প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নোংচুপ বেঙ্গলগী কৃষ্ণনগরদা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং হৌদোকপদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা ৱারোল
02 MAR 2024 12:03PM by PIB Imphal
নোংচুপ বেঙ্গলগী রাজ্যপাল দোক্তর সি ভি অনন্দ বোস জি অমসুং মন্ত্রীমন্দলদা ঐগী মরুপ শ্রী সান্তনু থাকুর জি, বেঙ্গল এশেমব্লিগী ওপোজিসনগী লুচিংবা সুবেন্দু অধিকারি জি, সংসদকী ঐগী মরুপ জগন্নাথ সরকার জি, রাজ্য সরকারগী মিনিস্তরশিং, অতোপ্পা শক্নাইরবশিং, ইবেম্মাশিং অমসুং ইবুংঙোশিং !
ঙসিগী থৌরম অসি নোংচুপ বেঙ্গল বিকসিত রাজ্য অমা ওইনা মাইকৈদা থাংজিনবা অতোপ্পা খোঙথাং অমনি। ঙরাং ঐনা অরামবাগতা লুপা করোর ৭,০০০ হেনবগী রেলৱে, হিথাংফম অমসুং পেত্রোলিয়ম সেক্তরশিংগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। নোংচুপ বেঙ্গলগী মীয়াম হিংবদা লাইহন্নবা মৈ, লম্বী অমসুং রেলৱে সেক্তরশিংগী লুপা করোর ১৫,০০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকপা অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্বগী খুদোংচাবা ফংবা অসি ঐ লাইবক ফবনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা নোংচুপ বেঙ্গলগী চাউখৎপা য়াংখৎকনি অমসুং নহারোলশিংদা থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিং পীরগনি। চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং অসিগীদমক রাজ্য অসিগী মীয়ামদা ঐনা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।
মরুপশিং,
হৌজিক্কী মতম অসিদা, চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংদা মৈ য়াম্না মরুওইরি। মৈ মরাং কাইনা ফংদনা রাজ্য অমা নত্ত্রগা লৈবাক অমা চাউখৎপা ঙম্লোই। মরম অদুনা নোংচুপ বেঙ্গলগী হৌজিক্কী অমসুং তুংগী দরকার ওইবা মৈ মশাগী ওক্নবা পুথোকচনবা ঐখোয়গী সরকারনা থবক পায়খৎলে। দামোদর ভেল্লি কোর্পোরেসনগী কোয়লাগী থর্মেল পৱার প্রোজেক পুরুলিয়াগী রঘুনাথপুরদা লৈবা রঘুনাথপুর থর্মেল সুপর পৱার স্তেস ফেজ-২ (মেগাৱাত ২X৬৬০) না রাজ্য অসিদা লুপা করোর ১১,০০০ হেন্না থাদরক্লগনি। মসিনা রাজ্য অসিগী দরকার ওইবা মৈ ফংহল্লগনি অমসুং লমদম অসিগী শেন-থুম চাউখৎপা হেনগৎহল্লগনি। লুপা করোর ৬৫০ রোম চঙনা শেমগৎপা মেজিয়া থর্মেল পৱার স্তেসনগী য়ুনিত ৭ অমসুং ৮কী ফ্লু গ্যাস দিসলফুরাইজেসন(এফ জি দি) সিস্তেম অসিনা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম লুম্না লৌবগী খুদম অমনি। মসিনা লমদম অসিদা পোল্লুসন হন্থহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম ঙাক্নবা ভারতনা পীরবা থাজবশিং থবক ওইনা পাংথোকপা ঙমগনি।
মরুপশিং,
নোংচুপ বেঙ্গলনা লৈবাক অসিগী অমসুং নোংপোক থংবা রাজ্য কয়াগী নোংপোক থোং ওইরে অমসুং নোংপোক্কী ওইনা মফম অসিদা খুদোংচাবা কয়া লৈরে। মরম অদুনা লম্বীশিং, রেলৱেশিং, এয়রৱেশিং অমসুং ঈশিং লম্বীশিং মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলি। লুপা করোর ২০০০ চঙনা পায়খৎখিবা এন.ঐচ-১২গী ফারাক্কা-রাইগঞ্জ সেক্সন লেন মরি ওনখৎপগী প্রোজেক(কিমি ১০০) ঙসি ঐনা শঙ্গারে অমসুং মসিনা চৎপদা চঙবা মতম তঙ্খায় হন্থরগনি। মসিনা অনকপ সহরশিংদা মী চিনবা হন্থরগনি অমসুং লৌমীশিংদা মতেং পাংবগা লোয়ননা মফম অসিগী শেন-থুম তানবগী থবকশিং হেনগৎলগনি।
মরুপশিং,
নোংচুপ বেঙ্গলগী ফজরবা পুৱারিদা রেলৱে শরুক অমা ওইরি অমসুং মমাঙগী সরকারশিংনা রাজ্য অসিগী হেরিতেচ অমসুং খুদোংচাবশিং চুম্না পুখৎখিদে। হৌখিবা চহি ১০দা নোংচুপ বেঙ্গলদা রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎনবা সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলে অমসুং হান্নদগী হেন্না শেন শরুক অনি থাদরে। ঙসি রেলৱে প্রোজেক মরি মীয়ামদা কৎথোকপা অসিনা রাজ্য অসি মতমগা চুননা চাউখৎহনবদা মতেং পাংলগনি অমসুং বিকসিত বেঙ্গলগী ৱাশকশিং থবক ওইনা পাংথোক্লগনি। মীয়ামদা অমুক হন্না য়াইফ-পাউজেল পীজরি। প্রোজেকশিং অসিগীদমক অমুক হন্না অদোমগী মফমদা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।
অদোম থাগৎচরি!

Prime Minister's Office
English rendering of PM's address at the launch of various projects in Krishnanagar, West Bengal
02 MAR 2024 12:03PM by PIB Delhi
Governor of West Bengal, C.V. Ananda Bose ji, my cabinet colleague Shantanu Thakur ji, Leader of the Opposition in the Bengal Assembly, Suvendu Adhikari ji, my colleague in Parliament, Jagannath Sarkar ji, state government ministers, other dignitaries, ladies, and gentlemen!
Today marks another stride towards propelling West Bengal into a developed state. Just yesterday, I had the privilege of serving Bengal in Arambagh, where I inaugurated and laid the foundation stone for development projects worth approximately Rs 7000 crores. Among these were numerous significant schemes pertaining to railways, ports, and petroleum. Today, once again, I am honoured to inaugurate and lay the foundation stone for development initiatives worth around Rs 15,000 crores. Improved electricity, road, and railway facilities will undoubtedly enhance the lives of my brothers and sisters of Bengal. These development initiatives will catalyse the economic growth of West Bengal, ushering in new employment opportunities for the youth. I congratulate all of you on this momentous occasion and wish you all the best.
Friends,
In the modern era, electricity stands as a paramount necessity to propel development forward. Whether it pertains to the industries of any state, modern railway infrastructure, or our everyday lives intertwined with advanced technology, no state or country can progress without an adequate supply of electricity. Therefore, our foremost endeavour is for West Bengal to achieve self-sufficiency in both its current and future electricity requirements. Today marks a significant stride in this direction with the laying of the foundation stone for the Raghunathpur Thermal Power Station-Phase-2 project under the Damodar Valley Corporation. This project entails an investment exceeding Rs 11,000 crore in the state, addressing not only its energy needs but also fostering economic development in the surrounding regions. Furthermore, alongside inaugurating this thermal power plant, I have also unveiled the FGD system at the Mejia Thermal Power Station. This system underscores Bharat's commitment to environmental preservation and will significantly mitigate pollution in the area.
Friends,
West Bengal serves as the eastern gateway for our nation and several other states. Through this gateway, abundant opportunities for progress can flow into the eastern region. Hence, our government is steadfastly working towards modernizing the connectivity of roads, railways, airways, and waterways in West Bengal. Today, I inaugurated National Highway-12, NH-12, connecting Farakka and Raiganj, with an investment of approximately Rs 2000 crore. This highway will drastically enhance travel speed for the people of Bengal, reducing the journey time from Farakka to Raiganj by half from 4 hours before. Additionally, it will ameliorate the traffic situation in urban areas such as Kaliachak, Sujapur, and Malda Town. As transportation efficiency increases, so will industrial activities, ultimately benefiting the local farmers.
Friends,
From an infrastructure perspective, the railways constitute an integral part of West Bengal's illustrious history. However, despite Bengal's historical advantage in this regard, it was not effectively capitalized on, post-independence. This oversight is the reason why, despite abundant potential, Bengal lagged behind. Over the past decade, we have placed significant emphasis on enhancing railway infrastructure to address this disparity. Presently, our government is allocating more than double the amount for Bengal's railway infrastructure than before. Today, I am concurrently inaugurating four railway projects of the Government of India here in Bengal. These development initiatives will play a pivotal role in fulfilling our vision of a modern and developed Bengal. I do not wish to prolong this event any further, as just 10 minutes away, a large number of people from Bengal are eagerly waiting for me. I intend to address them openly and extensively there. Therefore, it would be more appropriate for me to convey my remarks there. That concludes our proceedings here. Once again, congratulations to all of you for these commendable projects.
Thank you!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.