Prime Minister's Office
PM to participate in Sashakt Nari - Viksit Bharat programme in Delhi on 11th March
PM to witness demonstration of agriculture drones by Namo Drone Didis
PM to also hand over drones to 1,000 Namo Drone Didis
PM to disburse about Rs 8,000 crore bank loans and Rs 2,000 crore capitalization support fund to SHGs
PM to also felicitate Lakhpati Didis
10 MAR 2024 11:14AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in Sashakt Nari - Viksit Bharat programme and witness agricultural drone demonstrations conducted by Namo Drone Didis at Indian Agricultural Research Institute, Pusa, New Delhi on 11th March at 10 AM. Namo Drone Didis from 10 different locations nationwide will also participate in the drone demonstration simultaneously. During the programme, Prime Minister will also hand over drones to 1,000 Namo Drone Didis.
The Namo Drone Didi and Lakhpati Didi initiatives are integral to the Prime Minister's vision of fostering economic empowerment and financial autonomy among women, especially in rural areas. In order to further this vision, Prime Minister will felicitate Lakhpati Didis, who have achieved success with the support of Deendayal Antyodaya Yojana - National Rural Livelihoods Mission and are supporting and motivating other Self-Help Group members for their upliftment.
Prime Minister will also disburse around Rs 8,000 crore Bank loans to Self Help Groups (SHGs) at subsidised interest rate through Bank Linkage Camps set up by Banks in each district. Prime Minister will also disburse about Rs 2,000 crore Capitalization Support Fund to SHGs.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মার্চ ১১দা দিল্লিদা সশক্ত নারী-বিকসিত ভারত থৌরম শরুক য়াগনি
নমো দ্রোন দিদিশিংনা লৌউ-শিংউগী দ্রোনশিং পাইবা প্রধান মন্ত্রীনা য়েংগনি
প্রধান মন্ত্রীনা নমো দ্রোন দিদি ১০০০দা দ্রোনশিং খুৎশীন্নগনি
প্রধান মন্ত্রীনা সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংদা লুপা করোর ৮০০০গী বেঙ্ক লোনশিং অমসুং লুপা করোর ২০০০গী কেপিতেল য়েন্থোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা লাখপদি দিদিশিং ইকায়খুম্নবা উৎকনি
10 MAR 2024 11:14AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ১১গী অয়ুক পুং ১০ তাবদা নিউ দিল্লিগী ইন্দিয়ান এগ্রিকলচরেল রিছার্স ইন্সতিতুৎ, পুসাদা সশক্ত নারী-বিকসিত ভারত থৌরম শরুক য়াগনি অমসুং নমো দ্রোন দিদিশিংনা লৌউ-শিংউগী দ্রোনশিং পাইবা য়েংগনি। লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফম ১১গী নমো দ্রোন দিদিশিং মতম অমতদা দ্রোন পাইবা উৎপগী থৌরম শরুক য়াগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা নমো দ্রোন দিদি ১০০০দা দ্রোনশিং খুৎশীন্নগনি।
নমো দ্রোন দিদি অমসুং লাখপদি দিদি স্কিম অসি খুঙ্গংগী নুপীশিংগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবা অমসুং শেন-থুমগী নিংতম্বা লৈনবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগী শরুক অমনি। পান্দম অসি মখা তানা থবক ওইনা পাংথোক্নবা, দিনদয়াল অন্তয়োদয়া য়োজনা-নেসনেল রুরেল লাইফলিহুদস মিসনগী মতেংদগী মাইপাক্লবা লাখপদি দিদিশিং প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎকনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্কশিংনা লিংখৎপদা বেঙ্ক লিঙ্কেজ কেম্পশিংগী খুৎথাংদা সবসিদি পীরবা শন্দোয়গী চাংদা সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংদা লুপা করোর ৮০০০গী বেঙ্ক লোনশিং অমসুং লুপা করোর ২০০০গী কেপিতেল য়েন্থোক্কনি।