কেবিনেট
ভাৰত আৰু সংযুক্ত আৰব আমিৰশ্বাহীৰ মাজত ভাৰত-মধ্যপ্ৰাচ্য ইউৰোপ অৰ্থনৈতিক কৰিডৰৰ সবলীকৰণ আৰু পৰিচালনাৰ বাবে সহযোগিতা সম্পৰ্কীয় আন্তঃচৰকাৰী কাঠামো চুক্তিত অনুমোদন কেবিনেটৰ
13 MAR 2024 3:27PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত আজি অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট বৈঠকত ভাৰত-মধ্যপ্ৰাচ্য ইউৰোপ অৰ্থনৈতিক কৰিডৰ (আইএমইচি)ৰ সবলীকৰণ আৰু পৰিচালনাৰ বাবে সহযোগিতাৰ সন্দৰ্ভত ভাৰত চৰকাৰ আৰু সংযুক্ত আৰব আমিৰশ্বাহী চৰকাৰৰ উচ্চ পৰ্যায়ৰ ভ্ৰমণৰ সময়ত ২০২৪ চনৰ ১৩ ফেব্ৰুৱাৰীত স্বাক্ষৰিত আন্তঃচৰকাৰী কাঠামো চুক্তি (আইডিএফএ)ত অনুমোদন জনায়। আইজিএফএৰ লক্ষ্য হৈছে দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক উন্নত কৰা আৰু দুয়োখন দেশৰ মাজত বন্দৰ, সামুদ্ৰিক আৰু লজিষ্টিক খণ্ডত সম্পৰ্ক অধিক সুদৃঢ় কৰা।
আইএমইচিৰ উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত ভৱিষ্যতৰ যৌথ বিনিয়োগ আৰু সহযোগিতাৰ অধিক সম্ভাৱনা অন্বেষণ কৰাৰ লক্ষ্যৰে দুয়োখন দেশৰ মাজত সহযোগিতাৰ ক্ষেত্ৰসমূহ আইজিএফএত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে।
এই চুক্তিত দুয়োখন দেশৰ মাজত সহযোগিতাৰ বিষদ কাঠামো সন্নিবিষ্ট কৰা হৈছে। এই সহযোগিতা দেশসমূহৰ এলেকাধীন প্ৰাসংগিক নিয়ম-নীতিৰ সৈতে সামঞ্জস্যপূৰ্ণ পাৰস্পৰিকভাৱে সহমতত উপনীত হোৱা নীতি, নিৰ্দেশনা আৰু চুক্তিৰ গোটৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি কৰা হ’ব।

Cabinet
Cabinet approves Inter-Governmental Framework Agreement India and United Arab Emirates on cooperation for the empowerment and operation of the India-Middle East Europe Economic Corridor
13 MAR 2024 3:27PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi gave its Ex-post facto approval today to the Inter-Governmental Framework Agreement (IGFA) that was signed on 13th February, 2024 during the High Level visit between the Government of Republic of India and the Government of the United Arab Emirates on Cooperation for the empowerment and operation of the India-Middle East Europe Economic Corridor (IMEC). The aim of the IGFA is to enhance the bilateral relations and to further strengthen the relations between the two countries in the Ports, Maritime and Logistics sectors.
The IGFA includes areas of cooperation between the two countries with the objective of exploring further potential of future joint investment and collaboration in respect of development of the IMEC.
The Agreement contains detailed framework for cooperation between the two countries. The cooperation will be based on a set of mutually agreed upon principles, guidelines and agreements consistent with the relevant rules and regulations of the countries' jurisdiction.