শানবগী খুদোংচাবা ফংগদবা রব-কৎ থাক্তা লৈরিবা ফিল্মশিংগী ক্লোজ দোর লেব অমনি‍। লেব অসি মিনত ৩০ হেন্না শাংবা দোকুমেন্তরী অমসুং এনিমেসন ফিল্মশিংখক্তদা ফংহনগনি‍। মসিদা লৈরিবা ক্রাইতিরিয়া হায়ববু থাজিল্লক্কদৌরিবা ফিল্ম অদু রব-কৎ থাক্তা নৎত্রগা অরোয়বগী ইদিৎকী মমাঙগী থাক্তা লৈগদবনি অমদি ফিল্ম অদু DI নৎত্রগা অরোয়বগী সাউন্দ দিজান্নচিংবা পোস্ত প্রদক্সন থৌওংনা হৌরোইদবনি‍।
থৌরাংসিগী মরমদা পাউদম্লদুনা, জোইন্ত সেক্রেতরী (ফিল্ম) অমসুং MD, NFDC, শ্রী প্রিথুল কুমারনা হায়খি, “দোক ফিল্ম বজারনা মরুওইবা মীৎয়েঙ থম্লিবসি মালেমগী থাক্তা তশেং তশেংবা অমসুং পুক্নিং চিংশিনবা ঙম্বা ৱারীশিং উৎপা খুদোংচাবশিং ফংহনবনি‍। ফম্পাক অসিনা ফিল্মমেকরশিংগী মফমদা হৌজিক চৎনরিবা মচৎ, কৈথেলগী দিমান্দ, দিস্ত্রিব্যুসনগী লাল্লোং অমসুং অয়েঙবশিংগী প্রিফরেন্সশিংদা মমল য়াম্লবা মীৎয়েঙ ফংহনবদা মতেঙ পাংগনি‍। দোক ফিল্ম বজারনা খনগৎলবা প্রোজেক্তশিংদা মমল নাইদ্রবা ফীদবেক, ইন্দস্ত্রী এক্সপর্ত অমসুং এক্সপরিএন্স লৈরবা ফিল্মমেকরশিংদগী মীৎয়ঙ অমসুং পাউতাক ফংহনবা ঙমহনবগা লোয়ননা মখোয়দা মখোয়গী ফিল্মশিং লৈবা ঙমগদবা নৎত্রগা মখোয়গী প্রোজেক্তশিং মপুং ফাহনবা ঙমগদবা কোলাবোরেতরশিং ফংননবগী মথৌ তাবা খুদোংচাবশিং ফংহনগনি‍।
থাজিনবগী থৌওংগী অহেনবা অকুপ্পা ৱারোলশিং MIFF ৱেবসাইত www.miff.in তা ফংগনি‍।