Ministry of Electronics & IT
NIXI and MeitY to unveil BhashaNet portal at UA Day tomorrow for Digital Inclusion across the nation
20 MAR 2024 3:26PM by PIB Delhi
National Internet Exchange of India (NIXI) is proud to announce the launch of the BhashaNet portal for the upcoming Universal Acceptance (UA) Day, scheduled to take place on March 21, 2024, at Dr Ambedkar International Centre in the National Capital. This will be the second event hosted between NIXI and the Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY), underscoring their joint commitment to promote the UA and advancing digital inclusion across the nation. In addition, it’s noteworthy that Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) and the Internet Governance division, MeitY, Government of India are actively supporting UA Day.
The theme of the event, ”BhashaNet: Impetus Towards Universal Acceptance,” highlights NIXI’s dedication to ensuring that individuals, regardless of language or script, can fully participate in the digital world.
Through UA Day, NIXI and MeitY aim to mobilise stakeholders and raise awareness about the importance of UA readiness in today’s digital landscape. The event will feature engaging sessions, including keynote addresses, panel discussions and technical workshops, led by distinguished speakers from various sectors. These discussions will focus on the significance of UA and the steps needed to achieve widespread acceptance.
Shri S Krishnan, Secretary MeitY Government of India, will grace the event as the Chief Guest, further emphasising the Government’s support for digital inclusivity initiatives.
Shri Shushil Pal, Joint Secretary Meity, Government of India, will also be gracing the event. His presence underscores the glGovernment’s unwavering support and dedication to initiatives aimed at promoting digital inclusivity and Universal Acceptance (UA).
Dr Devesh Tyagi, CEO of NIXI, expressed happiness about the event, stating, “Universal acceptance is a pivotal aspect in our journey towards digital inclusivity. Through UA Day, we reinforce our commitment to bridging linguistic divides and ensuring every voice is heard in the digital sphere.”
To know more about the event and participation visit below link: https://uaday.in/
About NIXI:
Set up on 19th June 2003, the National Internet Exchange of India is a not-for-profit (Section 8) company under the aegis of MeitY and is tasked to increase internet penetration and adoption in India by facilitating the various infrastructure aspects to enable the internet ecosystem to be managed and used by the masses. The four services which come under the NIXI are setting IXPs, towards building Internet Exchange Points, .IN Registry towards building the .in domain digital identity, IRINN towards IPv4 and IPv6 addresses adoption and Data Centre services under NIXI-CSC towards data storage services.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
NIXI অমসুং MeitYনা লৈবাক শিনব থুংবদা দিজিতেল ইনক্লুজনগীদমক হয়েংগী UA নুমিৎতা ভাশানেৎ পোর্তেল হৌদোক্কনি
20 MAR 2024 3:26PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী কোনুংদা লৈবা দা. অম্বেদকর ইন্তরনেস্নেল সেন্তরদা মার্চ 21, 2024দা লাক্কদৌরিবা য়ুনিভর্সেল এসেপ্তেন্স (UA) নুমিৎকীদমক নেস্নেল ইন্তর্নেৎ একচেঞ্জ ওফ ইন্দিয়া (NIXI)না ভাশানেৎ পোর্তেল লোঞ্চ তৌগনি লাউথোকপদা চাউথোকচবা পোকই। মসি NIXI অমসুং মিনিস্ত্রী ওফ ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী (MeitY)গী মরক্তা পাঙথোকপা অনিশুবা ইভেন্ত ওইরি, মসিনা UA প্রমোৎ তৌনবা অমসুং লৈবাক শিনবা থুংবদা দিজিতেল ইনক্লুসন হেনগৎহন্নবগী মখোয়গী অপুনবা ফিরেপ অদু উৎলি। মসিগী মথক্তা পনবা য়াবদি ইন্তর্নেৎ কোর্পোরেসন ফোর এসাইন নেম্স এন্দ নম্বর্স (ICANN) অমসুং ভারত সরকারগী MeitYগী ইন্তর্নেৎ গভর্নান্স দিভিজন্না UA নুমিৎ অসি লেপ্পা লৈতনা সপ্পোর্ত তৌরি।
ইভেন্ত অসিগী থিম অসি “ভাশানেৎ: ইম্পেতস তুৱার্দস য়ুনিভর্সেল এসেপ্তেন্স”না ওইরি, মসিনা লোল নত্ত্রগা স্ক্রিপকী খেন্নবা লৈতনা মীওই অমনা দিজিতেল ৱর্ল্দদা মপুং ফানা শরুক য়াবা য়ানবা NIXIগী কত্থোকপা অদু উৎলি।
UA নুমিৎকী খুত্থাংদা NIXI অমসুং MeitYনা ঙসিগী দিজিতেল লেন্দস্কেপ অসিদা UA রেদিনেস ওইবগী মরু ওইবগী মতাংদা স্তেকহোল্দরশিংবু মোবিলাইন তৌনবা অমসুং এৱের্নেস পীনবা পান্দম থম্মি। ইভেন্ত অসিদা তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংদগী মশক নাইবা স্পীকরশিংদগী মরু ওইবা ৱারোলশিং, পেনেল দিস্কসনশিং অমসুং তেক্নিকেল ৱার্কশোপশিং য়াওনা নুংঙাইরবা সেসনশিং য়াওরগনি। খন্ন-নৈনবা অসিনা UAগী মরু ওইবা অমসুং পাকশন্নবা শীজিনবা ঙম্নবা মথৌ তাবা খোঙথাংশিংদা মীৎয়েং থমগনি।
ভারত সরকারগী MeitYগী সেক্রেতরী, শ্রী এস. কৃষ্ণননা অথোইবা মীথুংলেন ওইনা থৌরম অসিদা লেংশিনগনি, মখা তানা মহাক্না দিজিতেল ইনক্লুসিবিতি ইনিসিএতিবশিংগীদমক পীরিবা সরকারগী মতেংগী মতাংদা ফোঙদোক্কনি।
ভারত সরকারগী MeitYগী জোইন্ত সেক্রেতরী, শ্রী শুশিল পালসু থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি। মহাক্না শরুক য়াবা অসিনা দিজিতেল ইনক্লুসিবিতী প্রমোৎ তৌবা অমসুং য়ুনিভর্সেল এসেপ্তেন্স (UA) প্রমোৎ তৌনবা পান্দম থম্মিবা লেংদ্রবা সপ্পোর্ত অমসুং কত্থোকপা অদু উৎলি।
NIXIগী CEO, দা. দেবেশ ত্যাগীনা থৌরম অসিগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোক্লদুনা হায়, “য়ুনিভর্সেল এসেপ্তেন্স অসি দিজিতেল ইনক্লুসিবিতীগী মাইকৈদা চংশিল্লিবা ঐখোয়গী খোঙচৎকী মরু ওইবা লম অমনি। UA নুমিৎকী খুত্থাংদা ঐখোয়না লিঙ্গুইস্তিক দিভাইদশিং শমজিন্নবা অমসুং দিজিতেল স্ফিয়রদা ভোইস খুদিংমক তাহন্নবা ঐখোয়গী ফিরেপ অদু নৌহৌনা চেৎশিনহল্লি”।
ইভেন্ত অমসুং শরুক য়াবগী মতাংদা হেন্না খঙনবা মখাগী লিঙ্ক অসিদা চংবীয়ু: https://uaday.in/
NIXIগী মরমদা:
জুন 19, 2003দা লিংখৎখিবা নেস্নেল ইন্তর্নেৎ একচেঞ্জ ওফ ইন্দিয়া অসি MeitYগী মীৎয়েং মখাদা লৈরিবা নোৎ-ফোর-প্রোফিৎ (সেক্সন 8) কম্পনী অমনি অমসুং মসিগী থৌদাংদি তোঙান-তোঙানবা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী হীরমশিং ফংহন্দুনা ইন্তর্নেৎ ইকোসিস্তেম মেনেজ তৌবা ঙম্নবা অমসুং মীয়াম্না শীজিন্ননবা ভারত্তা ইন্তর্নেৎ পেনিত্রেসন আমসুং এদোপ্সন হেনগৎহনবনি। NIXIগী মখাদা লৈরিবা সর্ভিস মরি অদুদি ইন্তর্নেৎ এক্সচেঞ্জ পোইন্তশিং শেমগৎনবা মাইকৈদা IXPশিং সেত্তিং তৌবা, .in দোমেন দিজিতেল আইদেন্তিতী শেমগৎনবা মাইকৈদা .IN রেজিস্ত্রী তৌবা, IPv4 অমসুং IPv6 এদ্রেসশিং এদোপ্সন তৌবা মাইকৈদা IRINN অমসুং দেতা স্তোরেজ সর্ভিসশিংগী মাইকৈদা NIXI-CSCগী মখাদা দেতা সেন্তর সর্ভিসশিং থম্বনি।