প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী তারাভ, মহেসনাদা লুপা করোর ১৩,৫০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
শঙ্গাখিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা লম্বী, রেল, হকশেল, ইন্তরনেত কন্নেক্তিবিতি, লম্বী-থোং, তুরিজম, লাইরিক-লাইশু অমসুং রিছার্স সেক্তরশিং য়াওরি
ভারত নেত ফেজ-২ গুজরাত ফাইবর গ্রিদ নেতৱার্ক লিমিতেদ মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
রেল, লম্বী অমসুং ঈশিং পীনবা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
গান্ধীনগরদা গুজরাত বাইওতেক্নোলোজি য়ুনিভর্সিতিগী মরুওইবা একাদেমিক বিল্দিং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
অনন্দ জিলাদা অনৌবা দিস্ত্রিক হোস্পিতাল অমসুং অয়ুর্বেদা হোস্পিতাল শানবা অমসুং অম্বাজিদা রিনছাদিয়া মহাদেব লাইশঙ অমসুং অম্বাজিদা পাৎ শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
গান্ধীনগর, অহমেদবাদ, বনাসকান্থা অমসুং মহেসনাদা তোঙান-তোঙানবা লম্বীগী প্রোজেকশিং অমসুং ঈশিং পীনবা প্রোজেকশিং ফগৎহন্নবা; দিসাদা এয়র ফোর্স স্তেসনগী রনৱেগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
অহমেদবাদতা হুমেন এন্দ বাইওলোজিকেল সাইন্স গেল্লরি, গীফ সিতিদা গুজরাত বাইওতেক্নোলোজি রিছার্স সেন্তর(জি বি আর সি)গী অনৌবা বিল্দিংগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
“মহেসনাদা লাকপা অসি মতম পুম্নমক্ত নুংঙাই”
“হৌজিক অসি ঈশ্বরগী থবক(দেব কাজ) নত্ত্রগা লৈবাক্কী থবক(দেস কাজ) অনিমক য়াংনা পায়খৎলিবা মতমনি”
22 FEB 2024 2:54PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী তারাভ, মহেসনাদা লুপা করোর ১৩,৫০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। প্রোজেকশিংগী মনুংদা লম্বী, রেল, হকশেল, ইন্তরনেত কন্নেক্তিবিতি, লম্বী-থোং, তুরিজম, লাইরিক-লাইশু অমসুং রিছার্স সেক্তরশিং য়াওরি।
মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি থা অমগী মমাং জনুৱারি ২২দা ঐখোয়না অযোধ্যাদা রাম লালাগী প্রান প্রাস্থিথা পাংথোক্নবা খুদোংচাবা অমা ফংখি। ফেব্রুৱারি ১৪ বসন্তপঞ্চমী থৌরমদা অবু ধাবীদা মহাক্না গল্ফ লৈবাকশিংদা অহানবা হিন্দু লাইশঙ শঙ্গাখি। উত্তর প্রদেসকী সম্বালদা মহাক্না কালকি ধাম শানবা উরেপ-উয়ুং তমখি। ঙসি তরাভতা বালিনাথ মহেদেব লাইশঙদা পুজা অমসুং দর্শন পাংথোকখি।
ভারত অমসুং মালেমগী ওইনা, ভলিনাথ সিব ধাম অসি লাইফম অমনি অমসুং রেৱারি সোসাইতি অমসুং লৈবাক শীনবা থুংবগী ভক্তশিংগী শেংলবা মফম অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী চাউখৎপগী খোঙচত্তা হৌজিক অসি য়াম্না মরুওইবা মতমনি। হৌজিক অসি ঈশ্বরগী থবক(দেব কাজ) নত্ত্রগা লৈবাক্কী থবক(দেস কাজ) অনিমক য়াংনা পায়খৎলিবা মতমনি। শেংলবা থৌরম অসিদা লুপা করোর ১৩,০০ রোমগী চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং মীয়ামদা কৎথোক্লে নত্ত্রগা উরেপ-উয়ুং তম্লে। রেল,লম্বী, হিথাংফম, ত্রান্সপোর্ত, ঈশিং, সেকুরিতি, সহর শেমগৎপা অমসুং তুরিজমগী প্রোজেকশিং অসিনা হিংবদা লাইবা হেনগৎহনগনি অমসুং লমদম অসিগী নহারোলশিংদা অনৌবা থবক কয়া ফংহনগনি।
শেংলবা মহেসনাগী লমদমদা ঈশ্বরগী শক্তি অমা লৈরিবা অসিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভাগবান কৃষ্ণ অমসুং ভাগবান মহাদেবগা লোয়ননা চহি লিশিং কয়া শুরবা অধ্যাতিক্কী লৌশিংগা লমদম অসিগী মীয়ামগা শম্নরি। শক্তি অসিনা মীয়ামগা গাদিপতি মহান্ত বিরাম-গিরি বাপু জিগী খোঙচৎকা শম্নহল্লে অমসুং মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎচরি। গাদিপতি মহান্ত বালদেবগিরি বাপুগী পান্দমশিং থবক ওইনা পাংথোকপগীদমক মহাক্না মহান্ত শ্রী জয়রামগিরি বাপুগী মফমদা কোক নোনখি।
মহাক্না চহি ৪০ হেন্না বালদেবগিরি বাপু জিগা মরী লৈনরকপা অদু পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অধ্যাতিক্কী মঙাল ফংনবা মহাক্না গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর ওইরিঙৈদা মহাক্কী য়ুমদা বাপু জি কয়ারক হন্না তরাম্না ওকখি। মহাক ২০২১দা লৈখিদ্রে অমসুং মহাক্কী পান্দমশিং থবক ওইনা পাংথোক্লবা মতুংদা ঙসি লৈখিদ্রবগী থৱায়না মীওই খুদিংমক বর পীগনি। ২১শুবা চহিচাগী চিংলেম্বা অমসুং ঈশ্বরগী মশক ওইরবা অরিবা চৎনবীশিংগা লোয়ননা চহি চা কয়া কুইরবা লাইশঙ শাবা লোইশিনখ্রে। মসি ক্রাফমেন অমসুং শিন্মী চা কয়াগী থবকশিংনা পাংথোকপা ঙমখিবনি। মখোয়গী থবকশিংদগী ঙসি মাইপাক্না বলিনাথ মহাদেব হিঙ্গলাজ মাত জি অমসুং ভাগবান দাত্তত্রেয়া শঙ্গাবা ঙমখিবনি অমসুং থৌরম অসিদা মখোয় থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লাইশঙশিং অসি লাই খুরুমফম অমদগী হেল্লবনি অমসুং মখোয় চহি চা কয়া শুরবা ঐখোয়গী সভেত্যগী খুদমশিং ওইরি। খুন্নাইদা লৌশিং শন্দোকপদা লৌশিংনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি। লৌশিং শন্দোকপগী চৎনবী চাউখৎহন্নবা লমদম অমগী ধর্মগী অখাদাসশিংনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি। পুস্তক পরাব শীনবা অমসুং স্কুল অমসুং হোস্তেল শাবা অসিনা মীয়াম মরক্তা ৱাখল তাবা হেনগৎহল্লে। দেব কাজ অমসুং দেস কাজদগী হেন্না ফবা খুদম অমা লৈতে। অসিগুম্বা অফবা চৎনবীশিং য়োকখৎপগীদমক রবারি সমাজ থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বলিনাথ ধামদা সবকা সাথ সবকা বিকাসগী ৱাখল্লোন য়াওরে অমসুং মসিগী ৱাখল্লোন অসিগী চৎমিন্নদুনা কাংলুপ খুদিংমক হেন্না নুংঙাইনবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। খুন্নাইগী খ্বাইদগী নেম্বা থাক্ত হিংলবা মীওইগী পুন্সি অওনবা পুরকপা হায়বসি মোদীগী গরেন্তিগী পান্দম্নি। অনৌবা লাইশঙশিং শাবগা লোয়ননা লায়রবশিংগী পাক্কাগী য়ুম করোর কয়া শারে, হন্দক য়ুম লাখ ১.২৫ মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। ‘ভগবান কা প্রসাদ’ ওইনা মীওই করোর ৮০দা লেম্না চেঙ য়েন্থোকখ্রে অমসুং ‘অমৃত’ ওইনা অনৌবা ইমুং করোর ১০দা তোতি ঈশিং ফংহনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহি ২০দা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপগী মথক্তা গুজরাত্তা হেরিতেচ সাইতশিং শেমগৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। চহি কয়া ভারত্তা চাউখৎ-থৌরাং অমসুং হেরিতেচকী মরক্তা মুক্নবা অমা লৈরকখি, শেংলবা সোমনাথ লাইশঙ অসি য়েৎনবা মফম অমা ওইরে, পবাগাধকী মফম মীরাইরে, মোধেরাগী নুমিৎকী লাইশঙদা ভোৎ বেঙ্কগী রাজনিতি তৌদুনা লৈরে, প্রভু রাম লৈ নত্ত্রগা লৈতে হায়না ৱাহং হংদুনা লৈরে অমসুং মহাক্কী লাইশঙ শাবদা অপনবা পীদুনা লৈরে। রাম লালাগী পোক্নফমদা লাইশঙ শাবদা লৈবাক শীনবা থুংবা হরাওবা ফোঙদোক্লবশু হায়রিবা মীওইশিং অসিনা হৌজিক ফাওবা ওইদবা শন্দোক্তুনা লৈরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি, অনৌবা ভারত্তা পায়খৎলিবা থবক খুদিংমক্না তুংগী মীরোলশিংগী পুক্কৈ অমা শেমগৎলি। ঙসি শেমগৎলিবা অনৌবা লম্বীশিং অমসুং রেলৱে ত্রেকশিং চাউখৎলবা ভারত অমগী লম্বীশিংনি। ঙসি মহেসনাদা রেল কন্নেক্তিবিতগী খুদোংচাবা হেনগৎহল্লে। রেল লাইন দবল ওইহনবা অসিনা বনাসকান্থা অমসুং পাতানগা কান্দলা, তুনা অমসুং মুন্দ্রা হিথাংফমশিংগা শম্নবা ফিবম ফগৎহল্লগনি।
দিসা এয়র ফোস স্তেসনগী রনৱে শেমগৎনবা চহি ১.৫গী মমাঙদা মহাক্না উরেপ-উয়ুং তমখি। মোদীনা ৱাশকখিবশিং, মহাক্না মদু থবক ওইনা পাংথোকই, দিসাগী রেনৱে অসি মসিগী খুদম অমনি। মসি মোদীগী গরেন্তিনি হায়না শ্রী মোদীনা ফোঙদোকখি।
চহি ২০-২৫গী মমাঙদা অৱাং গুজরাত্তা উদোগ চাউখৎহনবা য়াওনা খুদোংচাবা কয়া য়াম্না তাংনা ফংলিঙৈ মতম অদু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মতম অদুদা শা-ষন লোইরিবা লৌমীশিং অমসুং লৌমীশিংগী লৌবুক্তা ঈশিং ফংবদগী অৱাবা মায়োক্নখি। হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা অফবা অহোংবা কয়া পুরক্লে। লৌমীশিংনা চহি অমদা মহৈ-মরোং ২-৩ রক থারে অমসুং লমদম অসি শীনবা থুংনা ঈশিং ফংবা হেনগৎহল্লে। ঈশিং ফংহন্নবা লুপা করোর ১৫০০ হেনবগী প্রোজেক ৮ ঙসি শঙ্গারিবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্লিবা অসিনা মখা তানা অৱাং গুজরাত্তা ঈশিংগী অৱাবশিং কোকহনবা ঙম্লগনি। দ্রিপ ইরিগেসন অমসুং ওর্গনিক লৌউ মখল পায়খৎপগীদমক অৱাং গুজরাতকী লৌমীশিং থাগৎচরি। অদোমগী থবকশিংনা লৈবাক শীনবা থুংবগী লৌমীশিং ইথিল পীগনি।
লোইশিল্লকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অসি চাউখৎহন্নবা অমসুং হেরিতেচ ঙাক-শেন্নবা সরকারনা মীৎয়েং চঙলি। ঙসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং অসিগীদমক মহাক মীয়ামদা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল অমসুং তোঙান-তোঙানবা এম.পিশিং, এম.এল.এশিং অমসুং গুজরাত সরকারগী মীহুৎশিং য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোকখিবা মরুওইবা প্রোজকশিংগী মনুংদা গ্রাম পঞ্চয়াত ৮০০০ হেনবদা অয়াংবা ইন্তরনেত পীগদবা ভারত নেত ফেজ-২ গুজরাত ফাইবর গ্রিদ নেতৱার্ক লিমিতেদ; প্রোজেকশিং; মেহসনা অমসুং বনাসকান্থা জিলাশিংদা রেল লাইন দবল ওইহনবা, গেজ ওনখৎপা অমসুং অনৌবা ব্রোদ-গেজ লাইনগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং; খেরা, গান্ধীনগর, অহমেদবাদ অমসুং মহেসনাদা তোঙান-তোঙানবা লম্বীগী প্রোজেকশিং; গান্ধীনগরদা গুজরাত বাইওতেক্নোলোজি য়ুনিভর্সিতিগী মেন একাদেমিক বিল্দিং; বনাসকান্থা ঈশিং পীনবা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং য়াওরি।
থৌরম মনুংদা, অনন্দ জিলাদা অনৌবা দিস্ত্রিক হোস্পিতাল অমসুং অয়ুর্বেদা হোস্পিতাল; বনাসকান্থীদা রিনছাদিয়া মহাদেব লাইশঙ শেমগৎপা অমসুং অম্বাজিদা পাৎ শেমগৎপা; গান্ধীনগর, অহমেদবাদ, বনাসকান্থা অমসুং মহেসনাদা তোঙান-তোঙানবা লম্বীগী প্রোজেকশিং; দিসাদা এয়র ফোর্স স্তেসনগী রনৱে; অহমেদবাদতা হুমেন এন্দ বাইওলোজিকেল গেল্লরি; গিফ সিতিদা গুজরাত বাইওতেক্নোলোজি রিছার্স সেন্তর(জি বি আর সি)গী অনৌবা বিল্দিং; গান্ধীনগর, অহমেদবাদ অমসুং বনাসকান্থাদা ঈশিং পীবগী থবক ফগৎহন্নবা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা মরুওইবা প্রোজেকশিং প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমখি।

Prime Minister's Office
PM dedicates to nation and lays foundation stone for multiple development projects worth more than Rs 13,500 crore in Tarabh, Mahesana, Gujarat
Inaugurates multiple projects under the internet connectivity, rail, road, education, health, connectivity, research and tourism sectors
Dedicates to nation Bharat Net Phase-II - Gujarat Fibre Grid Network Limited
Dedicates multiple projects for rail, road and water supply
Dedicates main academic building of Gujarat Biotechnology University at Gandhinagar
Lays foundation stone for district-level Hospital & Ayurvedic Hospital in Anand and development of Rinchhadiya Mahadev Temple and Lake at Ambaji
Lays foundation stone for multiple road and water supply improvement projects in Gandhinagar, Ahmedabad, Banaskantha, and Mahesana; Runway of Air Force Station, Deesa
Lays foundation stone for Human and Biological Science Gallery in Ahmedabad, new building of Gujarat Biotechnology Research Centre (GBRC) at GIFT city
“It is always special to be in Mehsana”
“This is a time when whether it is God's work (Dev Kaaj) or country's work (Desh Kaaj), both are happening at a fast pace”
“Goal of Modi’s guarantee is to transform the life of the person on the last pedestal of the society”
“Whatever pledge Modi takes, he fulfills it, this runway of Deesa is an example of this. This is Modi's guarantee”
“Today, every effort being made in New India is creating a legacy for the future generations”
22 FEB 2024 2:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi dedicated to the nation and laid the foundation stone for multiple development projects worth more than Rs 13,500 crores in Tarabh, Mahesana, Gujarat today. The projects encompass a wide range of sectors such as internet connectivity, rail, road, education, health, connectivity, research and tourism.
Addressing the gathering, the Prime Minister recalled 22nd January exactly one month ago when he got the opportunity to perform the Pran Pratishtha ceremony of Ram Lalla in Ayodhya. He also recalled the occasion of Basantpanchmi on 14th February when he inaugurated the first Hindu temple of the Gulf countries in Abu Dhabi. In Sambhal district of Uttar Pradesh, the Prime Minister mentioned laying the foundation stone for Kalki Dham. He also mentioned performing consecration and darshan and pooja at Valinath Mahadev Temple in Tarabh today.
For India and the world, the Prime Minister noted that Valinath Shiv Dham is a pilgrimage site but it is an auspicious seat of the Guru for the Rewari society and devotees from around the country.
The Prime Minister underscored the importance of the present moment in the development journey of India as both the ‘Dev Kaaj’ (divine works) and ‘Desh kaaj’ (national tasks) are going on at a rapid pace. “On the one hand, this auspicious event has taken place and development works worth 13,000 crore Rs were dedicated or foundation stones were laid, on the other”, he said. These rail, road, port, transport, water, security, urban development and tourism projects will increase ease of living and create new job opportunities for the youth of the region, he added.
Observing the presence of divine energy in the pious land of Mehsana, the Prime Minister said that it connects the people with the spiritual consciousness of thousands of years associated with Lord Krishna and Lord Mahadev. This energy, PM Modi said, connects the people with the journey of Gadipati Mahant Veeram-Giri Bapu ji as he paid tribute to him. He also bowed before Mahant Shri Jayaramgiri Bapu for forwarding the resolve of Gadipati Mahant Baldevgiri Bapu and accomplishing it. Highlighting his four-decade-old deep connection with Baldevgiri Bapu ji, the Prime Minister recalled welcoming him to his residence on numerous occasions as the then Chief Minister of Gujarat to awaken the spiritual consciousness. He also recalled his demise in 2021 and emphasized that his departed soul would be blessing everyone today after the accomplishments of his resolve. “The centuries-old temple has been completed with the magnificence of the 21st century and the divinity of the ancient traditions”, the Prime Minister said as he highlighted the contributions and efforts of hundreds of craftsmen and shramjeevis. He lauded their efforts for the successful consecration of Valinath Mahadev, Hinglaj Mata ji and Lord Dattatreya today and congratulated them on the occasion
The Prime Minister said that these temples are more than a place of worship but are also symbols of our centuries-old civilization. The Prime Minister highlighted the role of temples in spreading knowledge in society. The Prime Minister praised the local religious Akhadas for taking forward the tradition of spreading knowledge and said that the organization of Pustak Parab and the construction of school and hostel have enhanced awareness and education among the people. “There can not be a better example of Dev Kaaj and Desh Kaaj, " PM Modi added. He praised Rabari Samaj for nurturing such enlightened traditions.
The Prime Minister talked about the spirit of Sabka Saath Vikas ingrained in Valinath Dham and said in sync with this spirit, the government is committed to make the lives of every section better. “Goal of Modi’s guarantee is to transform the life of the person on the last pedestal of the society”, he said. He juxtaposed the coming of new temples with the construction of pucca houses for crores of poor, recalling dedication and foundation stone laying for 1.25 lakh houses recently. He also mentioned free ration for 80 crore citizens as ‘Bhagwan ka Prasad’, and piped water for 10 crore new families as ‘Amrit’.
The Prime Minister highlighted the government’s efforts towards the development of heritage sites in Gujarat apart from infrastructure development in the last two decades. He lamented the conflict created between development and heritage in India for decades, the auspicious Somnath Temple becoming a site of dispute, neglect of the site of Pavagadh, vote bank politics of the Sun Temple in Modhera, questioning the existence of Lord Ram and creating obstacles in the development of his temple. He also pointed out that the same people are still spreading negativity even though the entire nation is rejoicing in the temple built on Ram Lalla’s birthplace.
The Prime Minister emphasized, “Today, every effort being made in the New India is creating a legacy for the future generations. The new and modern roads and railway tracks that are being built today are the pathways of developed India only.” He said that today rail connectivity to Mehsana was strengthened. He remarked that doubling the rail line has improved the connectivity of Banaskantha and Patan with Kandla, Tuna and Mundra ports. He said that he laid the foundation stone of the runway one and a half years ago for Deesa Air Force Station runway. “Whatever pledge Modi takes, he fulfills it, this runway of Deesa is an example of this. This is Modi's guarantee”, the Prime Minister said.
Recalling the time period 20-25 years ago when opportunities were very limited in North Gujarat along with the scope of industrialization, the Prime Minister pointed out the challenges of cattle herders and the irrigation of the farmer’s fields. The Prime Minister highlighted the positive changes brought about by the present government and mentioned farmers growing 2-3 crops in a year and an increase in the water level of the entire area. Referring to the inauguration and foundation stone laying of the 8 projects related to water supply and water sources today worth more than Rs 1500 crores, the Prime Minister said that it will further help in solving the water problems of North Gujarat. He also lauded the farmers of North Gujarat for adopting modern technology like drip irrigation and the emerging trends of chemical-free natural farming. “Your efforts will increase the enthusiasm of farmers across the country”, he added.
Concluding the address, the Prime Minister highlighted the government’s emphasis on developing the country as well as preserving the heritage and conveyed his best wishes for today’s development projects.
Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel was present on the occasion along with several MPs, MLAs and Representatives of Gujarat Government.
Background
The Prime Minister dedicated to the nation, important projects including Bharat Net Phase-II - Gujarat Fibre Grid Network Limited, which will provide high-speed internet to more than 8000 gram panchayats; multiple projects for rail line doubling, gauge conversion, new broad-gauge line in districts of Mahesana and Banaskantha; multiple road projects in Kheda, Gandhinagar, Ahmedabad, and Mahesana; Main academic building of Gujarat Biotechnology University at Gandhinagar; multiple water supply projects in Banaskantha, among others.
During the programme, the Prime Minister laid the foundation stone for several important projects including a new district-level Hospital & Ayurvedic Hospital in Anand district; the development of Rinchhadiya Mahadev Temple and Lake at Ambaji region in Banaskantha; multiple road projects in Gandhinagar, Ahmedabad, Banaskantha, and Mahesana; Runway of Air Force Station, Deesa; Human and Biological Science Gallery in Ahmedabad; Gujarat Biotechnology Research Centre (GBRC) new building at GIFT city; multiple projects for improving water supply in Gandhinagar, Ahmedabad and Banaskantha, among others.