Prime Minister's Office
PM to participate in Sashakt Nari - Viksit Bharat programme in Delhi on 11th March
PM to witness demonstration of agriculture drones by Namo Drone Didis
PM to also hand over drones to 1,000 Namo Drone Didis
PM to disburse about Rs 8,000 crore bank loans and Rs 2,000 crore capitalization support fund to SHGs
PM to also felicitate Lakhpati Didis
10 MAR 2024 11:14AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in Sashakt Nari - Viksit Bharat programme and witness agricultural drone demonstrations conducted by Namo Drone Didis at Indian Agricultural Research Institute, Pusa, New Delhi on 11th March at 10 AM. Namo Drone Didis from 10 different locations nationwide will also participate in the drone demonstration simultaneously. During the programme, Prime Minister will also hand over drones to 1,000 Namo Drone Didis.
The Namo Drone Didi and Lakhpati Didi initiatives are integral to the Prime Minister's vision of fostering economic empowerment and financial autonomy among women, especially in rural areas. In order to further this vision, Prime Minister will felicitate Lakhpati Didis, who have achieved success with the support of Deendayal Antyodaya Yojana - National Rural Livelihoods Mission and are supporting and motivating other Self-Help Group members for their upliftment.
Prime Minister will also disburse around Rs 8,000 crore Bank loans to Self Help Groups (SHGs) at subsidised interest rate through Bank Linkage Camps set up by Banks in each district. Prime Minister will also disburse about Rs 2,000 crore Capitalization Support Fund to SHGs.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଦିଲ୍ଲୀଠାରେ ସଶକ୍ତ ନାରୀ- ବିକଶିତ ଭାରତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ନମୋ ଡ୍ରୋନ୍ ଦିଦିମାନଙ୍କ କୃଷି ଡ୍ରୋନ୍ ଚାଳନା ପ୍ରଦର୍ଶନ ଦେଖିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ନମୋ ଡ୍ରୋନ୍ ଦିଦିମାନଙ୍କୁ ୧,୦୦୦ରୁ ଅଧିକ ଡ୍ରୋନ୍ ପ୍ରଦାନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
୮,୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ବ୍ୟାଙ୍କ୍ ଋଣ ବଣ୍ଟନ ଏବଂ ୨୦୦୦ କୋଟି ପୁଞ୍ଜି ସମର୍ଥନ ପାଣ୍ଠି ବାଣ୍ଟିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଲକ୍ଷପତି ଦିଦିଙ୍କୁ ସମ୍ବର୍ଦ୍ଧିତ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
10 MAR 2024 11:14AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମାର୍ଚ୍ଚ ୧୧ ତାରିଖ ଦିନ ୧୦ଟା ସମୟରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ପୁସାସ୍ଥିତ ଭାରତୀୟ କୃଷି ଗବେଷଣା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ପରିସରରେ ସଶକ୍ତ ନାରୀ- ବିକଶିତ ଭାରତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ସହିତ ନମୋ ଡ୍ରୋନ୍ ଦିଦିମାନଙ୍କ କୃଷି ଡ୍ରୋନ୍ ଉଡ଼ାଣ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଦେଖିବେ । ଦେଶର ୧୧ଟି ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରେ ଏହି ନମୋ ଡ୍ରୋନ୍ ଦିଦିମାନେ ସମାନ୍ତରାଳ ଭାବେ କୃଷି ଡ୍ରୋନ୍ ଉଡାଣ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବେ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନମୋ ଡ୍ରୋନ୍ ଦିଦିମାନଙ୍କୁ ୧,୦୦୦ ଡ୍ରୋନ୍ ପ୍ରଦାନ କରିବେ ।
ନମୋ ଡ୍ରୋନ୍ ଦିଦି ଏବଂ ଲକ୍ଷପତି ତିତି ଉପକ୍ରମ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପରିକଳ୍ପନାର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଉପକ୍ରମ ଏବଂ ତାହା ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ଆର୍ଥିକ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ସଶକ୍ତ କରିବା ଏବଂ ସେମାନଙ୍କଠାରେ ଆର୍ଥିକ ସ୍ୱାୟତ୍ତତା ଆଣିବା ଲକ୍ଷ୍ୟରେ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ବିଶେଷ କରି ଗ୍ରାମାଞ୍ଚଳ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏହା ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ସାକାର କରାଯାଉଛି । ଏହି ପରିକଳ୍ପନାକୁ ଅଧିକ ବ୍ୟାପକ କରିବା ନିମନ୍ତେ ଲକ୍ଷପତି ଦିଦି, ଯେଉଁମାନେ ଦୀନଦୟାଲ ଅନ୍ତ୍ୟୋଦୟ ଯୋଜନା ରାଷ୍ଟ୍ରୀର ଗ୍ରାମାଞ୍ଚଳ ଜୀବନଜୀବିକା ମିଶନ୍ ସହଯୋଗରେ ସଫଳତା ହାସଲ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ସ୍ୱୟଂ ସହାୟକ ଗୋଷ୍ଠୀର ସଦସ୍ୟମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ଉତ୍ଥାନ ନିମନ୍ତେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସମ୍ବର୍ଦ୍ଧିତ କରିବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅବସରରେ ୮,୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ବ୍ୟାଙ୍କ୍ ଋଣ ଅର୍ଥକୁ ସ୍ୱୟଂ ସହାୟକ ଗୋଷ୍ଠୀ (ଏସଏଚଜି)ମାନଙ୍କୁ ବଣ୍ଟନ କରିବେ । ଏହି ଋଣ ସେମାନଙ୍କୁ ରିହାତି ସୁଧ ହାରରେ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଛି । ଏଥିପାଇଁ ବ୍ୟାଙ୍କ୍ ମାନଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ପ୍ରତି ଜିଲ୍ଲାରେ ବ୍ୟାଙ୍କ୍ ଲିଙ୍କେଜ୍ ଶିବିରମାନ ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏହି