মন্ত্রীমন্দল
ইন্দিয়া-মিদল ইস্ত য়ুরোপ ইকোনোমিক কোরিদোরগী ইম্পাৱারমেন্ত অমসুং ওপরেনসগীদমক মতেং পাংননবা ভারত অমসুং য়ুনাইতেদ অরাব ইমিরেতসকী মরক্তা ইন্তর-গভর্নমেন্তেল ফ্রেমৱার্ক এগ্রিমেন্ত লৈনবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
13 MAR 2024 3:27PM by PIB Imphal
ইন্দিয়া-মিদল ইস্ত য়ুরোপ ইকোনোমিক কোরিদোর(আই এম ই সি)গী ইম্পাৱারমেন্ত অমসুং ওপরেনসগীদমক মতেং পাংননবা ফেব্রুৱারি ১৩,২০২৪ দা ভারত অমসুং য়ু.এ.ই সরকারগী মরক্তা পাংথোকখিবা অৱাংবা থাক্কী খোঙচৎ মনুংদা খুয়েক পীনখিবা ইন্তর-গভর্নমেন্তেল ফ্রেমৱার্ক এগ্রিমেন্ত(আই জি এফ এ) অদু এক্স-পোস্ত ফেক্তো ওইনা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে। ইন্তর-গভর্নমেন্তেল ফ্রেমৱার্ক এগ্রিমেন্ত(আই জি এফ এ)গী পান্দমদি লৈবাক অনিগী মরীশিং ফগৎহনবা অমসুং হিথাংফমশিং, মেরিতাইম অমসুং লোজিস্তিক্স সেক্তরদা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিং মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহনবনি।
তুংদা অপুনবা ওইনা শেন থাদমিন্নবগী ওইথোকপশিং খঙদোক্নবা অমসুং আই.এম.ই.সি চাউখৎহন্নবা মতেং পাংনবগী পান্দমশিংগা লোয়ননা লৈবাক অনিগী মরক্তা মতেং পাংনবা ইন্তর-গভর্নমেন্তেল ফ্রেমৱার্ক এগ্রিমেন্ত(আই জি এফ এ) দা য়াওরি।
য়ানচে অসিদা লৈবাক অনিগী মরক্তা মতেং পাংননবা অকুপ্পা ফ্রেমৱার্ক য়াওরি। মতেং পাংনবা অসি লৈবাক অনিগী মরী লৈনবা নিয়মশিং অমসুং চৎন-কাংলোনশিংগা লোয়ননা নাকল অনিনা য়ানরবা প্রিন্সিপালশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং য়ানচেশিংদা য়ুম্ফম ওইগনি।

Cabinet
Cabinet approves Inter-Governmental Framework Agreement India and United Arab Emirates on cooperation for the empowerment and operation of the India-Middle East Europe Economic Corridor
13 MAR 2024 3:27PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi gave its Ex-post facto approval today to the Inter-Governmental Framework Agreement (IGFA) that was signed on 13th February, 2024 during the High Level visit between the Government of Republic of India and the Government of the United Arab Emirates on Cooperation for the empowerment and operation of the India-Middle East Europe Economic Corridor (IMEC). The aim of the IGFA is to enhance the bilateral relations and to further strengthen the relations between the two countries in the Ports, Maritime and Logistics sectors.
The IGFA includes areas of cooperation between the two countries with the objective of exploring further potential of future joint investment and collaboration in respect of development of the IMEC.
The Agreement contains detailed framework for cooperation between the two countries. The cooperation will be based on a set of mutually agreed upon principles, guidelines and agreements consistent with the relevant rules and regulations of the countries' jurisdiction.