Prime Minister's Office
English rendering of PM's address at the launch of various projects in Jajpur, Odisha
05 MAR 2024 5:23PM by PIB Delhi
Governor of Odisha, Shri Raghubar Das ji, the esteemed Chief Minister of this state, Shri Naveen Patnaik ji, my cabinet colleague Shri Dharmendra Pradhan ji, Shri Bishweswar Tudu ji, other dignitaries, ladies and gentlemen!
Jai Jagannath!
Today, with the divine blessings of Lord Jagannath and Maa Biraja, a new wave of development has commenced in Jajpur and Odisha. It is also the birth anniversary of Biju Babu. Biju Babu's contribution to the progress of Odisha and the nation remains unparalleled. On behalf of all citizens, I offer my heartfelt homage and respect to the esteemed Biju Babu.
Friends,
Today, significant projects amounting to Rs. 20,000 crores have been inaugurated and their foundation stones laid here. Whether the initiatives are related to petroleum, natural gas, nuclear energy, or those concerning roads, railways, and transportation, these development projects will bolster industrial activities and foster the creation of new employment opportunities. I congratulate all the people of Odisha for these projects.
Friends,
Today, we have a government in the country that not only concerns itself with the present, but also works tirelessly towards a secure future for the country by taking a pledge to build a 'developed Bharat'. In the realm of energy, we are bolstering the capacities of states, particularly in eastern India. Significant strides are being made under the Urja Ganga project to facilitate the supply of natural gas across five major states – Uttar Pradesh, Bihar, Jharkhand, West Bengal, and Odisha. Today, we proudly dedicate the Paradip-Somnathpur-Haldia pipeline to serve our nation. Additionally, a unit for natural gas processing has been inaugurated at the Paradip Refinery, alongside the unveiling of a new Mono Ethylene Glycol plant. This heralds a new era for the polyester industry in eastern India, ensuring ample raw material supply for textile parks under construction in Bhadrak and Paradip.
Friends,
Today's event also highlights the significant shift in our country's work culture over the recent years. Previously, there was a lack of commitment from earlier governments in completing projects on schedule. In contrast, our government prioritizes the timely completion of projects once initiated. Since 2014, numerous projects that were stalled or delayed have been successfully completed across the country. For instance, discussions on the Paradip Refinery commenced as early as 2002, yet no progress was made until 2013-14. It was our government that ultimately executed and completed the Paradip Refinery project. Furthermore, today, I had the privilege of inaugurating the Paradip-Hyderabad Pipeline Project in Sangareddy, Telangana. Furthermore, just three days ago, a significant milestone was reached with the inauguration of a 500-kilometre crude oil pipeline from Haldia to Barauni in Arambagh, West Bengal.
Friends,
Eastern India boasts abundant natural resources, and our government is harnessing these riches, including the rare mineral wealth of Odisha, to drive development. Today, we laid the foundation stone for a desalination plant in Ganjam district, which will benefit thousands of people in Odisha. This project aims to purify 50 lakh litres of saltwater daily, ensuring access to potable water for the populace.
Friends,
To enhance Odisha's resources and bolster the state's industrial prowess, the Central government is prioritizing modern connectivity initiatives here. Over the past decade, significant strides have been made in this regard. Approximately 3,000 kilometres of national highways have been constructed in Odisha, and the railway budget has been augmented nearly twelve-fold. National Highway expansion projects are underway in districts including Jajpur, Bhadrak, Jagatsinghpur, Mayurbhanj, Khordha, Ganjam, Puri, and Kendujhar, aimed at enhancing rail, highway and port connectivity. Additionally, the newly inaugurated Angul-Sukinda railway line now provides crucial access, facilitating the expansion of the Kalinganagar industrial zone. The Central Government remains committed to accelerating development efforts in Odisha. On the occasion of his birth anniversary, I once again pay tribute to Biju Babu and extend congratulations to all for the development initiatives.
Jai Jagannath!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ওরিসাগী জজপুরদা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং হৌদোকপা থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা মপুংফাবা ৱারোল
05 MAR 2024 5:23PM by PIB Imphal
ওরিসাগী রাজ্যপাল শ্রী রঘুবর দাস জি, ওরিসাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী নবিন পাতনাইক জি, মন্ত্রীমন্দলগী ঐগী মরুপ শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান জি, বিশেশ্বর তুদু জি, অতোপ্পা শক্নাইরবশিং, ইবেম্মাশিং অমসুং ইবুংঙোশিং !
জয় জগন্নাথ !
ঙসি, ভাগবান জগন্নাথ অমসুং মা বিরজাগী থৌজালগা লোয়ননা, ঙসি জাজপুর অমসুং ওরিসাদা চাউখৎপগী অনৌবা ইচেল অমা চেল্লে। ঙসি শ্রী বিজু পাতনাইক্কী মপোক নুমিৎনি। মহাক্না লৈবাক্কী অমসুং ওরিসাগীদমক পাংথোক্লম্বা থবকশিং চাংদম্নবা য়ারোই। লৈবাক অসিগী মীয়ামগী মহুৎশীন্দুনা ঐনা মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎচরি।
মরুপশিং,
ঙসি, মফম অসিদা লুপা করোর ২০,০০০ রোমগী থাউ অমসুং গ্যাস, রেলৱেজ, লম্বী, ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ অমসুং এতোমিক ইনর্জিগা মরী লৈনবা প্রোজেকশিং ঙসি শঙ্গারে অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্লে। মসিনা লমদম অসিদা উদোগকী থবকশিং হেনগৎহল্লগনি অমসুং অনৌবা থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিং পীরগনি। ঙসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিংগীদমক ওরিসাগী মীয়াম ঐনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
মরুপশিং,
হৌজিক্কী দরকার ওইবশিংশু খনবগা লোয়ননা চাউখৎলবা ভারত অমা শেম্নবা ৱাশক্কা লোয়ননা তুংগীদমক থবক তৌবা সরকার অমা ঙসি লৈবাক অসিদা লৈরে। ইনর্জি সেক্তরদা নোংপোক থংবা শরুকশিংদা থবক তৌবগী শক্তিশিং হেনগৎহল্লে। উর্জা গনাগা য়োজনাগী মখাদা অচৌবা রাজ্য মঙা হায়বদি উত্তর প্রদেস, বিহার, ঝারখন্দ, নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং ওরিসাদা নেচরেল গ্যাস পীনবা প্রোজেকশিং পায়খৎলে। প্রধান মন্ত্রীনা ওরিসাগী পারাদিপতগী নোংচুপ বেঙ্গলগী হালদিয়া ফাওবা কিমি ৩৪৪ শাংবা পাইপলাইন অমা শঙ্গাখ্রে। মহাক্না পারাদিপ রিফাইনরিদা ইন্দিয়ান ওইল কোর্পোরেসন লিমিতেদ মোনো ইথাইলিন গ্লাইকোল প্রোজেক অমসুং পারাদিপদা ০.৬ এম.এম.তি.পি.এ ইমপোর্ত ফেসিলিতি অমসুং ওরিসাগী পারাদিপতগী হালদিয়া ফাওবা কিমি ৩৪৪ শাংবা পাইপলাইন অমা শঙ্গাখ্রে অমসুং মসিনা নোংপোক ভারত্তা পোলিস্তর ইন্দস্ত্রিদা অচৌবা অওনবা অমা পুরক্লগনি। মসিনা ভাদ্রাক অমসুং পারাদিপতদা তেক্সতাইল পার্কতা রো মেতরিয়েলশু পীরগনি।
মরুপশিং,
ঙসিগী প্রোজেকশিং অসিনা লৈবাক অসিদা হোংলক্লিবা থবক তৌবগী মওং অদু উৎথোক্লে। মমাঙগী সরকারশিংনা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং লোইশিন্নবা থৱায় য়াওখিদে, অদুগা হৌজক পাল্লিবা সরকার অসিনা মখোয়গী মতমদা উরেপ-উয়ুং তমখিবা প্রোজেকশিং লোইশিন্দুনা শঙ্গারে। পারাদিপ রিফাইনরি অসি ২০০২দা খন্নখি, অদুবু হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা ২০১৪দা সরকার পায়রকপা মতমদা থবক অমা লোইশিল্লমদে। ঙরাং তেলঙ্গানাগী সঙ্গারেদ্দিদা পারাদিপ-হায়দ্রবাদ পাইপলাইন শঙ্গারে অমসুং নুমিৎ হুম্নিগী মমাঙদা নোংচুপ বেঙ্গলগী অরামবাগতা হালদিয়াদগী বরাউনি ফাওবগী কিমি ৫০০ শাংবা শুংদোক্ত্রিবা থাউ পুনবা পাইপলাইন শঙ্গাখ্রে।
মরুপশিং,
ওরিসা চাউখৎনবা কেন্দ্র সরকারনা নোংপোক ভারত্তা মরাংকাইনা ফংলিবা মহৌশাগী লনশিং শীজিন্নরে অমসুং গঞ্জাম জিলাদা দিসেলিনেসন প্লান্ত অমা শানবা ঙসি উরেপ-উয়ুং তম্লে। মসিনা নোংমদা থমহি চেনবা ঈশিং লিতর লাখ ৫০ চুথোক্কনি অমসুং মসি থক্নবা ঈশিং ওইনা শীজিন্নগনি। মসিদগী উরিসাগী মীওই লিশিং কয়া কান্নবা ফংলগনি।
মরুপশিং,
ওরিসাদা মতমগী অনৌবা লম্বী-থোং শেমগৎনবা কেন্দ্র সরকারনা মীৎয়েং থম্লি, মসিনা মফম অসিগী রিছোর্সশিংনা রাজ্য অসিগী ইকোনোমি চাউখৎহনগনি। হৌখিবা চহি ১০দা কিমি ৩০০০ শাংবা নেসনেল হায়ৱেশিং শেমগৎলে, রেলৱে বজেত শরুক ১২ হেনগৎলে। রেল-হায়ৱে-পোর্ত কন্নেক্তিবিতি ফগৎহন্নবা জাজপুর, ভাদ্রাক, জগতসিংহপুর, ময়ুরভঞ্জ, খোরদা, গঞ্জাম,পুরি অমসুং কেন্দুঝারদা নেসনেল হায়ৱেশিং পাকথোক-চাউথোক্লে। অনৌবা অঙ্গুল সুকিন্দা রেলৱে লাইন্না কলিঙ্গা নগর ইন্দস্ত্রিএল এরিয়া চাউখৎহল্লগনি। বিজু পাতনাইক জিগী মপোক নুমিত্তা ঐনা অমুক হন্না মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎচরি অমসুং ঙসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিংগীদমক মীয়ামদা ঐনা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।
জয় জগন্নাথ !