প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অদিলাবাদতা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং হৌদোকপদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা মপুংফাবা ৱারোল
04 MAR 2024 1:07PM by PIB Imphal
তেলঙ্গানাগী রাজ্যপাল দোক্তর তামিলিসাই সাউন্দরারাজন জি, তেলঙ্গানাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী রেবন্থা রেদ্দি জি, মন্ত্রীমন্দলদা ঐগী মরুপ অমসুং য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জি কিসন রেদ্দি জি, সোয়াম বাপুর রাও জি, পি.সঙ্কর জি, অতোপ্পা শক্নাইরবশিং, ইবেম্মাশিং অমসুং ইবুংঙোশিং !
ঙসি তেলঙ্গানা খক নত্তনা লৈবাক শীনবা থুংবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং অদিলাবাদতা উবা ফংলে। ঙসি লুপা করোর ৫৬,০০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক ৩০ হেন্না মীয়ামদা কৎথোকপা নত্ত্রগা উরেপ-উয়ুং তম্ববগী খুদোংচাবা অমা ঐ ফংলে। প্রোজেকশিং অসিনা তেলঙ্গানা য়াওনা লৈবাক অসিগী রাজ্য কয়াদা চাউখৎপগী অনৌবা পন্দুব অমা ইরগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা ইনর্জি, মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম অমসুং রাজ্য অসিগী লম্বী-থোংগা মরী লৈনবা প্রোজেকশিং য়াওরি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিগীদমক ঐনা তেলঙ্গানাগী ঐগী ইনাওশিং অমসুং ইচলশিং থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
মরুপশিং,
কেন্দ্র সরকার অমসুং তেলঙ্গানা রাজ্য চহি ১০ মপুংফারে অমসুং তেলঙ্গানাগী মীয়ামগী চাউখৎপগী মঙলানশিং মঙফাউন্নবা হিরম খুদিংমক্তা কেন্দ্র সরকারনা মতেং পাংলি। ঙসি মেগাৱাত ৮০০গী এন.তি.পি.সি য়ুনিত-২ শঙ্গারে অমসুং মসিনা তেলঙ্গানাদা মখা তানা মৈ পুথোকপা হেনগৎহল্লগনি। অম্বারি-অদিলাবাদ-পিমপালখুতি রেল লাইনশিং মৈ ফংহনবগী থবক লোইশিল্লে অমসুং অদিলাবাদ,বেলা অমসুং মুলুগুদা অচৌবা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক অনি উরেপ-উয়ুং তম্লে। ঙসিগী রেল অমসুং লম্বীগী প্রোজেকশিং অসিনা তেলঙ্গানা অমসুং লমদম অসিগী চাউখৎপা য়াংখৎহল্লগনি লোয়ননা চৎথোক-চৎশিনগী মতম হন্থহল্লগনি, তুরিজম চাউখৎহল্লগনি অমসুং থবক ফংনবগী মশিং থিঙমদ্রবা খুদোংচাবশিং পীরগনি।
মরুপশিং,
রাজ্যশিং চাউখৎহন্দুনা লৈবাক চাউখৎহন্নবগী লাইৱাদা ঐখোয়দা চঙশিল্লি। হেন্না ফবা ইকোনোমি অমদা, লৈবাক অমদা থাজবা হেনগৎলকই অমসুং মখোয়দা শেন থাদরকপা মতমদা রাজ্যশিং কান্নবা ফংলি। ভারতকী ইকোনোমি য়াংনা চাউখৎপগী মতাংদা মালেমগী ওইনা ঙাংনবা অমা লৈরে। অরোইবা ক্বাতরদা চাদা ৮.৪ গ্রোথ লৈবা অচৌবা ইকোনোমি ভারতনা ওইরে। মসিগী খোঙজেল অসিদা, ভারত মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা অহুমশুবা ইকোনোমি ওইরগনি। মসিনা তেলঙ্গানাগী ইকোনোমিশু ৱাংনা চাউখৎকনি।
মরুপশিং,
তেলঙ্গানাগুম্বা মফমশিংদা হান্না মীরাইদুনা থম্লমখি। হৌখিবা চহি ১০ অসিদা রাজ্য অসিগী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক অহেনবা শেনফম থাদরে। ঐখোয়গী ওইনা চাউখৎপা হায়বসি লায়রবশিংগী মনুংদা খ্বাইদগী লায়রবশিং চাউখৎহনবা, দলিতশিং, ত্রাইবেলশিং,তোল্লবশিং অমসুং নৈহৎপীরবশিং চাউখৎহনবনি। মীওই করোর ২৫ হেন্না লায়রবা কোক্লে অমসুং মসি সরকারনা লায়রবশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী স্কিমশিং পায়খৎপদগী ঙম্বনি। মথং চহি ৫দা অসিগুম্বা কেম্পেনশিং হেন্না কন্না পাংথোক্কনি।
মসিগী ৱাশক অসিগা লোয়ননা, ঐনা ময়াম পুম্নমক থাগৎচরি। মিনিত ১০গী মতুংদা, ঐ মীয়ামগী থৌরম অমা শরুক য়ারগনি। অতোপ্পা হিরমশিং হায়রিবা মফম অদুদনা হেন্না চুনগনি। মরম অদুনা, মফম অসিদা ঐগী ৱারোল লোইশিঞ্জরে। মিনিত ১০গী মতুংদা, লমহাং অমদা অপনবা লৈতনা ৱাফম কয়া ফোঙদোক্নবা খুদোংচাবা অমা ফংলগনি। মহাক্কী মফম কাইথোক্তুনা মফম অসিদা লাকপদগীদমক ঐনা অমুক হন্না চীফ মিনিস্তরগী মফমদা তৌবীমল খঙবা উৎচরি। ৱাশক অসিগা লোয়ননা চাউখৎপগী খোঙচত্তা ঐখোয়না অমতা ওইনা পুন্না মাঙলোমদা চৎমিন্নরসি।
অদোম থাগৎচরি !

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at the launch of various projects at Adilabad, Telangana
04 MAR 2024 1:07PM by PIB Delhi
Governor of Telangana, Tamilisai Soundararajan ji, Chief Minister, Shri Revanth Reddy ji, my cabinet colleague G. Kishan Reddy ji, Soyam Bapu Rao ji, P. Shankar ji, other dignitaries, ladies and gentlemen!
Today, the land of Adilabad is witnessing a multitude of developmental initiatives, not only for Telangana but for the entire country. It is my privilege to inaugurate and lay the foundation stone for over 30 development projects amongst you all. Valued at a staggering Rs 56,000 crore, these projects will script a new chapter of development in many states across the nation, including Telangana. They encompass significant ventures in energy, environmental conservation efforts, and the advancement of modern road networks in Telangana. I extend my heartfelt congratulations to the people of Telangana and all fellow citizens for these transformative projects.
Friends,
Nearly a decade has passed since the inception of our government at the Centre and the establishment of Telangana State. The Central Government is steadfast in its support to fulfil the development aspirations of the people of Telangana. Today marks the inauguration of the second unit of NTPC, with a capacity to generate 800 MW of power in Telangana. This milestone will augment the state's power generation capacity and meet its growing energy demands. Furthermore, the electrification of the Ambari-Adilabad-Pimpalkhuti railway line has been successfully completed. Additionally, the foundation stone for two new national highways has been laid in Adilabad-Bela and Mulugu. These modern transportation facilities by rail and road will catalyze the development of the entire region and Telangana. They will reduce travel time, spur industrial and tourism growth, and foster numerous new employment opportunities.
Friends,
Our central government adheres to the principle of advancing the country's development through the progress of individual states. Similarly, as the nation's economy strengthens and confidence in the country grows, states reap its benefits and witness increased investment. You have observed how Bharat's rapid economic growth has garnered global attention over the past 3-4 days. Bharat stands out as the only major economy in the world to have achieved a growth rate of 8.4 percent in the last quarter. With this speed our country will become the third-largest economy globally. This will aid in the rapid expansion of Telangana's economy as well.
Friends,
Today, the people of Telangana are witnessing the transformative changes in the country's approach over the last 10 years. Previously neglected regions like Telangana confronted myriad challenges, but over the last 10 years, our government has significantly increased investment in Telangana's development. For us, development entails uplifting the most marginalized communities, including poorest of the poor, Dalits, and tribals. The tangible outcome of our initiatives is evident in the upliftment of 25 crore people out of poverty, facilitated by our comprehensive welfare schemes for the poor. We are committed to accelerating this development momentum in the next five years.
With this determination, I extend my heartfelt gratitude to you all. In just 10 minutes, I will be heading to a public event where pertinent topics will be discussed which are more suitable for that platform. Therefore, I conclude my speech here. I am looking forward to engaging in more candid discussions in about 10 minutes in that open field. Once again, I thank the Chief Minister for sparing his valuable time to join us. Let us march forward together in the journey of development with unwavering resolve.
Thank you very much.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.